Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (software)

Disk Defrag (Auslogics) onder Win 7

lion
13 antwoorden
 • Iemand van jullie die deze defragger (die onder vroegere Win versies een goede naam heeft) al heeft uitgeprobeerd onder Win 7? Zo ja: wat zijn de bevindingen? :roll:

  Ik wil graag met iets "fatsoenlijks" aan de gang, want die uitgeklede defragger van Win 7 zelf is de grootste draak die ik ooit heb gezien: geen enkele grafische weergave meer, je heb als gebruiker geen idee wat dat ding (fase 1, fase 2, etc.) nou eigenlijk uitspookt…. :cry:
 • Even wat anders gesteld:
  Ik kwam ook het progje "SmartDefrag" tegen. Is er iemand die beide programma's (van Auslogics en IObit) kent en een voorkeur heeft uit ervaring…..?
 • Ik heb tot nu toe geen van beide uitgeprobeerd. Maar komen wel goed uit de reviews. Bijvoorbeeld deze 4 hyperlinks.
  Auslogics Disk Defrag http://www.computeridee.nl/downloads.jsp?rubriek=1620616&id=2178139
  Auslogics Disk Defrag 3.1.2.90 http://download.cnet.com/Auslogics-Disk-Defrag/3000-2094_4-10567503.html
  Smart Defrag 1.40 http://download.cnet.com/Smart-Defrag/3000-2094_4-10759533.html
  Smart Defrag 1.0 http://www.zdnet.be/downloads/92539/smart-defrag-1-0/
  Wellicht zou je het best zelf deze, en eventueel andere defragmenteer applicaties uitproberen.
 • Met dank voor de links.
  Ik heb ze beide in huis, maar hoopte op wat gebruikerservaringen. Mogelijkheden, snelheid, gebruiksvriendelijkheid, etc., etc.
  Die zal ik dus zelf moeten opbouwen….
  Er kunnen immers ook altijd wat (installatie)valkuilen in zo'n progje zitten. Bij SmartDefrag werd b.v. al gewaarschuwd voor een Yahoo balk.
  Maar ik ga er maar vanuit dat er verder geen "nag" vensters in de applicaties zitten.
 • Defraggler werkt ook goed in win7. Maar ik heb zelf grote twijfels bij het nut van thirdparty defragmentatiesoftware.
  http://www.piriform.com/defraggler
 • [quote:d1e5895963="gerben"]Maar ik heb zelf grote twijfels bij het nut van thirdparty defragmentatiesoftware.
  [/quote:d1e5895963]

  Nou, die "thirdparty defragmentatiesoftware" heeft om te beginnen een grafische interface. Iets dat Microsoft in de prullenbak heeft gegooid, maar wat toch wel handig is. Je "ziet" wat er gebeurt en ook hoever het gereed is. Bij de Windows defragger heeft de gebruiker niet zoveel steun aan "Fase 1 t/m Fase x"……
  En vaak heb je wat meer opties. Zo "schijnt" het dat b.v. SmartDefrag nog verder kan optimaliseren door "belangrijke mappen en bestanden vooraan op de schijf te zetten. Zoals dat "vroeger" met b.v. PC Tools ook kon…..
 • Het probleem is, dat windows vista en 7 altijd defragmenteren en optimaliseren. Ga je nou zelf met een programma met een andere methode aan de gang, dan kun je wel raden wat er gebeurt…
 • En jouw advies is dus om deze programma's niet te gebruiken…? :roll:
 • Je kan het zelf instellen in Windows 7.
  http://computertotaal.nl/article/559/windows-7-vaker-defragmenteren.html
 • Dat het te plannen is, dat weet ik. :wink: Niet echt interessant om in te stellen…. :?

  Maar da's dan ook zo ongeveer de enige optie. In XP kon je nog een rapport ophoesten met gedetailleerde gegevens, maar da's overboord gekukeld, net als de grafische interface. :cry:
  Vista heb ik (gelukkig?) gemist, maar ik heb begrepen dat de Windows Defragger ook daar al uitgekleed was.

  Van de zijde van Microsoft snap ik dat niet helemaal, want men beschouwt de gemiddelde gebruiker nog steeds als een dummy. Maar die zelfde dummy snapt niets als-ie "Fase1", "Fase 2", etc. ziet en heeft geen idee hoever het proces en hoelang het gaat duren. :cry:
  Persoonlijk ben ik er niet stuk van, maar gezien het feit dat er voldoende third party defraggers voorradig zijn, zal ik niet de enige zijn.
 • [quote:2bf082d869="lion"]Niet echt interessant om in te stellen[/quote:2bf082d869] Toch wel. Want als je een "third party" defragger gaat gebruiken, kun je die schedule van de Windows 7 defragger het beste uitvinken. Of heb je nog geen keuze kunnen maken? Check eventueel op het Nucia Security forum deze thread over onderwerp Defragmenteren welk programma.
 • Dank voor de reactie.

  Die scheduweler heeft op mijn systeem nog nooit "aangevinkt" gestaan… :wink:
  De discussie op de door jou vermelde link gaat eigenlijk in hoofdzaak weer over de eeuwigdurende discussie of defragmenteren van een NTFS partitie zinvol is ja/nee…. :?

  Ik heb inderdaad nog geen keuze kunnen maken. Ik heb er twee "in de startblokken" staan, maar hoopte tussendoor op wat gebruikerservaringen: die van Auslogics en die van IObit. Zaken als b.v. Gebruiksvriendelijkheid, "eerlijke" en makkelijke installatie, eventuele aanwezigheid van "nag" vensters, e.d.
 • [quote:c08a08254d="lion"]Die scheduweler heeft op mijn systeem nog nooit "aangevinkt" gestaan.[/quote:c08a08254d] Ik had anders begrepen dat, Windows 7 defragmenteer schedule bij default aanstaat. Dan heb je 'm zeker direct na het voltooien van de Win7 installatie, uitgevinkt.

  Ik heb intussen op één van mijn oude test PC's. Een dual Pentium 3 1000MHz en 1 GB werkgeheugen, met daarop onder andere Windows 7 RC, Auslogics Disk Defrag geïnstalleerd. Dat installeren ging niet moeilijk.

  Ik heb 'm laten defragmenteren. C: 43,9/33,6GB. D: 39.1/23,1GB. Daar was Auslogics Disk Defrag ongeveer 7 minuten 27 seconden mee bezig. Nag vensters heb ik bij deze test niet gezien. Overigens defragmenteert deze niet alles. Een gedeelte van de blokjes is groen. Dus niet gefragmenteerd. Een ander deel is blauw. Dus gefragmenteerd. Althans volgens Auslogics Disk Defrag zelf. Bij fragmented staat echter 0% voor C: en D:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.