Vraag & Antwoord

Anders (software)

Inspreken in bestaand audio bestand

6 antwoorden
  • In een bestaand audio bestand, zoals MP3, zou ik tekst willen inspreken. Dus, afspelen even onderbreken, tekst inspreken en opnemen, en dan verder gaan met bestaande audio file. De uitkomst is dan een afspeelbaar bestand met de ingevoegde spraakopname. Heeft iemand ervaring met deze procedure? Graag advies. Wat betreft benodigde software b.v.k. freeware.
  • Kijk eens of het lukt met audacity.
  • Ik heb Audacity gedraaid, maar heb geen idee hoe en waar ik een spraakopname kan invoeren. Één oplossing is dat ik de bewuste audiotrack afdraai en tegelijkertijd met een ander apparaat (bv een MP3-speler) een opname maak. Op het juiste moment de audiotrack stoppen, de MP3 opname laten doorlopen, wat opmerkingen maken, de audiotrack weer aanzetten etc. Uiteindelijk krijg ik dan een opname, met behulp van de MP3 speler, met de spraakopname ingevoerd. Lijkt mij echter nogal simplistisch en ben bang dat de kwaliteit ook niet denderend zal zijn.
  • Toch maar even wat meer spelen met Audacity. Met knippen, plakken, invoegen e.d. kom je een heel eind. Succes!
  • Jammer, maar het lukt mij niet met de gegevens uit de handleiding. Het te bewerken audiofile kan ik netjes openen. Dat laat ik lopen tot het punt waar een commentaar ingevoerd zou moeten worden, met de knop invoegen. Echter ik heb niet kunnen uitvinden hoe tegelijkertijd een tweede track te openen waarop een commentaar ingesproken kan worden, en dit dan via knippen, plakken/invoegen overgebracht kan worden. Is die mogelijkheid er? Heb ik de manual niet goed gelezen/begrepen?
  • Documentatie bij open source programma's is niet altijd even denderend. Maar bij mijn weten moet je wel met meerdere sporen kunnen werken in audacity. Misschien zit hier iets tussen? http://www.google.com/search?q=multiple+tracks+audacity&hl=en&newwindow=1&safe=off&prmd=v&source=univ&tbs=vid:1&tbo=u&ei=dR_vS4WCJNnGOOK46N4H&sa=X&oi=video_result_group&ct=title&resnum=1&ved=0CCAQqwQwAA

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.