Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (software)

Hoe PDF-tekst te wijzigen?

None
7 antwoorden
 • Ik heb een stuk tekst in PDF-vorm ingescanned, en heb het vervolgens door middel van een PDF-editor proberen te editten, maar dit lukt niet.

  Hoe kan dit probleem verhelpen?
 • of editten mogelijk is hangt af van de editor die je gebruikt (ze zijn niet allemaal even goed…) en van de vraag of de pdf beschermd is.
  als het alleen om tekst gaat is het wellicht handiger de tekst uit de pdf te scannen met een ocr-programma (zit doorgaans bij je scanner) en verder te bewerken in je tekstverwerker.
 • Editor 'Infix':"There is no editable text on this page. If you can see text it may be a scanned image or text outlines (drawings)".

  Bij de tekst die ik heb ingescanned staat inderdaad ook een afbeelding van een plattegrond. Hoe kan ik dit soort van combinatie: tekst plus afbeelding in PDF-vorm bewerken?
 • kennelijk is die "tekst" dus geen tekst, maar een fotootje van die tekst.
  en dan kan je dus sowieso niks bewerken, tenzij je heel erg handig zou zijn in een grafisch programma zoals paintshop….
 • Probeer de tekst eens te scannen met OCR, de meeste scanners kunnen dit wel. Dan krijg je gewoon de tekst in bewerkbaar formaat.
 • 'k zat het deze morgen al te bekijken, maar nu wordt het me duidelijk: je hebt je tekst 'ingescand' met een gewone scanner die dus een grafisch plaatje van je origineel maakt - een foto van je tekst dus.

  Een pdf-lezer kan daar natuurlijk niet mee om en vertelt je dat je plaatje geen tekst bevat, maar waarschijnlijk (hij is niet zo slim, die editor, dus zegt hij 'waarschijnlijk') een plaatje bevat (waar hij dus niks mee kan)

  Je kan het alleen oplossen door, zoals Doofenshmirtz vertelt, je origineel in te scannen met een OCR (Optical character recognition ) en die zet dan je tekst van je origineel om in een computertekst die je dan met een tekstverwerker kan gaan bewerken.
  Daar moet je dus wel zo'n OCR-programma voor hebben…
 • Wil je een PDF-dokument kunnen bewerken, dan kan dat met het gratis [b:d8e35f2282]NitroPDF[/b:d8e35f2282]

  http://www.nitroreader.com/

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.