Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (software)

SATA controler mode?

perloc
10 antwoorden
 • In de BIOS kan ik de Sata Controler Mode instellen op AHCI en op Compatability. AHCI werkt lang niet altijd met speciale toepassingen. Om een voorbeeld te geven: Ultimate Boot CD 4 Windows ziet helemaal geen partities in AHCI, wel in compatability. Dus ik vraag me af wat de zin is van AHCI. In Windows merk ik geen verschil.
  perloc
 • [quote:14a6c1c393="perloc"]Dus ik vraag me af wat de zin is van AHCI.[/quote:14a6c1c393] Check onder andere op het helpmij forum deze thread AHCI beter dan IDE mode? Verder is er op de site van hardware.info ook nog dit artikel SSD Benchmark Tests: SATA IDE vs AHCI Mode.
 • Dus, om kort te gaan, snelheidswinst. Daar merk ik niets van maar ik heb video nog niet uitgeprobeerd.
  En mijn Acronis Disk Director Suite werkt in Full Mode in geen van beide instellingen. Die geeft de foutmelding (nummer, ik weet het niet uit mijn hoofd) waar het Internet vol mee staat, maar geen oplossing. Ook Acronis zelf niet trouwens.
  perloc
 • Dat is wellicht afhankelijk van de chipset van het moederbord. Op mijn laptop met een ich8 chipset met in de BIOS SATA op AHCI werken bij mij wel Disk Director 10 build 2163 en True Image Home 11 build 8082 NL.
 • Let wel: in safe mode werkt DDS wel, maar niet in full mode.
  En het werkte bij 3 achtereenvolgende laptops niet: 1x PackardBell en 2x Toshiba Satellite Pro (verschillend type).
  Maar er zijn voldoende alternatieven. Wel jammer van het geld wat ik ervoor heb betaald….
  Het ging in eerste instantie om de setting van de SATA interface.

  perloc
 • [quote:b2275bcbe3="perloc"] Let wel: in safe mode werkt DDS wel, maar niet in full mode. En het werkte bij 3 achtereenvolgende laptops niet: 1x PackardBell en 2x Toshiba Satellite Pro (verschillend type). [/quote:b2275bcbe3] Wel vreemd. Ik zou dat eerder andersom verwachten.
  [quote:b2275bcbe3="perloc"] Maar er zijn voldoende alternatieven. Wel jammer van het geld wat ik ervoor heb betaald [/quote:b2275bcbe3] Omdat je van te voren niet voor de volle 100% kunt weten of de software compatibel is met je hardware, stelt Acronis trials op hun website beschikbaar.
 • Op de eerste plaats is een trial niet bedoeld om te testen óf de sofware wel werkt, maar om te kijken of die bevalt! Ja mag toch op zijn minst verwachten dat het werkt, niet?
  Op de tweede plaats ben ik gelijk tot aanschaf over gegaan omdat ik een goede ervaring had met MAXBLAST, een image maker gebaseerd (geleverd/ontwikkeld) door Acronis. Die werkt trouwens uitstekent, maar alleen voor Maxwell/Seagate HD's. Als geen van de twee in je computer zit werkt het niet. Dat is vantevoren bekend. (Is freeware.)
  Op de derde plaats is downloaden voor mij altijd bezwaarlijk wegens de trage verbinding die ik heb. Ik ga af op adviezen.
  Dus ik heb toen beiden, A-Part Man. en A-Im. maker aangeschaft.
  Maar ook de image maker heb ik allang opzij gegooid want had ook iets (kweet het niet meer) waardoor hij niet (goed) bruikbaar was.
  perloc
 • [quote:b582d890fa="perloc"] Op de derde plaats is downloaden voor mij altijd bezwaarlijk wegens de trage verbinding die ik heb. [/quote:b582d890fa] Als er voor bepaalde hardware configuratie problemen zijn met software, dan komt een snelle internetverbinding goed van pas. Omdat bij jouw Acronis Disk Director Suite werkt in safe mode maar niet in full mode, geeft de indruk dat het om een bug gaat. Acronis biedt daarvoor updates aan http://www.acronis.com/support/updates/ Een quote hieruit
  [quote:b582d890fa] Acronis Disk Director Suite 10.0 (English)Build # 2288March 15, 2010 73.7 MB [/quote:b582d890fa]
  [quote:b582d890fa="perloc"] Wel jammer van het geld wat ik ervoor heb betaald [/quote:b582d890fa] Dat houd in dat je recht hebt op support van Acronis http://www.acronis.com/support/
  [quote:b582d890fa="perloc"] Die geeft de foutmelding (nummer, ik weet het niet uit mijn hoofd) waar het Internet vol mee staat, maar geen oplossing. Ook Acronis zelf niet trouwens. [/quote:b582d890fa] Had je wel alle mogelijkheden van hun support site geprobeerd? Zoals het doorgeven van die foutmelding aan Acronis support.
 • Sorry jolo, maar voor mij is Acronis een gepasseerd station.
  Ik had gehoopt dat met de instelling van de sata driver in de Bios Acronis zou werken, maar dat deed ie niet.
  Een programma behoort goed te werken en het moet niet nodig zijn dat er aan moet worden gesleuteld.
  Ben je wel dankbaar voor de moeite om dit nog voor mij aan de gang te krijgen, maar zoals eerder opgemerkt, er zijn wél goed werkende en freeware software op de markt.
  Ik kom er steeds meer toe geen software meer te kopen maar naar freeware alternatieven te zoeken. Dan kost het, als het niet (goed) werkt, alleen maar tijd en geen geld meer.
  Als image maker gebruik ik nu Macrium Reflect.
  Voor de Partitie beheer heb ik altijd nog Part. Magic 8.0 waar ik nooit problemen mee heb gehad, ondanks dat die door verschillende forum leden wordt verguisd.

