Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (software)

Eigen programma (.EXE) maken!

None
15 antwoorden
 • Hoe kan je een eigen programma (.EXE) maken?
  Ik wil zo iets maken voor mijn site.
  Ik wil dan een soort toolbox maken, waarbij je vanuit het programma (EVT. setups die met het programma samen zijn gedownload) installeeren of/en setups van programma's kunt downloaden en installeeren.
  Is dit mogelijk?

  Ik zou dan in het programma zoiets willen hebben staan: (opzetje)

  [img:e425a5d128]http://i1218.photobucket.com/albums/dd409/RCTfagnaat/programmaevt.gif[/img:e425a5d128]
  (dat streepje in die titel hoort er natuurlijk niet bij! :wink:

  Kan dit en is dit moeilijk.
  Met wat kan ik dan dit?
 • ik heb een mac en dan? Waarom zou iemand een exe bestand openen van een vreemde website. Lijkt me nogal gevaarlijk.

  Waarom kan je niet wat je wil aanbieden oplossen met een php script of flash? Dan kan je het veilig en platform onafhankelijk aanbieden.
 • [quote:971b8a1921="stee0036"]ik heb een mac en dan? Waarom zou iemand een exe bestand openen van een vreemde website. Lijkt me nogal gevaarlijk.

  Waarom kan je niet wat je wil aanbieden oplossen met een php script of flash? Dan kan je het veilig en platform onafhankelijk aanbieden.[/quote:971b8a1921]
  Sorry, daar ben ik niet zo handig mee. :cry:
  Wat bedoel je daar precies mee en hoe moet het?
  Het klinkt interresant. :wink:
 • [quote:28c469c193="maartenpeters"][quote:28c469c193="stee0036"]ik heb een mac en dan? Waarom zou iemand een exe bestand openen van een vreemde website. Lijkt me nogal gevaarlijk.

  Waarom kan je niet wat je wil aanbieden oplossen met een php script of flash? Dan kan je het veilig en platform onafhankelijk aanbieden.[/quote:28c469c193]
  Sorry, daar ben ik niet zo handig mee. :cry:
  Wat bedoel je daar precies mee en hoe moet het?
  Het klinkt interresant. :wink:[/quote:28c469c193]
  Exe bestanden kunnen makkelijk virussen bevatten, dus ik ga niet zomaar bestanden downloaden van iedere willekeurige website.

  php en flash kun je op iedere website gebruiken en iedereen kan het bekijken in iedere browser.
  platform onafhankelijk betekend dat iedereen het kan bekijken, of je nou windows, linux, mac, of nog iets anders hebt.

  dat opzetje in je startpost is bijvoorbeeld heel makkelijk op een website te zetten, dan hoef je misschien nog niet eens php te gebruiken, en dan kan iedereen het veilig lezen, zonder bang te hoeven zijn voor virussen.
 • [quote:f65740b007="PepijnG"][quote:f65740b007="maartenpeters"][quote:f65740b007="stee0036"]ik heb een mac en dan? Waarom zou iemand een exe bestand openen van een vreemde website. Lijkt me nogal gevaarlijk.

  Waarom kan je niet wat je wil aanbieden oplossen met een php script of flash? Dan kan je het veilig en platform onafhankelijk aanbieden.[/quote:f65740b007]
  Sorry, daar ben ik niet zo handig mee. :cry:
  Wat bedoel je daar precies mee en hoe moet het?
  Het klinkt interresant. :wink:[/quote:f65740b007]
  Exe bestanden kunnen makkelijk virussen bevatten, dus ik ga niet zomaar bestanden downloaden van iedere willekeurige website.

  php en flash kun je op iedere website gebruiken en iedereen kan het bekijken in iedere browser.
  platform onafhankelijk betekend dat iedereen het kan bekijken, of je nou windows, linux, mac, of nog iets anders hebt.

  dat opzetje in je startpost is bijvoorbeeld heel makkelijk op een website te zetten, dan hoef je misschien nog niet eens php te gebruiken, en dan kan iedereen het veilig lezen, zonder bang te hoeven zijn voor virussen.[/quote:f65740b007]

