Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (software)

exe file als gezipte bijlage bij email

Anoniem
Supersnail
6 antwoorden
 • Goedendag,
  Ik kreeg van UPS een mail met een exe file als gezipte bijlage.
  Ik durf die niet goed te openen ivm mogelijke virus en de mogelijkheid dat de mail niet van UPS afkomstig is. Het is wel zo, dat ik in Ierland en USA een bestelling deed.
  Ik dacht wel eens gehoord te hebben dat er pc-gebruikers zijn, die in een 'veilige?' omgeving zo'n exe file kunnen/durven te openen.
  Als dat zo is, is er dan iemand die deze file voor mij zou willen/durven openen?
  Ben benieuwd.
 • Je kan het bestand ook uploaden bij http://virusscan.jotti.org dan wordt het bestand met meerdere virusscanners gescand. Ik heb overigens ook wel eens dergelijke e-mails (van UPS met een bijlage) gehad en ik kan met 99% zekerheid zeggen dat het een virus is.
 • [quote:d451b3664a="Supersnail"]Je kan het bestand ook uploaden bij http://virusscan.jotti.org dan wordt het bestand met meerdere virusscanners gescand. Ik heb overigens ook wel eens dergelijke e-mails (van UPS met een bijlage) gehad en ik kan met 99% zekerheid zeggen dat het een virus is.[/quote:d451b3664a]

  Hoi,
  Dank voor je reactie.
  De aard en opbouw vd laatste zin in aanmerking nemend, zou je verwachten "… Geen virus is."
  Verwacht je echt dat het WEL een virus zal kunnen zijn?
  Was die mail aan jou van UPS wel of geen bericht van UPS die echt voor ou was bestemd?
  Ik ga in ieder geval naar de door jou aanbevolen site.
  Dank
 • [quote:9a13fec537="Supersnail"]Je kan het bestand ook uploaden bij http://virusscan.jotti.org dan wordt het bestand met meerdere virusscanners gescand. Ik heb overigens ook wel eens dergelijke e-mails (van UPS met een bijlage) gehad en ik kan met 99% zekerheid zeggen dat het een virus is.[/quote:9a13fec537]

  Ik heb het bestand bij jotti laten testen en inderdaad, ALLE virusscanners gaven een virus aan BEHALVE…. Panda, mijn 'eigen' virusscanner!

  Nogmaals bedankt.
 • Als je de beschikking hebt over True Image van Acronis kan je heel eenvoudig evt tijdelijk een stukje van je HD gebruiken als Veilige Zone. Vervolgens doe je maar alles wat je wenst, virussen binnenhalen, drivers updaten etc en mocht je na bv enkele dagen besluiten dat e.e.a. problemen oplevert dan wordt alles naadloos teruggezet.
  Kind kan de was doen. Ik doe dit altijd met drivers, of progjes die ik wil uitproberen of uitpakken van bv een vreemd zipbestand en bij prrobeerversies.
 • [quote:953b4bea0e="gigo"]Als je de beschikking hebt over True Image van Acronis kan je heel eenvoudig evt tijdelijk een stukje van je HD gebruiken als Veilige Zone. Vervolgens doe je maar alles wat je wenst, virussen binnenhalen, drivers updaten etc en mocht je na bv enkele dagen besluiten dat e.e.a. problemen oplevert dan wordt alles naadloos teruggezet.
  Kind kan de was doen. Ik doe dit altijd met drivers, of progjes die ik wil uitproberen of uitpakken van bv een vreemd zipbestand en bij prrobeerversies.[/quote:953b4bea0e][quote:953b4bea0e]

  Dank voor je reactie.
  Ik beschik niet over true image, doch het probleem is inmiddels op andere wijze opgelost kunnen worden en naar tevredenheid.
  [/quote:953b4bea0e]

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.