  73 Mbyte downloaden (Acronis), daar doe ik een hele dag over en is alleen mogelijk met de onvolprezen Freshdownload. Als ik dát programma niet had bleef veel voor mij onbereikbaar.
  Ik herinner me nu dat ik al eens eerder een download heb gedaan (weet het niet absoluut zeker) maar dat daar de install key niet voor werkte.
  MVG perloc
 • [quote:cfae3d76d7="perloc"] Een programma behoort goed te werken en het moet niet nodig zijn dat er aan moet worden gesleuteld. [/quote:cfae3d76d7] Programma's zullen over het algemeen goed werken, maar niet voor elke willekeurige PC configuratie. Dat noemen ze bugs, die alleen gefixt kunnen worden via een update.
  [quote:cfae3d76d7="perloc"] maar zoals eerder opgemerkt, er zijn wél goed werkende en freeware software op de markt. [/quote:cfae3d76d7] Er is inderdaad goed werkende freeware software verkrijgbaar. Uiteraard zonder telefonisch- en email support. Verder met minder opties en waarschijnlijk ook iets minder gebruikersvriendelijk. Freeware applicaties worden ook wel gebruikt als uithangbord voor de commerciële versies.
  [quote:cfae3d76d7="perloc"] Voor de Partitie beheer heb ik altijd nog Part. Magic 8.0 waar ik nooit problemen mee heb gehad, ondanks dat die door verschillende forum leden wordt verguisd. [/quote:cfae3d76d7] Ik heb in het verleden Partition Magic 8.0 van PowerQuest gebruikt. Later is deze applicatie overgenomen door Symantec, die het programma heeft verpest. Dat zullen de negatieve verhalen wel zijn, die je hebt gelezen. Toen Partition Magic nog van PowerQuest was, was er wel redelijk mee te werken. Later stapte ik over naar Acronis Disk Director Suite 10.0. En nog later stapte ik over naar Parted Magic.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.