Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (software)

Backup laptop

None
7 antwoorden
 • Hallo,

  Ik wil een backup maken van een laptop die niet meer zo soepel draait.
  Het doel is om na de backup de laptop met recoverydvd's naar z'n fabrieksinstellingen terug te brengen en de backup met systeem- en applicatie-instellingen en applicaties te updaten.
  Hoe kan ik dat het beste aanpakken?
  Ik heb Acronis True Image Home, maar ik weet hier nog niet goed mee om te gaan.Ik kan de backup van het OS niet gebruiken omdat het om Vista Home Premium gaat.
 • Start op met de bootcd van acronis en maak een volledige backup naar een externe schijf. De cd heeft zijn eigen os en is onafhankelijk van dat op de laptop.
 • Is het dan zo dat ik de backup kan terugzetten na toepassing van de recoverydvd's waarbij zo weinig mogelijk data/toepassingen/instellingen terug gezet kunnen worden om eventuele virussen uit te sluiten?En wordt de recovery dan onder Vista teruggezet of moet het systeem dan ook weer met de Acronis bootcd hersteld worden?
 • neen, gewoonlijk zorgt het teugzetten van een image-backup ervoor dat de hele partitie wordt overschreven.
  m.a.w. met een image kom je geen stap verder, want het blijft een herhaling van het systeem wat nu al niet lekker loopt.
  in jouw geval doe je er verstandig aan om je data veilig te stellen, en evt programma instellingen te noteren, en het os opnieuw te installeren.
  kijk evt even op www.schoonpc.nl voor prima aanwijzigen hoe je mails en dergelijke kan veilig stellen.
 • Je kunt de backup wel gebruiken om er data uit te vissen. Er zijn altijd wel dingen die je vergeet, als je documenten en zo kopiëert. Bovendien is het niet onverstandig een backup te hebben van de recovery partitie. Geen enkele schijf heeft het eeuwige leven.
 • Het lijkt mij het makkelijkst om waardevolle bestanden gewoon via Windows te copiëren naar een usb-stick van goede kwaliteit. Dus bijvoorbeeld: tekstbestanden, afbeeldingen, bookmarks, emails, eventuele financiële gegevens, enz…

  Vervolgens kun je je Windows herstellen met een Windows-herstel-cd, nadat je daarvan je persoonlijke licensiecode hebt opgeschreven. Daarna kun je al je software opnieuw installeren en naar je persoonlijke voorkeuren instellen. Dat natuurlijk inclusief je virusprotectie en firewall. Daarbij vind ik het het makkelijkst om gratis beveiligingssoftware te gebruiken, omdat je dan geen betaalde licensies hoeft te heractiveren met codes.

  Het backuppen van je bestanden en herinstalleren van Windows is alles bij elkaar een hele klus. Er staan op internet uitgebreide handleidingen voor deze procedure.
 • je kan in acronis aangeven wat je wil back-uppen.
  zowel mail bestanden of een gehele schijf .
  het duurt na gelang wat voor pc je hebt .
  een half uur of meer .
  je kan op twee manieren een backup maken .
  van uit Windows of met de opstart cdrom /zelf eerst aanmaken .

  lees eerst de handleiding door

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.