Vraag & Antwoord

Anders (software)

Grote HD gegevens verwijderen met HDDErase

Anoniem
JimBFB
6 antwoorden
 • Het klassieke verwijderen van gegevens door het formatteren of het gebruik van tooltjes zoals "Clean Disk Security", die zich dan beperken tot het overschrijven van je HD, duurt ettellijke weken, en beperk je je nog maar tot een 7-pass volgens het NIS. Een Gutmann pass zal wel een jaartje duren … Onbegonnen werk dus.

  Clean Disk Security

  http://i37.tinypic.com/2m7yyzd.jpg

  Nu bestaan er tooltjes zoals HDDErase die een of andere optie gebruiken die ingebouwd zou zitten in de moderne HD. Dat formatteren gebeurt dan wel buiten het OS om; zeer veilig en snel. Daarom moet dit gebeuren door die HDDErase te branden op een Boot-CD zoals "Ultimate Boot-CD" of "Hiren's Boot-CD". Die hebben standarnd dat freeware tooltje HDDErase aan boord.

  Nadat ik dus dat tooltje geactiveerd heb in mijn Ultimate Boot-CD krijg ik echter de volgende melding

  P0 is NONE
  P1 is NONE
  S0 is NONE
  S1 is NONE

  en daar sta je dan …

  Er is niet de miste help file of wat dan ook te bespeuren.

  Heeft iemand anders een idee om snel en degelijk een HD te cleanen ?
 • http://www.killdisk.com/downloadfree.htm Misschien kan je hier wat mee.
 • Dank U, maar Killdisk dat ook op de boven geciteerde Boot-CD's staat overschrijft ook op de klassieke manier. Het is bovendien geen freeware (de freeware versie doet slechts 1 pass > wat overeenkomt met het klassieke formateren dacht ik). Er is ook nog een tooltje dat hier ergens gepromoot word en dat FREERASER heet. Ik heb het zojuist ge-DL'd. Dit doet iwaarschijnlijk volgens de beschrijving op de website identiek wat Clean disk Security doet.

  Duurt dus ook ongeloofelijk lang voor een ordinaire 2 of 3-pass van je volledige schijf.

  In feite zijn deze applicaties bedoeld om individuele bestanden veilig te verwijderen, en dat doen ze goed. Vermits dat altijd iets langer duurt dan de klassieke prullemand doe je dat dus niet. Totdat je natuurlijk een volledige HD van zo'n 750GB wil opkuisen.
 • wat wenselijk is hangt af van wat je verder met die drive wilt doen.
  je wilt die drive verkopen kennelijk, want als je die hd zelf weer gaat gebruiken, is een enkele pass cq een enkele format toch wel voldoende
 • Gebruik DBAN die ondersteund Secure Erase
  http://www.dban.org/
  http://en.wikipedia.org/wiki/DBAN
 • Bedankt, DBAN stond ook op de Boot-CD. Spijtig genoeg schijnt DBAN (de versie die op de Ultimate Boot-CD staat), enkel IDE en SCSI schijven te ondersteunen, en bovendien nog geen ondersteuning voor externe USB schijven.

  Had ondertussen vóór je antwoord (toch bedankt) al het ISO bestand van de nieuwe versie van DBAN ge-DL'd en volgens wat ik kan lezen zou dit wel SATA schijven herkennen.

  http://i36.tinypic.com/fc7fye.jpg

  http://i36.tinypic.com/r9lc3t.jpg

  Zal het eens afzonderlijk branden op een CD-RW voor alle veiligheid, alhoewel er enkel gewag word gemaakt van CD-R, lukt een CD-RW ook.

  Hoe zou ik nu die nieuwere versie van DBAN kunnen integreren in die UBCD en de oudere DBAN verwijderen uit het ISO bestand van de UBCD, en daarna de UBCD terug branden op CD-RW met de nieuwe versie van UBCD erop ?

  Bij de UBCD stond nergens bij welke versie van welk programma erop stond. Gelukkig maar dat ik het op CD-RW gebrand heb.

  *UBCD=Ultimate Boot-CD

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.