Vraag & Antwoord

Anders (software)

Kwaliteitsverlies opnieuw naar mp3 rippen?

Anoniem
PS
6 antwoorden
 • Hallo allemaal,

  Ik heb een korte vraag, waar ( blijkbaar ) lastig een antwoord op te geven is:

  Als je muziek van cd ript naar mp3 vindt er kwaliteitsverlies plaats. Als je het mp3-tje vervolgens weer omvormt naar cd-formaat, win je die kwaliteit natuurlijk niet terug. Maar stel dat je vervolgens weer die cd ( die dus bestaat uit 'terug-geconverteerde' mp3-tjes ) opnieuw ript, heb je dan opnieuw weer kwaliteitsverlies?

  Dus kun je ( net zoals met de good old cassettebandjes ) eindeloos converteren van de ene bestandsvorm naar de andere, maar wordt de kwaliteit wel steeds slechter ?

  Alvast bedankt!
 • Rippen is digitaal. In theorie blijft de kwaliteit zoals hij is.

  Trouwens er gaat maar een beetje kwaliteit verloren. Vele mensen, zelfs bij een blinde test horen mensen geen verschil tussen een mp3 en de cd.
 • Hangt denk ik ook van de kwaliteit van de mp3 af. Als ik naar 128kbps rip, hoor ik wel degelijk verschil. Niet groot, maar het is er wel. Je kunt 160 of 192 gebruiken, maar het meeste wat je online ziet, is 128.
 • hangt ervan af wat dd ts bedoelt met "opnieuw ript": doet ie dat naar mp3 dan is er uiteraard wederom een kwaliteitsverlies……
 • [quote:311746bb5e="yesse"]Als je het mp3-tje vervolgens weer omvormt naar cd-formaat, win je die kwaliteit natuurlijk niet terug. Maar stel dat je vervolgens weer die cd ( die dus bestaat uit 'terug-geconverteerde' mp3-tjes ) opnieuw ript, heb je dan opnieuw weer kwaliteitsverlies?[/quote:311746bb5e]
  Ik weet het niet zeker, maar ik denk het wel.
  Als je van a naar b converteert blijft je kwaliteit hetzelfde of iets minder, het wordt sowieso nooit beter.

  Anders ging ik alleen maar cam-versies van films dauwnlauden en vervolgens 100x converteren tot ik HD films heb ;)
 • Ik koos voor http://flac.sourceforge.net/, heb het gehad met mp3, nu opslagruimte het probleem niet meer is, geen kwaliteitsverlies, prachtig geluid. Om te genieten de goede keuze.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.