Vraag & Antwoord

Anders (software)

CRC error op een (Game) CD

Anoniem
Simon-Bezemer
4 antwoorden
 • Weet iemand hoe ik een CRC error kan herstellen op een CD?
  De CD is dus niet te lezen, althans de file waar het om gaat.
  Het schijnt een RAR file te zijn, maar zeker weten doe ik dat niet.
  Het gaat om het spelletje (zoon 11 jaar) "Need For Speed Undergroud 2(000)" waarvan de file sdat.viv (op de 2de CD) een CRC error geeft. De installatie wordt afgebroken. Geen andere optie dan opnieuw proberen of afbreken.
  Ik zal, als die fout is te herstellen, een nieuwe CD moeten aanmaken.
  perloc
 • Is het spel wel te instaleren op een andere pc? Want de speler kan ook defect zijn natuurlijk.
 • Je kan proberen om op een andere DVD speler een kopie van de CD te maken.
 • In mijn desktop zit een DVD writer en een CD-Rom, in mijn laptop een DVD writer. Met alle drie gaat het mis, stopt steeds op het eind van die bewuste file. Heb ook geprobeerd rechtstreeks een copie te maken naar de HD, een copie met de CDBurnXP brandprogramma (ignore errors aangevinkt) maar gaat overal mis.
  Ik heb gezien dat die op het Internet is te downloaden, die file, maar die is voor mij véél te groot om te doen: 250MByte (Alleen 'savonds laat haal ik de 16KByte (128Kb) download snelheid, als alles goed gaat meer dan 4 uur downloaden!) Heb mijn zoon in Nederland gevraagd dat voor mij te doen en op te sturen. Dat gaat weer weken kosten!
  Ook geprobeerd met een rar fouten programma (ObjectFix) de file te lezen, maar ook die kwam er niet uit. Kreeg een keer een melding over een rar probleem, dus vandaar. Er zitten een paar kleine krasjes op de leeskant, wat de oorzaak zou kunnen zijn.
  perloc

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.