Vraag & Antwoord

Anders (software)

Asus Eee loopt vast door Word

Anoniem
andre@home
11 antwoorden
 • Hoi,

  Ik heb sinds december een nieuwe Asus Eee Pc 1008HA met Windows XP. Omdat hier alleen een proefversie van Office opstond, heb ik na deze proefversie Office erop laten zetten. Nu gebruik ik mijn netbook alleen voor mijn studie. Om kort mijn probleem te schetsen:

  Ik gebruik de netbook voor het maken van aantekeningen tijdens de colleges. Het enige programma dat dan openstaat is Word 2007. Nu loopt hij gegarandeerd twee keer in de week vast. Hij doet dan helemaal niets meer. De muis is verdwenen. Je kunt op de toetsen blijven drukken, maar hij doet echt helemaal niets meer. Ik moet de powerknop dan inhouden om de computer af te sluiten en opnieuw op te starten.

  Dit is natuurlijk erg vervelend midden een college waarin je aantekeningen wilt maken. Heeft iemand enig idee waar dit aan kan liggen? De enige programma's (naast de programma's die er bij levering al op stonden) die erop zijn gezet zijn Office en Norton anti-virusscanner.

  Overigens heb ik geen verstand van computers, dus als het antwoord in lekentaal geschreven kan worden zou dat fijn zijn! Alvast bedankt voor de tips/oplossingen.
 • ga configuratiescherm-software, kklik rechts op microsoft office en kies voor de hersteloptie.
 • als dat niet werkt kan je natuurlijk altijd proberen om office of misschien Norton opnieuw te installeren.
 • maar als de (proef)versie van Microsoft Office na 3 maanden verlopen is, hoe kom je dan aan Word 2007?
  En is Open office (gratis) geen alternatief? Ik denk dat een herstel-sessie van Microsoft Office en van Norton geen optie is. En hoe lang is de licencie van Norton? die willen ook graag geld zien.
 • zie nu pas dat de vraag een maand geleden gesteld is, en dat er verder geen respons was. Collegejaar is binnenkort voorbij denk ik.
 • Ik heb een fout gemaakt, ik heb Norman virusscanner.

  Na een vakantie zijn mijn colleges weer begonnen en nog steeds zit ik met hetzelfde probleem. Zoals gezegd liep mijn proefversie van Office af en heb ik er Office 2007 op laten zetten door een familielid. Van Norman had hij nog ee licentie liggen, dus die heeft hij er ook op gezet. Deze verloopt in augustus 2012.

  Iemand een idee hoe het mogelijk is dat Word vastloopt? Iemand dacht dat het misschien aan de processen lag en dat ik de processen die ik niet gebruik moet sluiten. Aangezien ik die procesnamen niet herken en geen idee wat nou wat is, weet ik ook niet wat ik kan sluiten. Ik ben maar een leek. Dus als iemand tips heeft hoe dit op te lossen?

  Thanks.
 • Als je tijdens je college's verder geen internet gebruikt zou je Norman uit kunnen zetten, dat die ook niet loopt op de achtergrond dus. Kijken of het probleem zich dan nog steeds voordoet.
 • Je zou ook kunnen overwegen een klein notitie programma te gebruiken voor de aantkekeningen. Ik gebruik hier al jaren de freeware versie van Essential PIM voor. Het heeft zelfs een WYSIWYG editor! Das wel wat beter dan Kladblok….
  http://www.essentialpim.com/?r=products&pr=essentialpim&prr=features
  Het tooltj heeft ook nog andere leuke opties en kan oa met Outlook gesynct worden,.
  [img:8810531dbb]http://www.winplanet.com/img/screenshots/scr-epim1.gif[/img:8810531dbb]
 • Nou, ik ben er inmiddels achter dat het dus niet aan Word ligt. Vrijdag heb ik zoals gewoonlijk Wordpad gebruikt en ineens liep hij ook tijdens het gebruik van dit programma vast! Het blijft raar, want het is alleen wanneer ik college heb en snel vele lappen tekst aan het typen ben. Ben ik rustig aan het surfen, dan is er geen enkel probleem.
 • * interactie met virusscanner ? Zet die eens uit en nog het probleem
  * defragmenteer de harde schijf eens
  * check de harde schijf eens: rotte sector?
  * als je geheugen een rot plekje heeft kun je ook problemen krijgen. Test met memtest86 het RAM geheugen eens.
 • Bedankt voor de tips. De defragmentatie heb ik gedaan alsmede schijfopruiming. Lost niets op. Vanochtend liep hij weer vast in Wordpad. Vanavond en morgen de virusscanner tijdens college maar uitzetten en kijken of dat het verschil maakt.
  Memtest86 kan ik niet downloaden, ik heb geen uitgang voor een cd-rom of floppydisk.

  Groeten

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.