Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (software)

Twwe Excel vragen

None
9 antwoorden
 • Ik wil een adressenlijst maken in Excel met kolommen voor naam, adres, telefoon, email.
  Dat wil ik ook als kolommen afgedrukt hebben, dus met lijntjes, de cellen dus zichtbaar op papier. Dat is de eerste vraag: Hoe doe ik dat?

  De twwede vraag, in een cel wil ik bijv. 2 telefoonnummers hebben, onder elkaar. Ik wel de de celhoogte aangepast, maar de tekst die ik invoer, staat in het onderste gedellte van de cel. Eigenlijk wil ik bovenin de cel beginnen en met de return-toets de volgende regel eronder typen, Hoe doe ik dat ?
  Ik heb Excel 2007.
  Hopelijk kan iemand mij helpen, de helpfunktie van Excel bood mij geen uitkomst, helaas.
 • Klik in het geopende document op F1 en tik in het zoekkader "rasterlijnen" (uiteraard zonder "") de eerste melding die je krijgt is waarschijnlijk wat je bedoeld. (antwoord op eerste vraag)
  Succes.
 • Klik in het geopende document op F1 en tik in het zoekkader "terugloop in cel" (uiteraard zonder "") de eerste melding die je krijgt is waarschijnlijk wat je bedoeld. (antwoord op tweede vraag)
  Succes.
 • Ga er morgen mee aan de slag.
  Dank voor de snelle en duidelijke uiteenzetting.
 • Onderstaande geldt voor de Excelversies vóór 2007.
  In Excel 2007 moet je dezelfde opdrachten uitvoeren, maar je zult ze in het menu op een iets andere plaats moeten zoeken. Maar als je weet wat je moet uitvoeren, dan zullen de opdrachten niet moeilijk te vinden zijn. Wellicht kun je de meeste al vinden door - na selecteren van de cellen waarmee je wat wil doen - in plaats van bovenaan in het menu te kiezen, op de rechtermuisknop te klikken en in het dan verschijnende menu je keuze te maken.
  [quote:7f2374c2ab="Jank"]met lijntjes, de cellen dus zichtbaar op papier. Dat is de eerste vraag: Hoe doe ik dat?[/quote:7f2374c2ab]- Selecteer alle cellen tezamen waarvan je de randen zichtbaar wil maken;
  - Kies in het menu: Opmaak - Celeigenschappen;
  - Kies het tabblad "Rand";
  - Kies de lijndikte en klik op "Omtrek";
  - Klik op Ok.
  [quote:7f2374c2ab="Jank"]de tekst die ik invoer, staat in het onderste gedellte van de cel. Eigenlijk wil ik bovenin de cel beginnen en met de return-toets de volgende regel eronder typen, Hoe doe ik dat ?[/quote:7f2374c2ab]- Selecteer alle cellen waarvoor moet gelden wat je wil doen;
  - Kies in het menu: Opmaak - Celeigenschappen, kies het tabblad "Uitlijning", en kies bij "Vertikaal": Gecentreerd;
  - Klik op Ok.

  Om in 1 cel meteen op een tweede regel tekst te plaatsen, gebruik je Alt + Enter,
  dwz: op de Entertoets drukken terwijl je de Alt-toets ingedrukt houdt.
  [quote:7f2374c2ab="Jank"]de helpfunktie van Excel bood mij geen uitkomst, helaas.[/quote:7f2374c2ab]Het staat nochtans allemaal in de helpfile vermeld.
  Je moet natuurlijk wel de moeite doen om goed te zoeken.
 • Dank Alfa5691.
  Ik ga dit ook meenemen. Een eerste poging om 2 regels in een cel te krijgen mislukte. De eerder aan de hand gedane oplossing vrdubbelde wel de celhoogte, maar de getypte regel stond wederom onderaan in de cel. Daar zit mijn probleem eigenlijk. Ik had dus wel al gezocht en wat gevonden, maar dit was niet afdoende.
  Ik heb een eerste poging in een versie voor Excel 2007 gedaan en dit bestand thuis in Excel 2997 geopend om toch tot een oplossing te komen. Tot op heden zonder succes.
  Ik zit onderhand dermate lang op dit forum, dat ik weet, om eerst zelf te zoeken. Nu, die moeite doe ik wel en als ik echt vastloop, dan meld ik mij hier. Heb ook al gegoogled, soms is het de kunst om dan de juiste vraagstelling te vinden, om een oplosing te vinden. Ook daar liep ik vast. :(
 • bij de celeigenschappen tekstuitlijning verticaal: "boven" selecteren
  om binnen een cel een return te maken: gebruik alt+enter
 • Het werkt! Ben erblij mee. Heb nu door hoe e.e.a. aan te pakken.
  Bedankt voor jullie support. :wink:
 • Vreemd, dat twee regels uitleg beter worden begrepen dan 17, want ze vertellen nagenoeg hetzelfde.
  Kennelijk maak ik mijn tekst te ingewikkeld.
  Ik blijf er overigens bij dat - als je meerdere regels in 1 cel wil en je ze vertikaal gelijkmatig wil verdelen - je bij [b:7dff681040] vertikale uitlijning[/b:7dff681040] beter [b:7dff681040]Centreren[/b:7dff681040] kunt kiezen (zoals ik hierboven al schreef) dan "Boven".

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.