Vraag & Antwoord

Anders (software)

Laptop OS+Software

Anoniem
tomvdlee
3 antwoorden
 • Stel:

  Je buurman komt bij je met de melding dat zijn laptop niet meer lekker werkt. Je besluit er naar te gaan kijken en ziet tot je verschrikking dat zijn 120GB grootte HD helemaal vol zit met foto's,films, video's en muziek(dvd's) en software

  Ook verschijnt er om de zoveel tellen een virus melding van een voor mij onbekende virusscan die niet terug te vinden is onder Configuratiescherm-software

  Op de laptop staat software van o.a telefoons, dvd/cd tools tot aan spyware scans

  Er is hooguit nog een gb of 20 vrij op deze laptop en van traagheid is niet echt veel te merken. Het enige probleem wat mijn buurman constateerd en waarom hij het bij mij meld is de virus meldingen.

  Op de laptop draaien AVG en (die onbekende) 'ANTI virrusscan' die overigens continu vraagt om te registreren en te upgraden.
  Allereerst geprobeerd om deze allebei te verwijderen. Maar dit lukt niet.

  Mijn vraag is nu:

  Wat zouden jullie doen? data veiligstellen en opnieuw installeren??
 • Ik zou eerst een poging doen met Malwarebyte's Anti Malware (MBAM) en/of een on-line scanner als Trend Micro Housecall. Als dat niet werkt kun je altijd nog zoiets drastisch als een herinstallatie overwegen.
 • Die anti-virusscan komt me bekend voor van kantoor, hardnekkig stukje mallware dat fakemeldingen genereert om je te verleiden te registreren. In feite je pc in gijzeling en moet je losgeld betalen.

  Mijn advies is zowiezo eerst data veiligstellen ook voor je met mbam e.d. aan de slag gaat. ICT-afdeling heeft bij een verwijderpoging de pc hier aardig om zeep geholpen, gelukkig voor mij stond alle belangrijke data veilig op het netwerk en niks lokaal opgeslagen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.