Vraag & Antwoord

Anders (software)

x-lite geluid probleem

Anoniem
None
3 antwoorden
 • Hallo mensen,

  Sinds kort ben ik gaan bellen via VOIP van budgetphone. Dit werkt bijna allemaal goed. Behalve het softphone programma X-Lite.
  Bellen naar andere nummers m.b.v. X-Lite gaat goed. Ik hoor de persoon duidelijk, en zij/hij hoort mij ook goed.
  Maar bij inkomende gesprekken hoor ik geen geluid. Ook de andere kant van de lijn hoort niets.
  Weet iemand waar dit aan kan liggen?

  Bij voorbaat dank.

  Edit: Ik heb zojuist Expres talk geinstalleerd, maar hetzelfde probleem doet zich nog steeds voort. Het ligt dus niet aan de instellingen in X-Lite.
  Mijn DECT telefoon die ik op mijn router aangesloten heb, werkt wel gewoon.

  Edit2: Ik heb erachter dat de oorzaak van het probleem bij mijn virusscanner ligt. Als ik de virusscanner uitzet, werkt het gewoon. Mijn virusscanner is Panda Cloud Antivirus. Maar hier kan ik weinig instellingen veranderen. Moet ik nu een andere virusscanner installeren? Of kan ik in Panda toch de instellingen veranderen? Ik ben namelijk wel zeer tevreden over Panda.
 • Kan niemand mij helpen? :(
 • De blokkering heeft niet te maken met de virusscanner, wat ik dacht. Het heet te maken met de firewall. Ik gebruik windows firewall van windows 7. Ik heb poort 5060 opengezet, maar het probleem is niet verholpen. Blijkbaar gebruikt hij meerdere poorten. Of kan dat niet?
  Is er een programma of een manier om te zien welke verbindingen er worden gemaakt? Want dan bel ik van mijn mobiel naar vast, en dan neem ik op op mijn pc. Dan kan ik zien welke poort er dan wordt gebruikt.

  Ik hoop dat iemand me verder op weg kan helpen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.