Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (software)

driving simulator

PS
6 antwoorden
 • Mijn zus wil graag alvast wat oefenen voor haar rijlessen, weet iemand misschien een driving simulator die je kunt besturen met iets wat veel weg heeft van een Logitech G27(heb het ding nu even niet hier liggen, maar heb even op de Logitech website gekeken en dat wat er het meest op leek was de G27). Hoeft niet zozeer open source te zijn, ik heb m'n adresjes….
 • Ook verkapt opmerken dat je illegaal aan software kunt komen is niet echt gewenst….. :cry:
 • Ooit voor de grap een dergelijke sim (3D rijsimulator) gespeeld, daar heb je echt niks aan. Schakelen etc. leer je nu eenmaal in een echte auto en niet achter de pc. Hoogstens dat je van zo'n sim wat verkeersregels opsteekt, maar dan is het effectiever om een oefen-cd met CBR-examens te [b:1f933e38de]kopen[/b:1f933e38de], dat komt meer overeen met je theorie-examen straks.

  Als ze nog geen 18 is, kan je eventueel nog overwegen om les te nemen in een rijsimulator. Is een stukje meer realistisch en tenminste feedback van een instructeur.
 • [quote:df04405c97="PS"]Ooit voor de grap een dergelijke sim (3D rijsimulator) gespeeld, daar heb je echt niks aan. Schakelen etc. leer je nu eenmaal in een echte auto en niet achter de pc. Hoogstens dat je van zo'n sim wat verkeersregels opsteekt, maar dan is het effectiever om een oefen-cd met CBR-examens te [b:df04405c97]kopen[/b:df04405c97], dat komt meer overeen met je theorie-examen straks.[/quote:df04405c97]Volgens mij bestaat er inmiddels wel bruikbare driving simulation software. En ik denk dat zo'n elektronisch stuur met elektronische pedalen daarbij wel leerzaam is, maar ik weet niet precies welk stuur en pedalen daarbij goed zijn. Dat kun je vragen op internetforums over computergames.

  Je kunt waarschijnlijk gratis software vinden op dat gebied en je kunt het ook kopen via internet of in winkels. Betaalde software is daarbij waarschijnlijk beter dan de gratis software.

  http://www.google.com/search?q=car+driving+simulation+software+learn&hl=en&client=firefox-a&tbo=1&rls=org.mozilla%3Anl%3Aofficial&num=10&lr=lang_en&ft=i&cr=&safe=images&tbs=qdr%3Ay,qdr:y
 • Bruikbare software is software waarmee je extra rijlessen zal uitsparen. Mijn inziens gaat je dat echt niet lukken, zaken als in de spiegels kijken, kan je nu eenmaal moeilijk simuleren. Ook een stukje automatisme leer je niet aan door richting aan te geven met een bepaalde key ipv het bekende hendeltje.

  Verder zal een bruikbaar stuur/pedalenset ook een koppelingspedaal moeten bevatten om bij de realiteit in de buurt te komen. Voor zover beschikbaar, zal dat ongetwijfeld een dure set zijn, dus kan je je geld beter in extra lessen investeren. Blijft over een eenvoudige verkeersregelgame met stoppen voor rood en fietsers van rechts hebben voorrang (denk erom in buitenlandse software mogelijk andere regels!)
 • [quote:a0c77346f5="PS"]Bruikbare software is software waarmee je extra rijlessen zal uitsparen. Mijn inziens gaat je dat echt niet lukken, zaken als in de spiegels kijken, kan je nu eenmaal moeilijk simuleren. Ook een stukje automatisme leer je niet aan door richting aan te geven met een bepaalde key ipv het bekende hendeltje.

  Verder zal een bruikbaar stuur/pedalenset ook een koppelingspedaal moeten bevatten om bij de realiteit in de buurt te komen. Voor zover beschikbaar, zal dat ongetwijfeld een dure set zijn, dus kan je je geld beter in extra lessen investeren. Blijft over een eenvoudige verkeersregelgame met stoppen voor rood en fietsers van rechts hebben voorrang (denk erom in buitenlandse software mogelijk andere regels!)[/quote:a0c77346f5]
  De Logitech G27 kost ongeveer 280 euro en simulatiesoftware kost misschien 100 euro. Daarvoor kun je maar een paar uur rijles nemen. En je kunt het elektronische racestuur natuurlijk ook tweedehands kopen en na je rijexamen weer tweedehands verkopen. Dan is dat toch niet duur?
  http://tweakers.net/pricewatch/245068/logitech-g27-racing-wheel-zwart-pc-playstation-3.html

  Er bestaat ook gratis driving software. Je kunt een racestuur kopen met een handle voor de richtingaanwijzer. En een spiegel zit ook in de simulatiesoftware.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.