Vraag & Antwoord

Anders (software)

bestandsnaam niet meer te veranderen

Anoniem
f.j.stols
5 antwoorden
 • Van een powerpoint bestandje blijkt de bestandsnaam niet meer te veranderen te zijn. Als ik een*pps had dan kon ik dat veranderen in *ppt. Ook zie ik dat bij opslag (bv. op bureaublad) die bestandsnaam sowieso niet meer vermeld wordt. Ook als ik via "save as/opslaan als "die pps wil opslaan maar ook veranderen in een *ppt zie ik alleen maar
  [img:1918fd8132]http://i49.tinypic.com/160shz9.jpg[/img:1918fd8132]. terwijl ik me meen te herinneren dat er eerder veel meer mogelijkheden waren. Het vreemde is dat hier gebruik gemaakt wordt van Office 2007, hoewel ik Office 2003 heb. Wel een converter geïnstalleerd om 2007 documenten zoals docx te kunnen openen. Zou ik die converter (Compatibilty Pack for 2007 Office System 218 MB !) moeten de-installeren?
 • kan je dat bestand wel openen in 2003 pp, evt ook op een andere pc?
  het lijkt erop dat het een beveiligd (alleen lezen cq wachtwoord) bestandje is.
 • dat dacht ik ook aanvankelijk dat het beveiligd was met een wachtwoord, maar eigen gemaakte ppt (en vrijwel altijd kon ik een pps overzetten in ppt om taalfouten etc. er uit te halen…) kan ik ook niet veranderen in pps. Ik moet nog eens kijken wanneer het veranderen van bestandsnaam wèl kan, en wanneer precies niet. Ik zal er ook eens 1 naar een andere pc sturen.
 • kleine aanvulling: als ik een pps met een email meekrijg dan kon ik die voorheen desgwenst "opslaan als" opslaan als een ppt. Nu krijg ik alleen deze mogelijkheid, en meer niet:
  [img:674b035871]http://i40.tinypic.com/102ur9s.jpg[/img:674b035871],
  d.w.z. er staat in mijn pc geen bestandsnaam bij; als ik het naar een andere pcc stuur staat er wèl een bestandsnaam bij die ik kan veranderen. Zal wel (weer) aan de pc liggen DJ!
 • ik zag nog nooit problemen dor het compatibiliteitspack, maar eens moet wellicht de eerste keer zijn…
  ik neem aan dat je pc schoon is, en ook door malwarebytes is gechecked.
  in dat geval zou ik niet verder zoeken maar via configscherm-software office aanklikken, kiezen voor wijzigen, onderdeel pp deïnstalleren, pc herstarten, en via dezelfde weg pp opnieuw installeren.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.