Vraag & Antwoord

Anders (software)

Patientenbestand

Anoniem
tomvdlee
13 antwoorden
 • Ik wil graag een patientenbestand voor mijn praktijk(evt wil ik betalen)
  Ik kan zo'n bestand natuurlijk kopen maar dat loopt enorm op in de papieren.
  Ook gezocht op internet(zie tussen de bomen door het bos niet meer)
  Ik kan deze natuurlijk maken mbv Excel of Access.(als ex ICT'er)
  Maar ik heb de tijd er eenvoudig weg niet voor.

  Het bestand moet bestaan uit de gebruikelijke NAW gegevens.
  Een knop voor uitdraai factuur(Word)
  ook een memoveld met de behandelingen die uitgevoerd zijn en steeds weer aangevuld kan worden.
  en een schakelknop naar een extern bestand op mijn schijf.

  Kan iemand mij hiermee helpen…
  Alvast bedankt!!!!!
 • [i:c8441cfdf2]Kijk eens op dit forum http://www.worksheet.nl/ hier staan de meest mooie oplossingen voor de meest bizarre toepassingsvragen[/i:c8441cfdf2]
 • Al eens op hotscripts.com rondgekeken?

  Bij mijn weten bestaat er ook wel gratis software voor het beheren van helpdesks. Hierin zou je volgens mij wel naw gegeves kwijt moeten kunnen, en mogelijk ook factureren.
 • Gerben,
  Sorry maar dit gaat me te ver…dan kom ik echt weer terecht in die brei van onduidelijkheid…
  Ik heb inderdaad rondgeneust op deze site…maar nee…VAAG!!!!!
 • Je weet zelf toch wel dat dat het ECD in dit geval een verplichting is, of ben je een dierenarts?
 • NIEUW dus op dit forum
 • Met alle respect, maar af en toe zie ik wel vaker zulke vragen. En bij een woord als patiëntenbestand gaan toch mijn haren een beetje recht overeind staan. Allerlei gedachten over verplichte privacy komen dan bij me op. Kan dan eigenlijk zo’n vraag wel in zo’n algemeen forum als dit worden gesteld? Ik weet niet wat voor patiënten dit zijn natuurlijk en hoe gevoelig die privacy is, met dieren zal dit beslist anders zijn dan bij mensen. Maar is het niet meer voor de hand liggend om zo’n vraag bij je brancheorganisatie te stellen? Daar hebben ze beslist zicht op alle aspecten.
 • Ok..ik begrijp dus dat ik ik een professioneel pakket moet aanschaffen vanwege de GBA gegevens..
  Maar het ging mij niet om de inhoud maar de schil van het pakket.
  Ik ben geregistreerd therapeut met praktijk aan huis. Momenteel werk ik nog met de ouderwetse kaartbakken. Dit is erg onoverzichtelijk en wat betreft privacy erg kwetsbaar..
  Ik zoek dus verder.
  Bedankt in ieder geval voor de info.
 • Zit er in het office-pakket niet zoiets in acces ofzo? ik hoorde mijn schat over een klantenbestand met factuuroptie in office 2007, ik werk met 2003 en daar zit niet zoiets in en openoffice/heeft die niet zoiets?
 • In het laatste of voorlaatste nr. 20 van Computer Idee staat een artikel over een Excel database bestand o.a. over naw gegevens.
  Dit bestand is gemaakt door een Excel deskundige omdat zeer veel mensen dit hadden aangegeven om als "kado" te krijgen i.v.m. het 12,5 jarig jubileum van het blad.
  Je moet uiteraard wel Excel op je pc hebben vanaf 2003.
  Ga naar http://www.computeridee.nl/ klik dan op Downloads en scroll naar beneden tot je komt bij CID Jubileum Databases.xls en lees wat je moet doen. Deze database is niet alleen voor naw gegeven maar je kunt ook gevevens van je koor, van je wijn, je muziek en je planten invoeren door onderin op een ander tabblad te klikken.
  Bewaar deze file als origineel en maak er ook één door als je hem geopend hebt deze weg te schrijven (opslaan als), deze gebruik je dan om mee te werken, gaat er wat fout dan heb je het origineel nog.

  [i:2651c0da83][Deze download hoort bij het artikel Lijsten Bijhouden, nummer 20, jaargang 2010, op pagina's 20 en 23 van het blad.(Klik met uw rechtermuistoets en kies voor Doel opslaan als… Kies als locatie uw bureaublad.)][/i:2651c0da83]

  Ook anderen mogen uiteraard gebruik maken van deze gratis service van C.I. O ja ik ben geabonneerd op dat blad maar heb er verder geen bemoeienis mee, als HCC'er van het eerste uur blijf ik trouw aan C!T
 • Nooit voor een dergelijke iets met Excel aan de slag gaan. Excel is een spreadsheet en totaal [b:2a34105a5b]on[/b:2a34105a5b]geschikt (edit :wink: ) voor databasetoepassingen. De hobbyist met z'n kerstkaartadressen komt er wel mee weg, maar voor een patientendatabase ga je binnen de kortste keren tegen de onmogelijkheden van Excel aanlopen.

  Beste optie lijkt met idd een betaald pakket voor patientenadministraties. Tweede optie is idd zelf iets bouwen in Access, dat is een specifiek databasepakket. Een combi van een bestaand pakket en Access voor een persoonlijke schil is meestal ook mogelijk, de meeste software voorziet in de mogelijkheid de data ook via Access te benaderen. Bedenk wel dat daar de nodige tijd in gaat zitten om zoiets te bouwen, nog los van de licentiekosten voor Access en eventueel een Access-cursus.
 • PS je schrijft: "Excel is een spreadsheet en totaal geschikt voor databasetoepassingen. Je bedoelde waarschijnlijk ongeschikt gezien je verdere uitleg.
  Ik had niet direct begrepen dat de TS-er een "professioneel" programma bedoelde, later zag ik dat hij ook facturen hiermee wilde verwerken.
  Wel denk ik dat we hier met z'n allen "hobbyisten" zijn gezien het aantal reacties en verzoeken om programma's die toch vooral gratis zijn. En het door mij genoemde naw programma kan voor velen waarschijnlijk toch dat zijn wat ze zoeken.
  Ik heb het hier niet over kantoortoepassingen dat is van een heel andere orde en daar mag het wel iets of soms veel kosten.
  Maar startende zelfstandigen (zzp's) en bestuurders van kleine verenigingen zijn blij als ze bv hier mee geholpen worden.
 • Ik bedoelde idd ongeschikt, inmiddels aangepast :wink:

  Ook voor hobbyisten/verenigingen/startende ondernemers is Excel al gauw ongeschikt als database. Excel is enkel goed voor een enkelvoudige database (dus een enkel lijstje met naw-gegevens). Zodra je naar meerdere gerelateerde lijsten gaat voor bijvoorbeeld achterliggende afspraken, facturen, uitleenlijsten bij een boekendatabase, etc. (relationele database) loop je al tegen de beperkingen van Excel aan met het risico op inefficent werken en inconsistente data. Excel heeft simpelweg geen functionaliteit om met dergelijke relaties om te gaan, het is immers een rekentool.

  Het heeft dus niks met het financiele te maken, immers in openoffice zit ook een (gratis) databasepakket.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.