Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (software)

Java Control Panel

Anoniem
lion
15 antwoorden
 • Bij toeval kwam ik erachter dat het Java tooltje in het conf. scherm het automatisch controleren op updates gestaakt heeft.
  Ik constateerde e.e.a op 2 systemen hier: 1x XP Pro en 1x XP Home. Kan me "dus" niet voorstellen dat de oorzaak aan mijn kant ligt.
  Beide stonden ingesteld op maandelijks controleren; dit bleek in november (3 "controlebeurtjes" terug) voor het laatst gebeurd te zijn. Een "update now" (onmiddellijke controle) werkt wel. Er bleek inderdaad een update.
  En dus heb ik zo'n donkerbruin vermoeden dat-ie op een Win 7 systeem hier ook wel niet zal werken.

  Kan hierover niets vinden op 't web. Iemand een idee waarom dit blijkbaar niet meer werkt….?
 • wellicht een goede de-install van Java en dan opnieuw installeren? Bijvoorbeeld met REVO.
 • Da's inderdaad het overwegen waard!
  Dank voor de link naar Revo, maar ik zal 't eerst proberen met Ccleaner. Als dat niet wil, heb ik iig een goed alternatief!
 • Alle opruimwerkzaamheden en nieuwe installatie op 2 XP systemen hebben weinig zoden aan de dijk gezet.

  Ik heb 3 systemen: 1x XP Pro, 1x XP Home en 1x Win7. Bij alledrie hetzelfde liedje: [u:afe7518417]er wordt niet gechecked op de dag en tijd welke in het control panel van Java (Conf. scherm) is aangegeven[/u:afe7518417].
  Ik weet dat er op dit moment een Java update is. Alle systemen staan op de 15e (van iedere maand), maar op verschillende tijdstippen. Het XP Home systeem heeft deze update vorige week(!!) reeds gemeld, dus vele dagen eerder dan die "15e dag van iedere maand".
  Het XP Pro systeem en de Win7 machine hebben nog niets gemeld.

  Op een of andere wijze functioneert dit Java Control Panel dus niet zoals het hoort. Slechte zaak!
  Ik wacht even de komende 2 weken af. Is er dan nog geen melding, dan maar gebruik maken van de knop "Update Now"…. :cry:
 • Even een ander gezichtspunt:

  er is pas weer een patch gekomen voor een ernstig java-lek.

  In enkele discussies daarover werd door verschillende mensen verteld dat je Java eigenlijk niet (meer) nodig hebt.

  Na in een ander forum de mening van weer anderen gevraagd te hebben, heb ik Java gewoon van mijn systeem verwijderd (en ook de 'gevaarlijke dll-file die met die patch ge-saved kon worden).
 • Ach, het werkelijk risico van die "lekken" valt in de praktijk altijd mee. Maar inderdaad: ik zie tegenwoordig weinig websites meer met Java appletjes…..
  Java scripts kom ik echter nog wel tegen; daar heb je toch ook Java voor nodig? :roll:

  Maar, hoe dan ook, om niet af te dwalen van het oorspronkelijk onderwerp: die updatecheck instellingen functioneren dus voor geen meter. Typisch dat daar niet meer over geklaagd wordt…..
 • (nog even tussen haakjes: "Java en Javascript hebben - buiten de naam - niets met mekaar te maken" las ik deze week nog op een of ander forum)
 • [quote:108b467d4e="Passer"](nog even tussen haakjes: "Java en Javascript hebben - buiten de naam - niets met mekaar te maken" las ik deze week nog op een of ander forum)[/quote:108b467d4e]

  Da's dan duidelijk…. :wink:
  Maar die hele mikmak aan Java + updates is altijd een behoorlijke kluif. Tientallen Mb's! Eigenlijk ook niet van deze tijd.
  Het zit me nog niet in de weg, maar het feit dat die update checker niet goed werkt irriteert me wel mateloos.
 • [quote:13c1c57875="Passer"](nog even tussen haakjes: "Java en Javascript hebben - buiten de naam - niets met mekaar te maken" las ik deze week nog op een of ander forum)[/quote:13c1c57875]

  Da's dan duidelijk!

