Vraag & Antwoord

Anders (software)

PDF bestanden openen lukt niet

Anoniem
None
15 antwoorden
 • Google geeft veel weer als je erop klikt. Meestal een keur aan links en programmas. Nu is het zo dat ik op mijn laptop (legitiem Windows 7) en Adobe Reader 9. x erop, geen PDF bestanden kan openen.
  Internet Explorer vliegt er dan zelfs uit.

  Vraag, hoe kan dat en wat moet ik er aan doen ?
  Bij voorbaat dank,
  Griffioen
 • Gooi Adobe er af met Revo uninstaller en installeer een alternatief, bijv PDF X-change, zie http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?p=1398931
 • tot voor kort was ik normaal tevreden over Foxit, en raadde het zelfs iedereen aan. Recent echter wil de upgarde ook allerlei toolbars van de Ask-familie mee installeren. En die zijn dan weer moeizaam te de-installeren, pas na herhaalde poging met Revo en via V.M. Ik ga ook eens kijken naar PDF Xchange.
 • en zie vervolgens bij installatie van PDF Xchange weer een Ask-toolbar opduiken…Jammer.
 • Sumatrapdf maar eens proberen?
 • Hmmm…bij de installatie van progjes kies ik altijd voor "Custom" (of zoiets) en heb nog nimmer een "Toolbar" (of zoiets) voor mijn kiezen gekregen. Nou vraag ik me af…
  Ben ik een genie….
  of ben ik het nie…
  :roll:
 • bij uitpakken van de PDFXVwer.exe zie ik eerst:
  [img:0f0773b326]http://img714.imageshack.us/img714/9499/no002.jpg[/img:0f0773b326]
  en dan
  [img:0f0773b326]http://img822.imageshack.us/img822/5961/no001.jpg[/img:0f0773b326]
  en dan stop ik maar weer gezien mijn eerdere opmerking.
 • [quote:757c2fd866="Tirm"]Hmmm…bij de installatie van progjes kies ik altijd voor "Custom" (of zoiets) en heb nog nimmer een "Toolbar" (of zoiets) voor mijn kiezen gekregen. Nou vraag ik me af…
  Ben ik een genie….
  of ben ik het nie…
  :roll:[/quote:757c2fd866]Klopt, ik heb het even getest voor pdf-xchange-pdf-viewer.
  Als je alles uit zet wat je niet wilt hebben, krijg je alleen de gewenste installatie…
  k'wee nie, maar bij mij werkt het ook altijd zo…. 8)

  PS: die gasten hopen op een categorie die niet goed leest….. tja dan is het toch een beetje eigen schuld….. :oops:
 • nogmaals: - niet zo belangrijk, - maar dat deed ik (méér dan eens) ook, desondanks zat er een ask-toolbar bij de geïnstalleerde software.
 • Nu niet en ik heb ZA ook nog een request naar hun Ask site laten blokkeren voor de zekerheid…
  Ik heb dan ook nog nooit onbedoelde balken gehad, ook met andere programma's en ik heb al bij heel wat mensen inmiddels wat geïnstalleerd/geholpen…. dus het lijkt mij geen toeval….
 • aha, zo leer ik weer wat: hoe kan ik ZA opdracht geven de Ask toolbar te blokkeren? Hoort weliswaar niet meer bij de oorspronkelijke vraagstelling..
 • Zo te zien heeft de TS problemen met het openen van PDF bestanden met Adobe Reader 9 op websites. Waarop er als antwoorden alternatieve PDF readers worden genoemd. Er wordt dus geadviseerd weg te lopen van het probleem (programma).

  Op de website van Adobe is er bijvoorbeeld deze support info Can't view PDF on the web. Of op het Adobe forum is er deze thread Reader 9 won't open PDF from web browser.
 • Het probleem is dat ie geen pdf bestanden kan openen. Niet per se dat adobe reader dat niet kan. AR is een log programma, wat sterft van de lekken en andere problemen, compleet ten onder gegaan aan featurisme. Dus waarom geen lichter en veiliger alternatief proberen?
 • Het verhaal gaat verder. Ik wilde Adobe 9.2 verwijderen. Dit lukt alleen handmatig (directory voor directory, file voor file, kostte even tijd dus !) Helaas verwijdere hij enkel files niet, die ook met hijack, killbox e.d niet te verwijderen zijn ?!
  Alleen een complete format van partitie c: (waarop windows XP) zou kunnen denk ik, maar dat is toch te gek ?!

  Ik wil gewoon bepaalde programma's, files niet op m'n schijf !
  Vroeger met MSDOS was dat geen probleem, genoeg programmaatjes waarmee je 100% alles verwijderen kon wat je wilde ! Waarom kan dat nu niet meer ???
 • [quote:812990fa90]Nu niet en ik heb ZA ook nog een request naar hun Ask site laten blokkeren voor de zekerheid…[/quote:812990fa90]
  AHA!! Dus daarom wilde PDF-Xchange viewer zo graag het web op! Dat was me al opgevallen door ZA en ik heb 'm door ZA geheel laten blokkeren. Stols had dus niet geheel ongelijk met zijn wantrouwen… maar ach…, progjes die graag om onduidelijke redenen het web op willen, krijgen gewoon een rood kruisje in ZA.

  @Griffioen: Adobe opnieuw installeren en met REVO verwijderen. Overigens normaliter separaat topic openen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.