Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (software)

Installatie CD-ROM Access Point 3COM Model 3CRGPOE10075

Anoniem
J. Wolf
6 antwoorden
 • Ik bezit bovengenoemd Access Point, maar ik mis helaas mijn installatie CD-ROM met o.a. gebruikershandleiding en configuratiesoftware
  Gebruikershandleiding heb ik kunnen downloaden bij 3COM.
  Kan iemand mij misschien nog helpen aan de configuratiesoftware voor dit AP ?
  Of weet iemand een andere oplossing ?
  Bedankt alvast voor de reacties.
 • Een accespoint configureer je meestal door een pc met een crosslink kabeltje op het ap aan tesluiten. Je geeft de PC even vast IP in het subnet van het ap. Deze heeft af fabriek een ip (manual) bv AP 192.168.0.45 dan pc even op 192.168.0.10 (dns en gateway niet nodig)
  Dan inloggen en instellen..
 • Ik wil het AP meer als versterker van het signaal gebruiken. In dit geval hangen er 2 en soms wel eens 3 laptops met WIFI achter het AP.
  Deze moeten gelijktijdig het via het AP op internet kunnen.
  Dan kan ik toch niet met crosslink kabeltjes werken ?
 • Het crosslinkkabeltje is ALLEEN bedoeld om het AP te kunnen instellen met 1 pc! Nadat je dat hebt gedaan en de config hebt opgeslagen, sluit je het AP met een utp kabel op je router aan.

  Alternatief. Als je het standaard ip (dus wel even eerst resetten naar fabrieks instellingen) weet en deze botst niet met een IP uit jouw lan, dan sluit je hem direct op de router/switch aan.

  Voorbeeld1: jouw lan zit op 192.168.0.1 - en oplopend en het standaard IP van het AP is 192.168.0.45 en dat IP is vrij in jouw lan. Dan gewoon op de router switch met utp in inpluggen.

  Voorbeeld2: jouw lan zit op 192.168.0.1 - en oplopend en het standaard IP van het AP is 192.168.[b:0a6dc57b36]2[/b:0a6dc57b36].45 Dan aansluiten op de router switch en 1 PC even vast IP geven 192.168.[b:0a6dc57b36]2[/b:0a6dc57b36].10 (geen gateway geen DNS)
  Dan inloggen met die pc op het AP en instellen op jouw LAN. Dus je wijzigd het standaard IP naar een vrij IP in jouw subnet. bv 192.168.0.45
  Het AP heeft ook een gateway nodig. Dit is het LAN ip adres van jouw router. Daarnaast uiteraad WPA beveiliging aanzetten.
  Save config.

  De PC zet je daarna weer op dhcp ip verkrijgen.

  Dit is natuurlijk voorbeeld. Je past de IP adressen aan naar jouw situatie.
 • Bedankt voor je reactie
  Ik ga het uitproberen. Overigens is mijn kennis van netwerken zeer bepekrt. Ik hoop dat het lukt.
  Kan wel enkele dagen duren, maar ik zal het resultaat van mijn pogingen doorgeven.
 • Dag Peter,

  Enkele dagen is helaas, door omstandigheden, helaas enkele weken geworden. Sorry hiervoor.
  Ik heb een en ander trachten uit te proberen. Het is me echter niet gelukt.
  Ook is inmiddels de antenne van mijn Access Point afgebroken.
  Hierdoor is het ACP niet meer te gebruiken.

  Wel wel ik je nog hartelijk bedanken voor jouw reacties op mijn vraag.

  Vr. groet
  J.Wolf

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.