Vraag & Antwoord

Anders (software)

Van Outlook naar Thunderbird

5 antwoorden
  • Ik ben sterk aan het nadenken om van Microsoft Office (2003) over te stappen naar Open Office. Voor zover ik heb begrepen zijn .xls, .doc en .ppt volledig compatible met Open Office, dus dat is geen probleem. Ik gebruik echter ook Outlook, en daar heb ik behoorlijk wat dingen ingesteld. Er zitten bijvoorbeeld 6 emailaccounts in en er zijn behoorlijk wat regels ingesteld m.b.t. het automatisch verplaatsen van mappen. Ook ben ik natuurlijk liever niet mijn huidige mails en contactpersonen (minder belangrijk) kwijt. Is dat mogelijk, en zo ja: hoe moet ik dat doen? Dat ik regels en accounts opnieuw moet invoeren vind ik overigens niet zo'n probleem, maar de mails wil ik liefst toch niet kwijt. __________________________________________________________ -edit- Titel aangepast nav keuze voor Thunderbird
  • Op dit moment heeft OpenOffice nog geen mailprogramma, dus wordt overstappen al wat moeilijk... [url=http://user.services.openoffice.org/en/forum/viewtopic.php?f=49&t=575] Een discussie[/url] op de site van open office over te gebruiken programma's als vervanger van outlook in open office. Wat wel een oplossing zou kunnen zijn is om open office te gebruiken als vervanger voor word/excel/powerpoint/access en een van [url=http://www.zdnet.com.au/insight/software/soa/Time-to-ditch-Outlook-Eight-alternatives-tested/0,139023769,139181333,00.htm?omnRef=http://www.google.com/search?hl=nl&client=safari&rls=en&q=free%20outlook%20alternative&btnG=Zoeken&lr=&aq=f&oq=] deze pims[/url] te gebruiken ipv outlook. Maar, of het dan een vloeiende overstap zal worden???
  • Je kunt eens kijken naar: http://www.mozilla.org/projects/calendar/sunbird/ http://www.mozillamessaging.com/en-US/thunderbird/
  • Bedankt. Ik heb inmiddels Thunderbird geïnstalleerd. Die importeert bij de eerste keer openen desgevraagd meteen de emails die in Outlook staan, dus dat gaat lekker gemakkelijk. Regels en emailaccounts moest ik zelf nog invoeren, maar dat is zo gezegd nog te overzien. Waar ik nog wel ff mee zit: hij blijft nu steeds mails in lokale mappen indexeren als ik de boel opstart. En daarbij loopt-ie steeds vast op een map "problemen met indexatie". Die map bevatte mails die vanuit Hotmail in Outlook stonden maar die map heb ik inmiddels ook verwijderd. Toch blijft-ie indexeren. Hoe kan ik dat verhelpen?
  • Kijk eens naar http://solution-wanted.com/thunderbird-junk-folder-index/ Dat gaat over een junk folder maar dezelde trucs zouden hier ook kunnen werken.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.