Vraag & Antwoord

Anders (software)

word 2003: alpha wel, beta niet.

Anoniem
perloc
5 antwoorden
 • Ik zit met het volgende probleem.
  In mijn scriptie komen greekse karacters voor.
  Nu doet zich de eigenaardigheid voor dat de greekse letter alpha wél goed in de tekst komt, maar de beta niet. Daarvoor in de plaats staat een vierkantje.
  Ook wordt voor het driehoek karacter een vierkantje getoond.
  Dat is dus zo op mijn laptop. Op de desktop gaat het wél goed. Hoe komt dat? En belangrijker, wat moet ik doen om dat wél goed op het scherm te krijgen? Uitprinten geeft hetzelfde resultaat.
  MVG perloc
 • ik vermoed dat het met het gebruikte lettertype te maken heeft.
  geprobeerd in office 2003:
  menu-invoegen-symbool
  daar kun per lettertype bezien of het teken beschikbaar is.
 • Dat kan niet het probleem zijn. Op beide computers is Word2003 geïnstalleerd en de tekst is gemaakt in het meest ordinaire lettertype wat beschikbaar is: Times New Roman.
  Het moet een andere instelling zijn.
  De losse Alpha en Beta zijn gemaakt met Symbols in Insert (symbolen). De Alpha staat er dus, maar voor de Beta staat een vierkantje.
  Bijdeweg: er staan ook formules in dit document die gemaakt zijn met met Microsoft Equation 3.0 Daar worden ook beide (en nog andere) Greekse karakters gebruikt die wél normaal verschijnen.
  In deze primitieve editor kan ik geen voorbeeld copie zetten.
  Greekse letters worden niet weergegeven en de formules al helemaal niet!
  perloc
 • ik heb hier ook office 2003.
  als ik het schermpje invoegen - symbool open, en dáárin het lettertype times new roman selecteer, ontdek ik overigens wél een beta (3e rij van onder, 10e van links) maar geen alpha……
  probeer het eens: houd alt in gedrukt en toets 945 voor alpha, en alt + 946 voor beta.
  werkt dat wel?
 • Ja, dat werkt wél. En trouwens, als ik op dit moment de alpha en beta via \insert\symbol invoer dan komt die óok op het scherm.
  Daarom moet ik wat uitleggen.
  Het gaat om het proefschrift van mijn vrouw betreffende Mathematica. Dat heeft ze vorige week afgemaakt en ingeleverd en zal ze eind deze maand moeten verdedigen voor een college van professoren. Zij heeft dat gemaakt op de desktop. Ik heb dat afgelopen vrijdag met mijn laptop via het netwerk per mail verzonden naar haar werk om uit te printen. Hier was alles perfect in orde, daar mankeerde er nogal wat aan. Verschil in de Word versie, hier 2003, daar 2007? Het is dezelfde dag ingeleverd als definitief. Ze heeft het niet meer haarfijn uitgekamd. Hier ontdekten we dat geval met die beta. Dus er geen weg terug, helaas, en ze is niet zeker -dat kan ze maandag pas uitzoeken op haar werk- of die beta nu wél, of níet in dat proefschrift is afgedrukt. Daarom zou ik zo graag willen weten of het aan mijn computer ligt, mede om in de toekomst rare dingen te voorkomen.
  Nog andere ideeën?
  MVG perloc

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.