Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (software)

probleem met afdrukken etiketten nieuwe pc

None
7 antwoorden
 • In mijn nieuwe pc (XP, Office 2003) heb ik problemen met het afdrukken van etiketten . Bij de onderste 2 of 3 rijen etiketten komt de tekst te hoog uit afhankelijk van aantal regels tekst in het etiket . Als ik uitmeet hoeveel een etiket (bv. Avery J8159/3x8=24 /afm. 63,5x33,9 mm) veranderd zou moeten worden en wel in hoogte 2 mm. dan komt er een mededeling dat dit niet kan. Eén mm kan wel, maar dat is te weinig. In de 10 tabbladen van Word/extra/opties vind ik geen oplossing. Via de printer-eigenschappen kan ik de tekst wel 5-6% "opblazen" maar dan loopt de tekst rechts van het etiket af. Zelfde geldt als ik er een pdf van maak. Ik hoop dat ik duidelijk ben.
 • Vaak leveren de fabrikanten een word template…. heb je die gebruikt of heb je zelf… ?
 • zó handig met templates ben ik niet. De adressen database (csv of txt) gebruik ik verder met de aanwijzingen in word verder met het taakvenster > extra > afdrukken samenvoegen. Andere programma's (zoals adres 2000 of easy rolodex) ken ik ook, maar ik vind de mogelijkheid van Word handig. Anders gezegd: ik weet niets van templates af…
 • [quote:54a69b2a50="f.j.stols"]zó handig met templates ben ik niet. De adressen database (csv of txt) gebruik ik verder met de aanwijzingen in word verder met het taakvenster > extra > afdrukken samenvoegen. Andere programma's (zoals adres 2000 of easy rolodex) ken ik ook, maar ik vind de mogelijkheid van Word handig. Anders gezegd: ik weet niets van templates af…[/quote:54a69b2a50]Je hebt dus niet op hun site gekeken anders had je kunnen weten dat het Word templates zijn….. :oops:
  http://www.avery.nl/avery/nl_nl/Templates-%26-Software/Templates
  Dus je kunt gewoon doen wat je gewend was…. alleen is je word doc al een template….. 8)
 • Als je in word 2003 al bij het etiketten-menu bent dan klik je op opties en kies daar het nummer van je etiketten formulier, bv J…. en kies daarna of je 1 etiket wilt printen of dat het hele vel met dezelfde tekst moet worden worden geprint. Wil je 1 etiket dan moet je nog kiezen bij welke kolom en welke regel de printer moet printen, dus op welk blanco etiket het moet komen. Als je de tekst die je wilt hebben selecteert, dus "blauw" maakt en dan shift + F10 indrukt dan kun je kiezen met welk lettertype en welke font-grootte het moet worden afgedrukt. Let op dat je voor dat je op printen klikt nogmaals de volledige tekst selecteert en kopieert met shift + C. Mocht het afdrukken niet goed gegaan zijn dan begin je opnieuw en in het lege vak met shift + V tover je de tekst weer tevoorschijn. Als je te dicht bij de linker kantlijn zit op het etiket dan kun je beginnen met bv. 5 of 10 spaties.

  Als je in word nog niet bij je je etiketten-menu bent dan zit dat dacht ik onder "Extra" en dan "Brieven en Etiketten"
  Ik werk al enige tijd met versie 2007 en nu 2010 dus ik kan dat niet meer nakijken.
 • Nog een site waarvan je een sjabloon met afmetingen 63,5 x 33,9 gratis kunt downloaden, is deze:

  http://www.print-jet.com/EN/quicklabel/quick-label-templates.html

  Met een bestaand sjabloon kun je nog altijd als vanouds de "Wizard afdruk samenvoegen" blijven gebruiken hoor.
 • Sjablonen en templates blijk ik voldoende te hebben. Het probleem is dat ik met de onderste etiketten niet goed uit kom: de tekst schuift per rij steeds meer naar boven op. De oplossing voor mijn probleem vind ik via printereigenschappen waarmee ik de grootte van de af te drukken pagina kan instellen. In mijn geval is dat 102%, dan kom ik goed uit, zowel in de breedte als in de hoogte.
  Zoals ik in het begin al aangaf: sinds mijn eerste pc (1998) geen problemen gehad met etiketten, maar wel nu met een nieuwe. Iedereen alweer bedankt.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.