Vraag & Antwoord

Anders (software)

Sneller backup programma?

Hoe minder hoe liever zou ik bijna zeggen. Zo veel keuze maakt het alleen maar moeilijker....... :cry: Ik weet wel dat er veel backup programma's zijn, maar het kaf van het koren scheiden is natuurlijk wel interessant. Ik dacht met True Image een goede keuze gemaakt te hebben, en dat is eigenlijk ook wel zo, maar de snelheid vind ik ook erg van belang. Als ik bijv de HD van mijn laptop volledig wil backuppen ( 500 Gb, vier partities), dan staat-ie zo'n beetje de hele nacht te stampen. Dat is wel via USB naar een externe HD. Maar eens een beetje gaan experimenteren. Bedankt voor de tips.

Anoniem
helicop
8 antwoorden
 • Gebruik sinds een paar jaar True Image Home als backup programma.

  Waar ik me sinds dag 1 een beetje aan erger is de snelheid waarmee het programma werkt.
  Ik heb compressie op 'gemiddeld' staan en prioriteit op 'hoog' maar backups van enkele tientallen Gb's (ca 30) duren toch al gauw een uur of drie.
  Naar aanleiding van een rottig wordende HD heb ik die gekloond naar een nieuwe HD. Beiden 240 Gb. Beiden waren direct gekoppeld aan het MB (in feite zaten ze allebei gewoon in het systeem) en uiteraard was dat het enige waarmee het systeem belast was.
  Toch heeft het bijna 14 uren geduurd voordat de HD gekloond was (overigens met goed resultaat, daar klaag ik echt niet over ;-) ) en dat vind ik een erg lange tijd.
  Of zit ik hier helemaal mis en kost backuppen/klonen gewoon zo veel tijd?
  Zijn er snellere/betere programma's beschikbaar?
 • http://buy.norton.com/estore/?wicket:interface=:2:upgradeCenterPanel:categories:0:products:6:SkuDescriptionPanel:nameContainer:productPage::ILinkListener:: :roll: Ik ben hier zeer tevreden over.
 • Ik betwijfel of het programma het probleem is. Ik gebruik tegenwoordig paragon backup & recovery. Heb ook wel andere image programma's geprobeerd (ook trueimage), maar er is niet zoveel verschil in snelheid. Ik heb net even een backup gemaakt, 13GB in 4 minuten. Maak je de backup naar dezelfde fysieke harddisk?
 • Dragon..bedankt voor de tip. Het is niet zo dat ik over het programma niet tevreden ben, het gaat puur om de snelheid.

  Gerben….Het is en/en, dus zowel naar interne andere HD als naar externe HD. Ligt er aan wat voor soort backup ik maak. Soms alleen van bestanden om ze veilig te stellen en toch bij de hand, dan is intern. Een echte veiligheidscopie maak ik op een externe HD
  Die externe HD is via USB, dus daar kan ik verwachten dat het wat langzamer gaat.
  Maar zoals het klonen van die HD dat waren dus twee identieke interne SATA schijven, ik vond dat zeker aan de trage kant.
  Nou heb ik geen backupprogramma's waar ik echt mee kan vergelijken, dus misschien ís het gewoon zo. Dan zal ik me er bij neer moeten leggen. Hoewel, als ik dan zie dan je met Paragon backup en recovery 13 Gb in 4 minuten hebt gebackupped, dan doe ik dus kennelijk iets verkeerd óf er zit écht verschil tussen backupprogramma's.
 • Je kunt het eens proberen: http://www.paragon-software.com/home/db-express/index.html
 • [quote:1b44c55ad2="gerben"]Je kunt het eens proberen: http://www.paragon-software.com/home/db-express/index.html[/quote:1b44c55ad2]


  Was net op hun site aan het kijken.
  Ziet er wel interessant uit. Ze hebben op dit moment zelfs een "Free Edition".
  Eens kijken wat het oplevert.

  Bedankt.
 • clonezilla,
  diskcopy

  ghost
 • Macrium reflect, easesus todo backup, active disk image, drive image xml, partimage, hdclone, ping, etc. etc. etc. Hoeveel wil je er? ;-)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.