  Edit:
  Met excuus voor deze (2e) reactie: deze was het gevolg van een (php) foutmelding.
 • In de tussentijd weer wat wijzer geworden:

  Java Control Panel meldt d.d. 16-04 op de XP Home machien (ingesteld op de 15e van iedere maand) dat er een update is. Klopt; versie 6.20.
  Versie 6.19 was de 7e gemeld en geïnstalleerd.
  De dag van de update check is gelijktijdig met de installatie gewijzigd in "de 23e van iedere maand" en ook de tijd was gewijzigd…..
  Redelijk bizar m.i.

  Java Control Panel heeft bij het Win7 systeem op 15-04, zij het wat later dan ingesteld, keurig gecontroleerd op updates, maar niet gemeld dat er daadwerkelijk een update was (versie 6.19, op het systeem 6.18 aanwezig).
  Inmiddels was op 16-04 duidelijk dat er zelfs al een versie 6.20 was, dus toch maar even op de knop "Update Now" gedrukt, waarna een melding verscheen dat Java Platform al op het systeem aanwezig was……
  Tja, dat wisten we al :evil: , maar waarom werd er geen update gemeld?
  Vervolgens de laatste update download en installatie maar via de website ( http://www.java.com/nl/ ) verzorgd.
  En ook hier is de dag en tijd v.w.b. de updatecheck gewijzigd. Van de 15e van iedere maand om 21:00 uur naar de 21e van iedere maand om 14:00 uur.
  Ik laat het maar zo, maar heb er geen enkel vertrouwen meer in dat een volgende update gemeld zal worden…..
  Die XP Home geeft in ieder geval nog een update na een check op een wazig tijdstip. Bij Win7 gebeurt er helemaal niets. Dat Control Panel is waarschijnlijk nog niet geheel Win7 proof…..?
  Ik kan alleen maar hopen dat ze daar bij Sun/Java de boel wat beter voor elkaar gaan krijgen, want dit lijkt nergens op! :(

  Ik ben benieuwd wat die XP Pro machien gaat doen…. :roll:
 • Zet dit in je balk bovenaan, één klikje en je bent terug bij: http://java.com/en/download/installed.jsp
 • [quote:b5049ea046="Passer"]Zet dit in je balk bovenaan, één klikje en je bent terug bij: http://java.com/en/download/installed.jsp[/quote:b5049ea046]

  ? :roll:
  Ik gebruik zelf deze…..
  (Ofwel: wat lost het op?)
 • Het lost niets op, maar op een ogenblik dat je er zelf nog aan denkt, hoef je maar één klikje te doen en je bent terug bij.
  Ik vond het zelf makkelijk (in de periode dat Java er bij mij nog op stond)
 • Dit blijkt de enige overgebleven weg om zo nu-en-dan te controleren of je Java versie nog actueel is…..!

  Het Java Control Panel, althans de automatische "Update Check" werkt in Win7 voor geen meter.
  Een handmatige update via dit Control Panel "Update Now" geeft als resultaat: "[i:f803c8366a]You already have the latest Java(TM) Platform on this system[/i:f803c8366a]".
  En dat terwijl-ie 2 versies achterloopt……! :evil:

  Let wel: e.e.a. tot nu toe geconstateerd op een Win7 Home Prem. en een Win7 Prof. versie.
  Ofwel, in simpel Nederlands: Windows 7 gebruikers kunnen er niet vanuit gaan dat ze de meest actuele Java versie op hun systeem hebben staan.
  Het Java Control Panel in Conf. scherm is onbetrouwbaar!

  Sun: wordt wakker!!!
 • nu ik er over nadenk, 'k heb xp en 'k moest het ook altijd manueel doen met zo'n link - al stond het bij mij ook (meen ik me te herinneren) op Wekelijks.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.