Vraag & Antwoord

Anders (software)

Excel-bestand bewerken

Anoniem
andre@home
8 antwoorden
 • Beste forumleden,

  Zo af en toe ontvang ik een excel-bestand. Da's op zich geen probleem want met de excel-viewer kan ik die gewoon bekijken en zonodig printen.
  Maar heel af en toe wil ik het excel-bestand bewerken en dat gaat uiteraard niet met een viewertje.
  Maar moet ik daarvoor echt een compleet office-pakket op mijn pc installeren :roll:
  Of is er een los prog voor het bewerken van excel-bestanden?
 • Neen, u hoeft niet een compleet officepaaket te installeren. U installeert alleen het programma waarmee u de excell bestanden kan bewerken. Er bestaat geen klein programmaatje dat ook excell-bestanden kan bewerken.
 • Met [b:c5287a8bc1]OpenOffice[/b:c5287a8bc1], meer bepaald het onderdeel [b:c5287a8bc1]Calc[/b:c5287a8bc1], kunt u Excelbestanden openen en bewerken, en desgewenst weer opslaan als Microsoft Excelbestand. OpenOffice is hier gratis te downloaden:

  http://nl.openoffice.org
 • OK. Ik ben dus "verplicht" om een volledig office-pakket te installeren, alleen om maar een enkele keer een bestand te kunnen bewerken….
  En openoffice ken ik al maar hoopte op een lichtere prog enkel voor excel :)
 • [quote:959bb3533a="Charles-98"]hoopte op een lichtere prog enkel voor excel [/quote:959bb3533a] Je zou het kunnen proberen met applicatie Gnumeric. Een artikel hierover staat onder andere op de site van computer idee Alternatieven voor MS Office.
 • [quote:f1d248d4e6="Charles-98"]OK. Ik ben dus "verplicht" om een volledig office-pakket te installeren, alleen om maar een enkele keer een bestand te kunnen bewerken….
  En openoffice ken ik al maar hoopte op een lichtere prog enkel voor excel :)[/quote:f1d248d4e6]

  Je hoeft niet het hele openoffice pakket te installeren.. Je kiest aangepaste installatie en zet alle onderdelen uit, behalve calc
 • Je zou ook van een live Linux distributie (Ubuntu) kunnen opstarten en dan Open Office.Org gebruiken, …. dan hoef je niks te installeren (alleen effe een Cd te downloaden en branden).

  Zet het bestand wel even op een duidelijke plek, bijv c:\excel, meestal…. heet dan die drive in linux hda1 of zo en dan kijk je daar voor die map.
 • [quote:cdb755d07d="jolo"]Je zou het kunnen proberen met applicatie Gnumeric.[/quote:cdb755d07d]
  Daar heb ik inderdaad voldoende aan, hiermee lukt het :) Dank!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.