Vraag & Antwoord

Anders (software)

Excel vraagje

Anoniem
gerardb
4 antwoorden
 • Beste medeforummers,

  Ik loop tegen het volgende probleempje aan in Excel (2007).
  Als je in een werkblad nullen wel-of niet wil weergeven is er de mogelijkheid om dit via de Officeknop, Opties, Geavanceerd, Weergave opties voor dit werkblad middels een vinkje bij Een nul weergeven in cellen met een nulwaarde"

  Dit werkt uiteraard maar mijn probleem is dat dit niet opgaat bij cellen die s 'financieel' als opmaak hebben. Als je in een dergelijke cel een nul invoert blijft het euroteken met een streepje gewoon staan. Graag wil ik dat hier ook daadwerkelijk ¤ 0.00 komt te staan zodat ik in één oogopslag kan zien dat deze cellen niet 'per ongeluk' vergeten zijn.

  Ik kan hier echter geen optie voor ontdekken, zodat ik nu noodgedwongen ¤ 0.01 invul, hoewel dit natuurlijk geen elegante oplossing is. Weet iemand hoe ik dit kan oplossen?
 • Voor ¤ 0,00 notering moet je bij celopmaak kiezen voor Valuta. Bij Financiele opmaak wordt er inderdaad ¤ - van gemaakt.
 • Bedankt PS, dit klopt inderdaad. Wat ik alleen vervelend vind aan deze oplossing is dat het euro-teken 'tegen' 0,00 staat. Bij financieel zit er altijd een bepaalde ruimte tussen. m.a.w. je hebt dan in een bepaalde kolom visueel meerder soorten opmaak. Zou dit op een of andere manier zijn recht te trekken?
 • Als je dat wilt volkomen, kies je bij opmaak voor aangepast en neem je onderstaande code exact over (let op, een spatie na *):

  [i:eedb3f57fb]¤* #.##0,00_-;[/i:eedb3f57fb]

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.