Vraag & Antwoord

Anders (software)

Gebruik Ccleaner veilig?

6 antwoorden
  • Is het gebruik van Ccleaner altijd veilig? Naar mijn idee wordt er wel erg veel verwijderd, vooral de Verouderde prefetchdata en de Hotfix deïnstallatieprogramma's nemen nogal wat ruimte in. Kan dat allemaal weg zonder risico?
  • Met dit soort programma's zou ik altijd voorzichtig zijn met name de functie voor het controleren en repareren van het register.
  • Ik heb het er zelf ook niet zo op. Een paar maanden geleden mijn register hiermee opgeschoond, met als gevolg dat hij niet meer normaal wilde opstarten... Oppassen dus.
  • De registercleaner staat standaard uitgeschakeld en hoef je dus niet te gebruiken. Ik gebruik ccleaner al jaren zonder problemen. Wat natuurlijk weer geen absolute garantie is. Maar daarvoor maak je backups. Toch?
  • [quote:8467e9f37e="Frits Raaf"]Is het gebruik van Ccleaner altijd veilig? Naar mijn idee wordt er wel erg veel verwijderd, vooral de Verouderde prefetchdata en de Hotfix deïnstallatieprogramma's nemen nogal wat ruimte in. Kan dat allemaal weg zonder risico?[/quote:8467e9f37e]Maak regelmatig een copie van je bestanden op een usb-stick. En zorg dat je een herstel-cd hebt van je besturingssysteem, in elk geval als je Windows gebruikt. Daarmee beperk je de risico's van een cleaningprogramma.
  • Wees geen rund, gebruik Erunt... http://computertotaal.nl/article/21163/registerbestanden-maken-en-bewerken/4.html Overigens...Ccleaner zit al jaaaren in mijn opstartroutine en levert daar probleemloos zijn bijdrage om mijn XPtje stabiel te houden.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.