Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (software)

Problemen met Kerio firewall 2.1.5

perloc
6 antwoorden
 • Nu heb ik al eens eerder een tread gestart over mijn Kerio firewall dat ie niet bij een boot automatisch meer wilde opstarten. Het resultaat darvan is dat er geen oplossing is gekomen dan de firewall opnieuw (nieuwere versie) te downloaden en te installeren. Dat heb ik vanmorgen gedaan. Versie 2.1.5 zou de laatste freeware versie zijn.
  Nu blijkt weer eens dat een verandering nog lang niet een verbetering is.
  De volgende problemen treden op sinds installatie van deze versie:
  1. Bij welhaast elke klik verschijnt er een venster van Kerio om toestemming te vragen voor de handeling, ongeacht welke. Zelfs WE openen daar wil hij toestemming voor hebben…..
  2. Mijn BT mouse, die altijd perfect opstartte na een boot of hibernate, doet dat niet meer en moet met de hand worden opgestart.
  3. De laptop weigert in hibernate mode te gaan. Sluit wel veel af maar blijft hangen op het lege scherm met de melding HIBERNATE.
  4. Ik heb in de korte tijd van gebruik nergens instellingen kunnen vinden, maar ook niet intensief naar gezocht.

  Mensen met soortgelijke ervaringen (en oplossingen)??
  Ik heb het onderhand gehad met Kerio. Stel dat ik het had gekocht! Gezien het rijtje boven is de afstand tot de prullebak wel erg kort geworden. Een reden temeer om geen updates te doen.
  En een tweede reden om steeds te blijven zoeken naar freeware versie's. Als het niet (goed) werkt dan gelijk maar weg en een ander proberen.
  Ik heb de 2.1.5 versie ge-de-installeerd en de oude weer teruggezet. Die startte bij de reboot gelijk op. Kijken of dat doorgaat.

  perloc
 • waarom neem je de firewall van PCTOOL,s niet ook gratis en heel erg goed .
  of COMODO
 • De nieuwere versies van kerio zijn ook als freeware beschikbaar. 2.1.5 is verouderd en onveilig en wordt niet meer bijgewerkt. Kerio is overgenomen door sunbelt, vandaar de naamswijziging:

  http://www.sunbeltsoftware.com/Home-Home-Office/Sunbelt-Personal-Firewall/
 • bsa100: Ik zal er notitie van houden. Voorlopig doet de "oude" Kerio het weer als vanouds.

  gerben: ik ben gisteren op die site geweest. Áls er freeware aanbiedingen zijn dan zijn ze goed verstopt, ik heb ze zogauw niet kunnen vinden. Je kunt alleen een proefversie downloaden die een maand geldig is of direct kopen.
  Ik hou het even hierbij, zie boven. Ik heb maar zéer zelden last van een virus en heb nog nooit gemerkt dat er is ingebroken op mijn pc.

  perloc
 • hi perloc

  hier vond ik een gratis versie:

  http://www.filehippo.com/download_sunbelt_personal_firewall/

  Groet, Wilhelm

  ps: jij bent op een bijzondere positie gestationeerd! heb je daar goede verbinding in Beira?
 • De download is meen ik hetzelfde. De trial blijft gewoon werken, maar enkele functies worden uitgeschakeld. Het firewall gedeelte blijft wel normaal werken.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.