Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (software)

Adresboek importeren naar Thunderbird

Anoniem
J. de Boer
11 antwoorden
 • Ik heb een .WAB bestand waarin dus al mijn e-mailcontacten inzitten.
  Als ik in Windows 7 daarop klik dan worden alle mailadressen omgezet naar de Contactpersonen.
  Nu gebruik ik als mailcliënt Thunderbird en nu wil ik dus dat Windows adressenboek of de Windows contactpersonen importeren naar het adressenboek van Thunderbird.
  Als ik importeren - outlookexpress kies in Thunderbird dan kan thunderbird niets vinden. Ik krijg ook geen bladerscherm.

  Hoe krijg ik de emailadressen nu in Thunderbird?

  Jack Marotick
 • Ik gebruik zelf geen Thunderbird, maar uit je verhaal maak ik op dat je eerst via Windows zelf je .wab bestand om laat zetten in een leesbaar lijstje met contactpersonenen die je vervolgens in Thunderbird wilt importeren?

  Lijkt me een verkeerde volgorde. In Thunderbird zal je neem ik aan gewoon het .wab bestand moeten importeren. Het zal zoiets zijn als importeren -> kiezen uit bestand of zo.
 • [quote:555d87c54a="Broosha"]Ik gebruik zelf geen Thunderbird, maar uit je verhaal maak ik op dat je eerst via Windows zelf je .wab bestand om laat zetten in een leesbaar lijstje met contactpersonenen die je vervolgens in Thunderbird wilt importeren?

  Lijkt me een verkeerde volgorde. In Thunderbird zal je neem ik aan gewoon het .wab bestand moeten importeren. Het zal zoiets zijn als importeren -> kiezen uit bestand of zo.[/quote:555d87c54a]
  Hallo,

  Als je mijn probleem gelezen had dan kan je lezen dat ik beide methodes geprobeerd heb. Juist het importeren vanuit Thunderbird wil dus niet werken.
  Er komt gewoon een bericht dat er geen file gevonden kan worden.
  Je krijgt dus NIET de mogelijkheid om te browsen naar dat adressenboek.
  Doe mij een lol en reageer de volgende keer alleen als je iemand kan helpen vanuit een eigen ervaring. Hier heb ik NIETS aan.

  Jack Marotick
 • als je goed leest, zie je dat wel degelijk wordt gereageerd op wat je zèlf schrijft…. kortom: even tot 10 tellen…. :(

  staat dat wab-bestand op een cd wellicht? zet het dan eerst op de hd.
 • [quote:3201bea286="derkdejong"]als je goed leest, zie je dat wel degelijk wordt gereageerd op wat je zèlf schrijft…. kortom: even tot 10 tellen…. :(

  staat dat wab-bestand op een cd wellicht? zet het dan eerst op de hd.[/quote:3201bea286]

  Ik snap er helemaal niets meer van. Ik heb toch dit geschreven.

  Als ik importeren - outlookexpress kies in Thunderbird dan kan thunderbird niets vinden.

  Het WAB bestand heb ik gewoon op de C schijf geplaatst en Thunderbird kijkt in documents en Settings enz. Maar dat heeft Windows 7 niet dus zou ik graag bladeren naar het bestand.
  Mensen die ervaring hebben met Thunderbird weten wat ik bedoel mensen die dit niet hebben kunnen dit niet begrijpen en vertroebelen de discussie zodat ik adviezen krijg waar ik niets aan heb.

  Jack Marotick
 • Met het risico voor de tweede keer uitgefoeterd te worden. Als je dan weer zo chagerijnig reageert zoek je het maar uit.

  Mischien heb je wat aan deze plugin?

  http://lifehacker.com/340521/import-outlook-pst-files-into-thunderbird-with-pst-import
 • [quote:5b31176775="Broosha"]Met het risico voor de tweede keer uitgefoeterd te worden. Als je dan weer zo chagerijnig reageert zoek je het maar uit.

  Mischien heb je wat aan deze plugin?

  http://lifehacker.com/340521/import-outlook-pst-files-into-thunderbird-with-pst-import[/quote:5b31176775]

  Dank je.
  Outlook werkt met een PST bestand waarin alle post en adressenboeken inzitten.
  Outlook Express gebruikt een .wab bestand voor het adressenboek.
  De plug-in waarnaar je linkt is dus voor Outlook en derhalve heb ik daar dus niets aan.
  Ik begrijp je goede bedoelingen en ik ben blij dat je meedenkt maar als men het probleem wat beter zou lezen dan is de kans ook groter dat men met een betere oplossing komt.
  Als je dit forum eens goed beleest dan zal je zien dat vele mensen niet het antwoord krijgen op de door hun gestelde vraag.
  Maar hoe dan ook, toch bedankt.

  Jack Marotick
 • Je vorige reaktie nodigde mij niet uit in detail te treden. Bedenk dat forums als deze ook worden gebruikt door goedwillende amateurs die belangenloos meedenken. En er dan beslist ook naast kunnen zitten. Dat is inherent aan dit soort forums en dat zal nu eenmaal moeten worden ingecalculeert als je ervan gebruik maakt.

  Weer on topic: dat je geen outlook had was te verwachten, immers je gebruikt Thunderbird. De plugin gaf ik je omdat je hiermee mogelijk toch uit de voeten kan. Dat vergt echter even wat moeite.
  Overweeg een demo installatie van Office 2007 waarin Outlook zit. Die heeft een 30 dagen trial. Ik begrijp, het is een omweg zonder enige garantie die je mogelijk niet wilt bewandelen, maar dat is de lol van meedenken; het verkrijgen van info en manieren waar je mischien zelf nog niet aan dacht.
  Probeer het eens. Of niet.
  Ik ben verder uitgefantaseerd en wens je hoe dan ook veel succes met een oplossing.
 • Per ongeluk door een hapering dubbel geklikt.
 • Op gevaar af dat ik ook de wind van voen krijg ;)
  Je gaf aan dat importeren in Thunderbird niet lukte, evenmin als exporteren uit OE met een tekstbestand. Nog één poging, weet je zeker dat je voor dat laatste de juiste methode volgde? Want die hoort eigenlijk bij elke overdracht te werken:
  Adressen / Bestand / Exporteren / Ander adresboek / Tekstbestand met door komma's gescheiden waarden.
 • [quote:ebc4b6a425="J. de Boer"]Op gevaar af dat ik ook de wind van voen krijg ;)
  Want die hoort eigenlijk bij elke overdracht te werken:
  Adressen / Bestand / Exporteren / Ander adresboek / Tekstbestand met door komma's gescheiden waarden.[/quote:ebc4b6a425]
  Nee je krijgt de wind niet van voren. Die krijg je wel als je met iets onbenulligs zou komen doordat je niet de moeite zou hebben genomen om de vraag goed te lezen.
  Bij de weg. Ik heb alleen een .WAB bestand en daarin zitten de e-mailadressen verstopt. Bij Thunderbird kan je zo'n bestand dus importeren en krijg je verschillende opties die dus niet werken.
  Als ik het importeer als tekstbestand dan krijg ik in Thunderbird een nieuw adressenboek en als ik dat open krijg ik één lang bericht met daarin alle e-mailadressen achter elkaar.
  Maar misschien doe ik iets helemaal fout want wat bedoel je met, "door komma's gescheiden? Kan je een voorbeeld geven?
  Dank
  Jack Marotick

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.