  Hoe kun je dat en kan dat ook op mijn site?
  Gemaakt met google sites.
  Wel bedankt alvast voor de (snelle) en goede uitleg! :wink:
 • om zo iets te maken moet je wel html en css kennen, de bouwstenen van iedere website. als je ook nog iets met formulieren of inloggen wilt, heb je wel php nodig.
  Ik ken google sites niet, zit daar een optie bij om de broncode te bewerken, of is het alleen maar klik, klik en nog eens klik?
 • [quote:e744184ff4="PepijnG"]om zo iets te maken moet je wel html en css kennen, de bouwstenen van iedere website. als je ook nog iets met formulieren of inloggen wilt, heb je wel php nodig.
  Ik ken google sites niet, zit daar een optie bij om de broncode te bewerken, of is het alleen maar klik, klik en nog eens klik?[/quote:e744184ff4]
  Ik heb niet heel veel verstand van HTML maar wat is css?
  Kan dom klinken, maar ik ben daar niet zo handig in en ik gebruik het nooit.
  Deze site is inderdaad meer het klik-werk (je hoeft geen html codes in te voeren).
  Deze optie is er volgens mij wel.
  Is dit de goede optie (html-bron weergeven):

  [img:e744184ff4]http://i1218.photobucket.com/albums/dd409/RCTfagnaat/htmlsitecomputertips.gif[/img:e744184ff4]

  Wel bedankt en volgens mij is dit de goede optie om html in te voeren in google sites.

  PS. kun je met deze optie ook PHPbb op mijn site zetten?
 • leesvoer over css

  Je hebt de goede optie gevonden om bij de html te komen. daar zie je dus ook meteen wat het probleem is als je de code niet zelf schrijft. Het wordt onoverzichtelijk, dezelfde tekst-opmaak kan meerdere keren steeds opnieuw voorkomen, en als je nog dingen wilt aanpassen of toevoegen, zoek je je verloren.
 • [quote:8188804a37="PepijnG"]leesvoer over css

  Je hebt de goede optie gevonden om bij de html te komen. daar zie je dus ook meteen wat het probleem is als je de code niet zelf schrijft. Het wordt onoverzichtelijk, dezelfde tekst-opmaak kan meerdere keren steeds opnieuw voorkomen, en als je nog dingen wilt aanpassen of toevoegen, zoek je je verloren.[/quote:8188804a37]
  Erg grappig die link! :lol:
  Hoe en waar moet ik dan gaan beginnen?
  Ik weet hier niet erg veel van. :wink:
 • Er zijn al zo veel verschillende tutorials over css, NL en EN, dat het niet erg zinvol is om hier nog eentje te schrijven. Ik zou zeggen probeer er een uit, en als die niet duidelijk is, probeer je een andere.
 • maar is dan een .exe bestand maken zo moeilijk? :?
 • ja dat is moeilijk.

  Je vraagt zoiets van: ik heb planken en een zaag. Hoe maak ik een boot.
 • en dan niet zo maar een boot, maar een drie-master zoals de Amsterdam
 • even, jullie raden af een exe te maken, maar als je dat perse wilt, gebruik dan of visual basics, de basis van alles van microsoft, of gebruikt autoit, net zoals ik, je kunt daar een heleboel mee! alleen je moet wel een toturial ofzo ervan doen… maar de anderen hebben wel gelijk dat je beter dat wat je wilt op je website kunt zetten, want veel mensen, waaronder wij, openen niet zomaar iets van een website, vooral geen .exe. maar een .exe maken is op zich niet moeilijk, vooral als je een klein beetje verstand hebt van een taal, zoals visual basics, autoit, C++, weet ik het. :P
 • Visual basic werkt inderdaad makkelijk, maar ik heb nog nooit iets gemaakt met VB wat écht werkte…. als je je prog in VB af hebt zou je een .exe to .swf converter misschien (ligt er een beetje aan of zoiets bestaat) en dan uploaden(niet op je eigen site, maar op zo'n gratis tooltjes voor je site geval, alleen dan is de code van je progje voor meerdere mensen zichtbaar)of als een programmeer verhaaltje eruit laten zien, dus een soort vertaler.
  ik weet niet hoe googlepages precies werkt, maar dat moet je zelf maar uitvogelen. Ik zou trouwens als ik jou was met Google App Inventor beginnen, is nog wat makkelijker, maar als je geen android telefoon hebt, heb je er niet veel aan… Bij GAI zit ook een android emulator, dus als het goed is kan je ze gewoon testen.

  O ja, deze is verkeerd geplaatst, moet naar programmeren, maar dat wist jij natuurlijk ook niet.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.