Vraag & Antwoord

Anders (software)

Naar Mappen verplaatsen of kopieren

9 antwoorden
  • Hallo Heb ff een vraag over mappen verplaatsen. De Windows Verkenner wordt veel gebruikt om te slepen (drag and Drog) met mappen en bestanden.Als u niet van dat gesleep houdt, dan presenteren we een alternatieve manier om mappen en bestanden te kopieren of te verplaatsen. We zullen twee nieuwe opties toevoegen aan het bestaande contextmenu van de Windows Verkenner. Dit houdt in. Als je met een rechtermuisknop op een foto klik. Krijg je een schermpje van openen/selecteren/kopieren/afdrukken en dergelijks. Daar wou ik dan naar map verplaatsen naar map kopieren, toevoegen. Dit heeft een poosje geleden hier op het forum gestaan, maar ik kan het nergens weer vinden. Wie o wie kan me daar eventjes mee helpen. Alvast bedankt voor de moeite.
  • geen ervaring met zulke dingen, maar google even naar > context menu editor < dan vind je in elk geval hits van progjes die claimen zoiets te kunnen.
  • Hallo Derk. In ieder geval bedankt voor het mee denken, voor mijn probleem. Misschien heb ik het niet goed uit gelegd, maar hier ging het om. http://www.pc-helpforum.be/f206/menu-naar-map-verplaatsen-toevoegen-137/ Deze code moest ik hebben. Want ik vind dit heel makkelijk. Bedankt.
  • Die link gaat alleen over "verplaatsen naar..." Ik heb een .reg bestand dat beide toevoegt aan contextmenu. Ik heb XP Home SP3 en daar werkt het prima. Of het ook in andere windows versies werkt weet ik niet. open nieuw bestand in kladblok en kopieer deze code: [code:1:9f6f0e1280] Windows Registry Editor Version 5.00 ;Copy to Folder and Move to Folder Menu [HKEY_CLASSES_ROOT\AllFilesystemObjects\shellex\ContextMenuHandlers\Copy To] @="{C2FBB630-2971-11D1-A18C-00C04FD75D13}" [HKEY_CLASSES_ROOT\AllFilesystemObjects\shellex\ContextMenuHandlers\Move To] @="{C2FBB631-2971-11D1-A18C-00C04FD75D13}" [/code:1:9f6f0e1280] sla dit op als een .reg-bestand dubbelklik op je nieuwe reg-bestand en kies ja om te bevestigen.
  • Hallo Oke, bedankt maar ik gebruik alleen deze. Die van kpieren gebruik ik niet. Het werkt ook in Windows 7 Home Premium 34 bits.
  • die code van pepijn kende ik niet, maar t lijkt me een reuze handige aanvulling in mijn eigen contextmenu
  • Hallo Nee , die kende ik ook niet, maar deze is van kopieren. http://www.pc-helpforum.be/f206/menu-naar-map-kopi-ren-toevoegen-132/
  • Die links van jou geven de handmatige manier, om zelf in het register de waardes toe te voegen. Ik heb daar een reg-bestandje voor gemaakt. dat doet precies hetzelfde, maar je hoeft zelf niet in het register te duiken. Beide manieren werken net zo goed.
  • Als het om één of enkele mappen gaat, kun je een link naar die map(pen) toevoegen in de sendto map onder je account in windows.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.