Vraag & Antwoord

Anders (software)

Powerpoint presentatie met beveiliging

Anoniem
andre@home
8 antwoorden
 • Beste forumleden,

  Voor het bedrijf van mijn oom ben ik met een project bezig. Een onder deel van dit project is het bewerken van een powerpoint presentatie. No deal normaal gesproken, alleen er is een probleem.

  Als ik de presentatie wil openen op mijn MacBook krijg ik de volgende melding:

  [img:123538ddbb]http://www.surfkoning.nl/pprobleem.png[/img:123538ddbb]

  Op een computer draaiend op Windows opent hij de presentatie wel, maar gelijk in de view modus op vol scherm en is het onmogelijk om de presentatie te bewerken.

  Ik heb al geprobeerd met een programma om te kijken of er een mogelijk wachtwoord op zit maar deze geeft aan dat dit niet het geval is. Dit lijkt me ook stug omdat hij dan bij openen om een wachtwoord zou vragen en niet gelijk bovenstaande melding op een Mac geven of hem gelijk in presentatie modus openen op een Windows PC.

  Mijn oom heeft geen andere versie van de presentatie meer en het is een vrij ingewikkelde en grote presentatie om na te bouwen. Mijn vraag daarom aan jullie is wie mij kan helpen om de presentatie dan toch te kunnen openen in wat voor programma dan ook en hem op een normale manier op te slaan zodat ik hem toch kan bewerken.

  Alvast bedankt voor jullie hulp.

  Mvg,

  J. v.d. Watering
 • [quote:dbe1dd168b="Jwatering"]
  Op een computer draaiend op Windows opent hij de presentatie wel, maar gelijk in de view modus op vol scherm en is het onmogelijk om de presentatie te bewerken.
  [/quote:dbe1dd168b]Als je R-muis op die open presentatie zet, krijg je dan geen klein menu om het te editen…. Gelukt … sla hem dan als ppt op en niet als pps… want daar zit het probleem…. Blijkbaar ka de MAC niet overweg met pps.
 • [quote:92d87c0d77="andre@home"][quote:92d87c0d77="Jwatering"]
  Op een computer draaiend op Windows opent hij de presentatie wel, maar gelijk in de view modus op vol scherm en is het onmogelijk om de presentatie te bewerken.
  [/quote:92d87c0d77]Als je R-muis op die open presentatie zet, krijg je dan geen klein menu om het te editen…. Gelukt … sla hem dan als ppt op en niet als pps… want daar zit het probleem…. Blijkbaar ka de MAC niet overweg met pps.[/quote:92d87c0d77]

  Bedankt voor je reactie, maar helaas.

  Ik krijg wel een klein menu maar dit is puur navigatie voor de powerpoint zoals Next, Previous enzovoort. Het is een andere view modus dan wanneer je een normale presentatie op volscherm afspeelt.

  Ik hoop dat iemand mij verder kan helpen, zal me enorm veel tijd schelen.
 • Dit zou wel erg simpel zjn:
  http://www.mac13.nl/mac-tips/bestanden/1600pps-bestand.html
  [quote:d0fc411fb8]Wat is een pps-bestand?

  Een pps-bstand is een PowerPoint-show. Je kunt het document bekijken met het programma PowerPoint, dat een onderdeel is van Microsoft Office (Word, Excel, PowerPoint en Entourage). Een ander programma dat PowerPoint-documenten kan openen is Keynote, het eigen presentatieprogramma van Apple. Dat programma is onderdeel van iWork dat Apple op iedere Mac zet.

  Een pps-bestand is read-only: je kunt het alleen bekijken, niet aanpassen. [b:d0fc411fb8]Verander je de extensie .pps echter in .ppt (de gewone extensie van een PowerPoint-bestand) dan kun je het document wijzigen. [/b:d0fc411fb8][/quote:d0fc411fb8]

  Zoek anders zelf nog even verder via
  http://www.google.nl/#hl=nl&q=pps+openen+bewerken&meta=&aq=f&oq=pps+openen+bewerken&fp=d25195a065073b83
 • Bedankt! Ik kan hem nu al wel open in een readonly versie maar dit is al een verbetering! Hij werkt nog niet op de Mac maar wel in Readonly op Windows.

  Hij vraagt nu om een paswoord.

  Enige idee hoe ik deze kan kraken? Ik had Advanced Office Password recovery gedownload maar dit is een trail versie en daar wil hij het wachtwoord niet geven totdat ik 45 dollar betaal…

  Zijn er andere gratis programma's hiervoor?
 • Google even op password revealer….
  http://www.rekenwonder.com/revealer.htm
 • Ik heb een paar programma's gevonden en geprobeerd. Het zijn allemaal demo's/trials en deze kunnen paswoorden kraken tot 3 karakters lang.

  Ik weet de eerste 3 letters maar nu moet ik het programma gaan kopen van 50 euro. Opzich is dit nog geen probleem maar dit kan alleen via overschrijving en niet ideal, dit kan dus een week duren voordat ik het programma heb.

  Ik heb het wachtwoord dit weekend nog nodig dus dat gaat hem niet worden. Zijn er nog andere oplossingen? Heeft iemand dit programma misschien dat die de ppt kan kraken? Of is er een gratis programma dat iemand weet?

  Bedankt alvast
 • Probeer de test in je pb eens.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.