Vraag & Antwoord

Anders (software)

Parted Magic

Anoniem
wiebertje
10 antwoorden
 • L.S.
  In het januarinummer van Computer totaal stond een artikel over Parted Magic. Net wat ik nodig had. Gedownload en een live cd gemaakt. Helaas herkent mijn laptop het schijfje niet en start gewoon op via de harde schijf. Ik werk met Windows XP prof. Wat kan ik hieraan doen?
  Bij voorbaat dank, Nel Wijnstra
 • staat in je bios je cd-speler wel vòòr je harde schijf (als opstartmedium) aangegeven?
 • ja die staat als eerste. Ik heb het nog uitgeprobeerd met een ander opstartschijfje.
  bedankt voor het meedenken.
  nel
 • al eens opnieuw gedonwload en op cd gezet? (het lijkt me dat dan iets op je cd-tje brak is)
 • Ik heb er 3 cd-tjes aan besteed en 2 x opnieuw gedownload.
  Bedankt voor het meedenken.
 • Ik heb het computer!totaal artikel er even bij gepakt. Je hebt 'm dus gedownload vanaf http://partedmagic.com/doku.php?id=downloads Heb je ook de md5sum daarvan gecheckt. Dat kan in Windows onder andere via applicatie winMD5Sum. Dat artikel is weliswaar geschreven voor Ubuntu Linux. Maar kan ook gebruikt worden voor het controleren van andere images. In het computer!totaal artikel wordt zo te zien aangeraden de image te branden via applicatie imgburn. Had je hierin wel de optie Verify gevinkt? Zie afbeelding: http://www.imgburn.com/index.php?act=screenshots#isowrite Heb je die Parted Magic CD-R(W) in meerdere PC/laptop's kunnen proberen?
 • Hallo
  Ik heb inderdad verify aangevinkt in Imgburn. En ik heb hem 2 keer gebrand met Nero en daarop ook laten verifieren. Ik heb niet de mogelijkheid om een van de 3 schijfjes in een andere laptop uit te proberen. misschien morgen in een desktoppc.
  Zal dat morgen nog eens uit proberen. In ieder geval nogmaals bedankt voor de hulp. Nel
 • Parted Magic is een middel om Gparted te gebruiken (het gereedschap waar het eigenlijk om gaat). Alleen heeft de Parted Magic-CD soms niet voldoende stuurprogramma's aan boord voor de computer waar-ie het op moet doen.

  Probeer de Ubuntu-CD eens. Ook dat is een LiveCD, maar dan propvol stuurprogjes, waardoor die op bijna elke computer kan opstarten. En ook de Ubuntu-CD heeft Gparted aan boord (bovenste werkbalk - System - Administration - Gparted).

  Hier haal je 'm:
  http://www.ubuntu.com/desktop/get-ubuntu/download

  En zo brand je hem:
  http://sites.google.com/site/computertip/cdbranden
 • Hallo
  Geweldig deze hulp. Alleen ging het mij voornamelijk om clonezilla.
  Is dat ook mogelijk met G-Parted?
 • [quote:31c3f659c4="wiebertje"]Alleen ging het mij voornamelijk om clonezilla. [/quote:31c3f659c4] Jazeker http://partedmagic.com/doku.php?id=programs En deze screenshots http://partedmagic.com/doku.php?id=screenshots Als je PC opstart van die Parted Magic CD-R(W) dan zou je eerst het Boot screen moeten zien. Er staat daar ook een screenshot van Clonezilla.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.