Vraag & Antwoord

Anders (software)

E-mail berichten backups eml-bestanden

Anoniem
J. de Boer
6 antwoorden
 • Bepaalde e-mails (en dat zijn er vrij veel) wil je gewoon permanent bewaren. En aangezien we het postvak niet eindeloos willen laten vollopen, verslepen we ze naar een map met verschillende submappen. Door wat aan de titel te knutselen kunnen we ze vrij gemakkelijk terugvinden. Zal wel herkenbaar zijn, neem ik aan.

  Maar nu komt het, zo'n "archiefmap" neemt in de loop van een paar jaar vrij forse afmetingen aan. Dit bracht ons er toe om het te verslepen naar een aanmerkelijk grotere schijf in ons thuisnetwerk. Moet eenvoudig zijn toch? Maar tot onze verbazing verliezen alle bestanden vanaf dat moment de oorspronkelijke datum, en nemen al die eml-bestanden de datum aan van het moment van verplaatsen. We vinden dit niet prettig, omdat een deel van de herkenbaarheid daarmee wegvalt.

  Herkent men dit, en is hier een simpele handeling voor, waardoor dit niet optreedt?
 • Je hebt ze dus in een map op de harde schijf staan ipv in een Outlook map?
  Als dat zo is: maak dan een zip van die mappen en copy die zip naar de externe schijf of zo.
  Is dat niet zo: maak dan een lokale nieuwe archief map en en exporteer de berichten daarheen.
  Effe experimenteren welke optie het is.
 • Ja, ik heb ze niet meer in Outlook Express staan, simpel omdat het Postvak in uit z'n krachten zou groeien. Dus verplaats ik ze gewoon uit dat Postvak in naar die lokale map. Alle berichten worden daardoor eml-bestanden. Doen we al jaren, en we konden hier altijd uitstekend mee uit de voeten. Alleen enkel door het nu te verplaatsen naar een andere computer verandert de datum in die van van van het verplaatsen, dat is alles.

  Weliswaar staat boven in de kolom van de verkenner "Gewijzigd op", maar alleen maar verplaatsen is in mijn beleving geen wijziging.
 • ik leg van tijd tot tijd een kopie van de map met dbxbestanden vast op een dvd cq andere/externe schijf. haal dan mijn actuele postvakken leeg.
  moet ik bij iets ouds zijn, dan gebruik ik dbxview. dat kan, zoals de naam al aangeeft, elke dbx-file openen.
 • Dat laatste hebben we ook wel eens gedaan. Vinden we echter iets omslachtiger. Wel lekker compact echter.
  En ik vroeg dit vooral n.a.v. de reeds bestaande map met eml-files.

  Omdat ik nu sinds kort Windows 7 heb, is Outlook Express nu verleden tijd voor me, wordt niet meer geleverd bij W7, en gebruik nu Firefox. Ik ben er nog niet achter hoe daar de databasebestanden heten, en waar ze staan.
 • [quote:e5d3f7899c="J. de Boer"]Ja, ik heb ze niet meer in Outlook Express staan, simpel omdat het Postvak in uit z'n krachten zou groeien. Dus verplaats ik ze gewoon uit dat Postvak in naar die lokale map. Alle berichten worden daardoor eml-bestanden. Doen we al jaren, en we konden hier altijd uitstekend mee uit de voeten. Alleen enkel door het nu te verplaatsen naar een andere computer verandert de datum in die van van van het verplaatsen, dat is alles.

  Weliswaar staat boven in de kolom van de verkenner "Gewijzigd op", maar alleen maar verplaatsen is in mijn beleving geen wijziging.[/quote:e5d3f7899c]dus heb je mijn voorstel om ze eerst te zippen en dan te verplaatsen al geprobeerd?
  Dan uitpakken op die andere plaats… en…?

  En importeren in Windows Live mail?
  Slepen of via:
  [quote:e5d3f7899c]Import Outlook Express Email into Live Mail:

  1. Download and install the Microsoft Live Mail client
  2. Open it and go to File, Import Messages.
  3. Select to import from Outlook Express 6
  4. Browse to the Outlook Express folder you copied from the old computer.
  5. Select the folders you want to import and finish the wizard. [/quote:e5d3f7899c]

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.