Vraag & Antwoord

Anders (software)

Ongeldige Word-documenten detecteren

Anoniem
Supersnail
3 antwoorden
 • LS,

  Een vriendin van me is een hoop data kwijtgeraakt bij een crash van haar Windows. Nu ben ik met een bootable Ubuntu-usbstick icm PhotoRec proberen te redden wat er te redden valt. Omdat de FAT beschadigd is krijg ik allemaal generieke namen met een "gegokte" extensie. Veel klopt, maar veel meer klopt niet. Om nou honderden bestanden simpelweg te openen om te kijken of het inderdaad een Word-bestand is of dat ik een foutmelding krijg lijkt mij overkill, dus ik vroeg me af of er een geautomatiseerde manier is om zoiets te controleren.

  Kortom: hoe bepaal ik snel van honderden Word-bestanden of ze corrupted zijn of niet? Herstellen is niet nodig. De vraag geldt ook voor Excel-bestanden en evt Wordperfect-bestanden.

  Alle info of brainstorm-opmerkingen zijn welkom!

  - Bas
 • Als je nog gebruik maakt van de USB-stick kan je eens kijken naar het Linux commando file.

  Je zou het zelfs helemaal kunnen automatiseren met een bash script:
  [code:1:7647a467e4]#!/bin/bash

  find . -name "*"|while read FILE
  do
  if file "$FILE"|grep Word;
  then mv "$FILE" "$FILE.doc"
  fi
  done[/code:1:7647a467e4]
  Dit script [i:7647a467e4]zou[/i:7647a467e4] (bij mij werkt het) alle Word-bestanden in de huidige directory de extensie .doc moeten geven.
 • Bedankt voor je antwoord. Mijn probleem is echter andersom, ik héb 933 bestanden met de .doc-extensie, maar geen manier om (automatisch) te controleren of het ook echt [i:26370f4db1]uncorrupted[/i:26370f4db1] Word-bestanden zijn. En ze allemaal openen in Word lijkt me ook niet echt een optie. Heb je voor dat geval ook een idee? *duimt*

  [b:26370f4db1]Edit:[/b:26370f4db1] Een kleine toelichting is wellicht op z'n plaats. Een methode zoals ik heb gebruikt bij afbeeldingen en PDF-bestanden zou redelijk ideaal zijn. Daar zet ik "Beeld" gewoon op "Miniatuurweergaven" (Windows XP) waarna alle corrupte bestanden geen voorbeeld geven en alle goede bestanden wel. De beschadigde bestanden eruit vissen is dat weliswaar een tijdrovende zaak maar te doen in een relatief kort tijdsbestek.

  - Bas

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.