Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (software)

Excel cel kopieren met doorlopende formule

None
2 antwoorden
 • Hallo,
  Ik wil in excel een cel met formule kopieren, maar dan als het ware met 'doorlopende' formule (dit doet ie bijv. wel automatisch als je een datum intoetst en dan die cel met het plusje doortrekt, dan laat ie automatische de data oplopen).

  Voorbeeld:
  - Cel A1 is gekoppeld aan cellen in 2 andere excelbestanden, zeg maar : A1 =[Map2]Blad1!$B$1+[Map3]Blad1!$B$1 cel - Nu wil ik de cellen vanaf A1 naar beneden kopieren; de koppeling met de andere bestand blijft dan behouden maar ik wil dat ie dan zelf doorheeft dat A2 gelijk is aan de B2's van die andere bestanden etc., dus dat je krijgt:
  A2 =[Map2]Blad1!$B$2+[Map3]Blad1!$B$2
  A3 =[Map2]Blad1!$B$3+[Map3]Blad1!$B$3

  Hopelijk is dit begrijpelijk, weet iemand hoe dat werkt? want nu pakt ie de doorloop niet en moet ik alles handmatig invoeren, gaat om een jaaroverzicht dus hoop werk! met dank!
 • Dan moet je het dollartekens vóór de 1 van $B$1 weghalen.
  Als je dan dit in A1 plaatst: =[Map2]Blad1!$B1+[Map3]Blad1!$B1
  en die formule naar beneden kopieert in kolom A, dan zou de formule zich moeten aanpassen zoals je wenst.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.