Vraag & Antwoord

Anders (software)

Mailmerge Excel - Word 2003

Anoniem
f.j.stols
5 antwoorden
 • Ik probeer etiketten te maken van data in een Excel werkblad. 1 van de fields is een tijd field. Het veld in Excel zit eruit als een HH:MM:SS maar als ik mijn etiketten verwerk krijg ik een datum voor mijn tijd te zien zoiets als: JJJJ-MM-DD HH:MM:SS

  Ik heb iets in word gelezen over een Switch om het veld te formatteren maar het lukt me niet om de juiste format te verkrijgen. Ik wil gewoon HH:MM op mijn etiketten hebben.

  Kan iemand met helpenm om dit op te lossen?

  Alvast bedankt
 • heb onlangs eindeloos zitten experimenteren met dit soort werk. Je kunt proberen de excel-gegevens (staat op de bovenste rij de kreten als "naam""adres"enz?) op te slaan als een csv-bestand. En dan zou je in Word met de route extra>brieven en verzendlijsten (Word 2003 althans) > afdruk samenvoegen > etiketten, en vervolgens de instructies Rechts in het scherm volgen, en dan gebruik maken van je .CSV - bestand.
  Wat ook een heel handig programma is is "Adres 2000".
 • ik meen dat het te maken heeft met aanvinken van conversie… .
  ergens bij de opties van word, geavanceerd en dan algemeen (2007)
 • [quote:8701f0e043="Nedish"]Ik probeer etiketten te maken van data in een Excel werkblad. 1 van de fields is een tijd field. Het veld in Excel zit eruit als een HH:MM:SS maar als ik mijn etiketten verwerk krijg ik een datum voor mijn tijd te zien zoiets als: JJJJ-MM-DD HH:MM:SS. Ik wil gewoon HH:MM op mijn etiketten hebben.[/quote:8701f0e043]Je moet het tijdveld in Word opmaken als volgt, ervan uitgaande dat de kolom van de tijden in Excel [b:8701f0e043]Tijd[/b:8701f0e043] heet (is die naam anders, wijzig dat dan in onderstaande opmaak):

  { "Tijd" \@ "HH:mm" }

  Let op: die accolades mag je in Word niet zelf plaatsen, die moet je er plaatsen door het invoegen van een VELD. Wat tussen de accolades staat, mag je wel zelf wijzigen. Let ook op de spaties.
  Op deze manier worden bij mij de tijden die in Excel als HH:mm:ss worden weergegeven (bv. 14:09:36) in Word op etiketten geplaatst als HH:mm (bv. 14:09).
 • nu maar hopen dat nedish tijd heeft.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.