Vraag & Antwoord

Anders (software)

macro in word 2003

Anoniem
None
3 antwoorden
 • Weet iemand hoe ik in een wordbestand kan zoeken naar VET. Ik moet heel vaak na een woord in vet gedrukt een bepaalde handeling verrichten en het is handig als ik daarvoor een macro kan maken. In WP 5.1 kon ik gewoon op f6 drukken, maar in Word kan ik ook bij de codes vetgedrukt niet vinden. Vast bedankt. Gerda
 • Heel eenvoudig, daar heb je geen macro voor nodig.

  Druk op Ctrl-F om het zoekvenster te openen. (of doe dat via het menu) Zet de cursor in het zoekvak en druk op Ctrl-B. Onder het zoekvak komt nu te staan Format Bold (Waarschijnlijk Lettertype Vet in de Nederlandse versie.) Laat het vak verder leeg.

  Nu kun je gewoon met de knop Find Next (Volgende zoeken) aan de slag en alle vetgedrukte woorden worden gevonden.

  Omdat Word zoekopdrachten onthoudt blijft dat Font Bold er staan. Als je vervolgens naar een woord zoekt wordt het alleen gevonden als het ook vet is. Om Font Bold weer uit te schakelen klik je op de knop More (Meer?) Er verschijnen meer mogelijkheden. Als je daar op de knop No Format (Niet geformatteerd?) drukt verdwijnt Font Bold weer.

  Je ziet daar trouwens ook de knop Format (Formatteren?) Als je daarop klikt en vervolgens Font (Lettertype) kiest zijn er nog veel meer mogelijkheden. Je zou kunnen zoeken naar tekst in Arial van 12 puntsgrootte die vet, onderlijnd en blauw is, om maar eens iets te noemen en hem vervolgens vervangen door tekst in Times New Roman van 10 puntsformaat en bovendien schuin en rood.
 • Ha, bedankt. Het is heel plezierig dat ik het eindelijk weet en kan gebruiken. Gerda

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.