Vraag & Antwoord

Anders (software)

audio problemen: brom en permanente hoogfrequente piep

Anoniem
ldej24
11 antwoorden
 • 1). Ik heb geprobeerd met een externe microfoon opnamen te maken met behulp van Audacity. Dat viel tegen. Er kwam een flinke brom bij, veel meer dan met de ingebouwde microfoon.
  Heeft dit iets met de instelling te maken? Of is het een slechte microfoon (Sweex).

  2). Het vervelende is dat sindsdien er een hoogfrequente piep op deze HDD zit. (HDD geeft zelfde probleem op andere computer en andere HDD op computer I geeft geen probleem). Komt tevoorschijn zodra volume een kwart opengezet is.
  Hoe kan ik die piep verwijderen?
 • Verdwijnt de piep wanneer je die met de hand afdekt? Zo ja, dan is er wat de piep betreft niks aan de hand. Alles werkt, alleen heb je dan last van rondzingen. Oplossing: hoofdtelefoon ipv luidsprekerboxen gebruiken.
  Of zit de piep in de opname? Je hebt namelijk ook over de harde schijf, dat begrijp ik niet.
  De brom kan vele oorzaken hebben, het kan aan de microfoon liggen er kan ook sprake zijn van een aardlus. Wat is er op de omputer aangesloten?
 • [quote:d97f170c0c="Hans.Vosman"]Verdwijnt de piep wanneer je die met de hand afdekt? [/quote:d97f170c0c]
  Juist het tegendeel. Wanneer ik met mijn hand, vinger over de ingebouwde microfoon ga, wordt de piep sterker.

  [quote:d97f170c0c="Hans.Vosman"] Je hebt namelijk ook over de harde schijf, dat begrijp ik niet.[/quote:d97f170c0c]
  Om na te gaan of het een computerhardware-probleem was of een instellingsprobleem heb ik op dezelfde computer een andere harde schijf uitgeprobeerd en ook de bewuste harde schijf met een andere computer (zelfde type) uitgeprobeerd. Het is alleen de bewuste harde schijf, die het probleem van de piep geeft, dus mijn conclusie was dat het met de instelling te maken heeft.

  [quote:d97f170c0c="Hans.Vosman"] De brom kan vele oorzaken hebben, het kan aan de microfoon liggen er kan ook sprake zijn van een aardlus. Wat is er op de omputer aangesloten?[/quote:d97f170c0c]
  Aangesloten zijn een muis en een memstick.
  Vreemde, voor mij, is dat bij een audio-opname met Audacity de ingebouwde microfoon de brom niet geeft en de externe plug-and-play microfoon wel. Maar, indien ik deze externe microfoon gebruik met Skype, schijnt er geen brom op te zitten.

  Heb ik de twee problemen duidelijk genoeg beschreven?
 • [quote:dc6459c904="ldej24"]
  [quote:dc6459c904="Hans.Vosman"] De brom kan vele oorzaken hebben, het kan aan de microfoon liggen er kan ook sprake zijn van een aardlus. Wat is er op de omputer aangesloten?[/quote:dc6459c904]
  Aangesloten zijn een muis en een memstick.?[/quote:dc6459c904]
  De computer is geaard? Er is dus geen antenne coax kabel toevalligerwijs aangesloten?
  [quote:dc6459c904="ldej24"]
  Vreemde, voor mij, is dat bij een audio-opname met Audacity de ingebouwde microfoon de brom niet geeft en de externe plug-and-play microfoon wel. Maar, indien ik deze externe microfoon gebruik met Skype, schijnt er geen brom op te zitten.[/quote:dc6459c904]Wanneer skype geen brom geeft dan lijkt me de microfoon ok. Dus toch even checken want ik zo ook met skype de brom verwachten.
  [quote:dc6459c904="ldej24"]Heb ik de twee problemen duidelijk genoeg beschreven?[/quote:dc6459c904]Ja.
 • De computer is een laptop. Stroomtoevoer via lichtnet, niet geaard. Ook met louter accugebruik, zelfde probleem.
  Microfoon is een plug-and-play.
  Ik heb via Skype gebeld en nagevraagd of degene met wie ik belde een brom hoorde. Antwoord: nee.

  Wat zou ik moeten/kunnen checken?
 • [quote:d26386f9de="ldej24"]Wat zou ik moeten/kunnen checken?[/quote:d26386f9de]De apparaten, zoals de microfoon, die voor opnemen gebruikt worden. Misschien dat er meerdere apparaten actief zijn, in dat geval zorgen dat alleen de microfoon actief is. Het kan zijn dat skype dit zelf al doet. Welke Windows versie gebruik je?
 • [quote:8e8a9c9dec="ldej24"]Ik heb via Skype gebeld en nagevraagd of degene met wie ik belde een brom hoorde. Antwoord: nee.[/quote:8e8a9c9dec]Maar jij hoorde wel een brom?
 • Ik gebruik Windows XP Prof.
  Tijdens gebruik van Skype hoorde ik geen brom.

  Overigens, is het mogelijk om selectief het audio-deel van Windows te verwijderen en daarna weer te installeren? Ik heb van alles geprobeerd, maar die permanent aanwezige zeer hoog frequente (bijna pijnlijke) piep blijft.
 • Dat is niet de oplossing. De piep is waarschijnlijk toch rondzingen. Dus dan is er een verbinding tussen in-en uitgang. Blijft vreemd waarom Skype wel werkt, dan moet het gewoon ook werken. Check eens de skype instellingen. Vergelijkbare instellingen moet je ook voor de andere situatie gebruiken.
 • Ik ben ook niet gelukkig met het opnieuw installeren van Windows, maar tot nu toe heeft geen enkele suggestie tot een oplossing geleid.
 • Kun je de audio weergave/opname instellingen van Windows XP laten zien die gebruikt worden op het moment van die piep. Je zet die luidspreker even uit, zodat je zelf er geen last van heb.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.