Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (software)

c-cleaner

Passer
7 antwoorden
 • hallo,
  bij oude berichten las ik dat c cleaner grote bestanden aanmaakt die opgeruimd kunnen worden met free commander. nu heb ik free commander geinstalleerd, maar weet niet waar ik die bestanden kan vinden? in de root van de schijf stond er, omdat het bericht vrij oud was reageer ik er niet op en maak er een nieuw onderwerp van. oorspronkelijk was ik op zoek naar info over de functie "wis vrije ruimte"in c-cleaner, ook fijn als iemand daar iets over kan zeggen, zou nl 11 uur duren volgens de planning van c-cleaner,
  dank,
  LE
 • volgens mijn info houdt deze optie in dat alle lege plekken op je hd worden overschreven met willekeurige karakters, zodat herstelprogrammaas niet meer de gewiste bestanden kunnen reconstrueren.
  die optie duurt lang omdat ccleaner al die vrije fragmentjes moet zoeken, beoordelen en overschrijven.
  m.i. een overbodige optie in ccleaner omdat die ruimte toch al vrij spoedig weer zal worden overschreven tijdens normaal computeren.
  doe je de pc aan de kant, en wil je de hele hd voorzien van nullen en enen dan zijn daarvoor tooltjes die dat vrij snel kunnen.
 • mmm.. CCleaner die grote bestanden aanmaakt en bewaart? Daar hoorde ik nog niet van…
  Vermits ik natuurlijk ook niet alles hoor, had ik graag van iemand hier wat meer zicht over, over de zin of onzin van deze uitspraak? (Indien het klopt ben ik er ook benieuwd naar)
 • Misschien kan je een link posten naar dat oude bericht waarin je dit gelezen hebt?

  Het lijkt me vrij sterk dan ccleaner zelf grote bestanden aanmaakt (zoiets als een stofzuiger die zelf kruimels morst) en ik kan er ook via google niks over vinden. Naar mijn weten maakt ccleaner enkel zogenaamde reg-bestanden aan zodat je wijzigingen die in het register worden gedaan kan herstellen. Dit zijn echter zeer kleine bestanden.
 • bij deze de link, http://forum.computeridee.nl/showthread.php?t=56344

  antwoord 8

  Geregistreerd: 11 juli 2006
  Locatie: Afferden
  Berichten: 684

  ——————————————————————————–

  Volgens mij maakt ccleaner ergens een heel groot bestand aan wat steeds groter wordt. Meestal in de root van deze schijf, kijk hier eens of je een raar bestand ziet staan.

  Kijk anders een met freecommander naar de root van de schijf. Dit programma laat elk bestand zien, ook al is het verborgen of een systeembestand.
 • Ik denk dat de schrijver ervan 'Computerproblemen' het hier fout heeft. Ik gebruik zelf geregeld Ccleaner, ben net eens op mijn C-root gaan gluren, maar zie slechts één groot bestand, mijn pagefile.sys - maar dat heeft niets met CCleaner te maken.

  Waar die Computerproblemen dat idee haalt, is me een ? …

  Wat die 'wis de vrije ruimte' betreft: dit heeft als bedoeling dat men nadien geen recovery (terugvinden) van verwijderde bestanden meer kan uitvoeren.
  Als je een bestand wist, wordt alleen de begincluster gewist, de rest blijft gewoon staan. Bepaalde progs kunnen het dus gaan terughalen.
  Die optie in CCleaner gaat dus (zoals derkdejong ook al vertelde) àlle lege plekjes van je schijf opzoeken, ze opvullen met zinloze nullen en eentjes en die daarna terug wissen. Op die manier kunnen met zulke progjes de bestanden niet meer worden teruggehaald.
  Voor de rest doet het ding niets, het gaat dus geen bestanden ordenen of samenzetten, het gaat je vrije ruimte niet vergroten,… Het zorgt er alleen voor dat op een klassieke wijze je verwijderde bestanden niet meer kunnen teruggehaald worden.
 • dank voor je reactie, scheelt 11 uur een trage computer,

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.