Vraag & Antwoord

Anders (software)

Exporteren email groepen van Outlook Expres naar Office 2007

Anoniem
Tweaky
14 antwoorden
 • Beste mensen,

  Ik ben al een hele tijd bezig om email [b:397b999995]groepen[/b:397b999995] (sommige bevatten honderden email adressen) van Outlook express (windows XP) over te zetten naar Outlook 2007 in Windows 7.

  Een kennis heeft een nieuwe lapto. Alle mail berichten zijn inmiddels overgezet. Dit hebben we gedaan door eerst office 2003 op de oude PC te zetten en van daaruit alle email geïmporteerd vanuit Outlook Expres.

  Dit gaat allemaal tot op zekere hoogte goed en zowel de berichten als de adressen worden overgezet. Het probleem is dat de mail groepen niet geimporteerd zijn. Dit is een ramp want get is veel werk om die mailgroepen weer te vullen met honderden email adressen.

  Is hier misschien een tool voor? Wie heeft de gouden tip ?
 • Probeer eens op die oude pc: maak een groep aan in Outlook, met een mail adres, zet Express open met de groep die je over wilt zetten. Selecteer de groep en sleep de geselecteerden naar outlook. Of die het met Ctrl-c in Express en Ctrl-V in Outlook.
  Zo heb ik ook wel eens wat overgezet tussen versies waar geen geschikte export import mogelijk was.
 • probleem zal zijn dat die outlook express en outlook 2007 op verschillende pcs staan.
  doe het zo eens:
  - open adresboek met een groep
  - open verkenner in half venster met een lege map
  - sleep nu adressen van adresboek naar lege map
  - maak voor andere groepen eigen mappen in verkenner
  - behandel zo alle groepen.
  je hebt nu een rijtje mappen met vcf bestandjes.
  die moet je (via stickje of netwerk) naar de outlook2007-pc overbrengen en daar importeren in groepen.
 • [quote:3992b31ee3="derkdejong"]probleem zal zijn dat die outlook express en outlook 2007 op verschillende pcs staan.[/quote:3992b31ee3]
  Lezen…… hij creëert zelf al een omweg…

  [quote:3992b31ee3="Tweaky"]Een kennis heeft een nieuwe lapto. Alle mail berichten zijn inmiddels overgezet. Dit hebben we gedaan door [b:3992b31ee3]eerst office 2003 op de oude PC[/b:3992b31ee3] te zetten en van daaruit alle email geïmporteerd vanuit Outlook Expres. [/quote:3992b31ee3]
 • En anders de groep in een Email als attachment hangen en versturen….

  Gaat bij Ziggo echter niet lukken want daar mag een groep niet meer dan 25 adressen/personen bevatten
 • @andre you´re right, ik was wat snel!
  maar dat neemt niet weg dat het via de omweg van vcf-bestandjes in de verkenner het doorgaans wél lukt, terwijl het mij nog nooit lukte om adressen vanuit het oe-adresboek te slepen naar outlook.
 • Bij mij dus wel, ik kreeg een paar honderd mailadressen bij mijn zwager via csv niet netjes erin…. en waarempel bovenste methode werkte…
  Overgang van W98 naar XP….
 • is easy transfer op http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?familyid=2B6F1631-973A-45C7-A4EC-4928FA173266&displaylang=nl ook iets of loop ik alweer achter de feiten aan?
 • Bedankt voor alle reacties!

  Ik heb de eerst genoemde methode geprobeerd, maar slepen of ctrl+c ctrl/v is gek genoeg niet mogelijk tussen adresboek hoofdindentiteit (outlook expres) en Adresboek (Outlook 2003)! Wat doe ik fout???

  Ook heb ik geprobeerd de groepen naar een lege map in verkenner te slepen, maar dat wil ook niet. Er is een kopieer optie in het context menu (rechtermuisknop toets op een groep), maar plakken is greyed out in verkenner. Slepen: Er verschijnt dan een cirkel met een streep erdoor zodra ik in de lege map kom.
 • "de groepen naar een lege map in verkenner te slepen"
  dat lukt inderdaad niet.
  mijn suggestie was erop gebaseerd de inhoud van de groepen (dus de adresvermeldingen zelf) te verslepen naar verkennermappen!
 • Het is waarschijnlijk versie afhankelijk dat het hier niet lukt…
  Welke extensie heeft het oude adresboek en welke de nieuwe?
 • Het gaat om IE 6.0 en extensie = WAB
 • [quote:d8cc7b778b="Tweaky"]Het gaat om IE 6.0 en extensie = WAB[/quote:d8cc7b778b] WAB is de oude? En wat is de nieuwe extensie? Of…..? (is pas 1 extensie..)
 • WAB is de oude en de mailgroepen hieruit moeten naar outlook 2007.

  Inmiddels ben ik er overigens al uitgekomen! Het is gelukt! :P
  Via email importeren in OL 2003 heb ik een andere optie gebruikt die ik nu even niet meer weet! Als ik het weet zet ik het hier nog even neer. Voor vandaag vind ik het even genoeg!

  Bedankt !

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.