Vraag & Antwoord

Anders (software)

Bestanden openen met juiste toepassing

4 antwoorden
  • Mijn vader heeft Win 7 Home op zijn PC (een Acer veriton L480G) draaien met Office 2003, een gelijke combinatie die bij mij zelf thuis vlekkeloos werkt. Sinds enige tijd heeft hij echter problemen die ik, na remote zijn PC te hebben overgenomen en zelf eens gekeken, niet kon oplossen. Alle mappen in de lijst "alle programma's" zijn voorzien van het Word logo. Ook worden alle bestanden met Word geopend, ongeacht wat ik open. Ook het buroblad staat vol snelkoppelingen met het Word logo, zoals ook bijvoorbeeld een WLAN installatie bestand of een koppeling om hardware te registreren. Als ik een document rechtsklik --> openen met-- programma kiezen en vervolgens voor bijvoorbeeld Excel kies, worden vervolgens ALLE bestanden met Excel geopend, wijzigen alle snelkoppelingen naar Excel etc. Kortom, wat voor kunstgreep ik ook uithaal, de wijziging slaat vervolgens op alles wat op het systeem staat, ongeacht of het een Word, Excel, Acces, Outlook of wat voor bestand dan ook is, incl snelkoppelingen en al. Volgend weekend ga ik bij hem langs met als enige optie om 2003 eens nieuw te installeren, maar eigenlijk betwijfel ik of dat de oplossing gaat bieden. Om goed beslagen ten ijs te komen mijn vraag aan u allen of u een oplossingsrichting kunt aandragen voor geschetst probleem. Mocht er meer info nodig zijn dan geef ik die graag. Bij voorbaat dank.
  • in deze link vind je een exe-fix: http://www.techsupportforum.com/microsoft-support/windows-vista-windows-7-support/433913-windows-7-exe-files-opening-notepade-help.html
  • Derk, ten zeerste bedankt. Zoals gezegd ga ik komend weekeinde bij hem langs. Ik meld uiteraard of e.e.a. is opgelost!
  • Zoals beloofd: Bewapend met de oplossing van Derk en bovendien nog 2 extra reg.exe files ten aanval gegaan. Zonder succes. Dat wil zeggen, niet direct. De file associations in het register stonden fout maar werden niet automatisch rechtgezet via het reg.exe file(s) Blijkbaar worden reeds BESTAANDE regels wel overschreven, maar niet bestaande regels niet aangevuld resp. goed gezet. Een handmatig interventie via [HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\FileExts\ leverde meer resultaat. Enkele parameter regels die niet overeenkwamen met de regels uiot een voorbeeld register EN duidelijk gerelateerd waren aan de userinstellingen zelf, volledig verwijderd. Dit heeft afdoende gewerkt en alle snelkoppelingen werken weer naar behoren. Iedereen dank voor het meedenken.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.