Vraag & Antwoord

Anders (software)

Backup van programma met registerinstellingen mogelijk?

8 antwoorden
  • Hallo, Ik vraag me af of er een backupprogramma bestaat waarmee het mogelijk is een programma of meerdere programma's te backuppen met registerinstellingen zodat ik deze kan terugzetten zodat alles voor dat ene programma goed staat in b.v. het startmenu. snelkoppeling en dat ik 'm dan meteen kan gebruiken als ik 'm heb teruggezet in b.v. een nieuwe xp installatie zonder het programma te hoeven registreren.
  • acronis true image kan dat
  • Ik heb inmiddels acronis true image 2011 aangeschaft. Ik heb in ieder geval een backup gemaakt voor het geval mijn geëxperimenteer helemaal mis gaat.Wat ik nu wil proberen is op m'n nieuwe xp installatie een programma terug te zetten bijv. office 2003 met alles wat daaraan hangt zoals snelkoppeling op bureaublad, alle documenten die ik met office heb geopend, zeg maar dat het programma na een recovery precies zo werkt als toen die net was geïnstalleerd.Hoe doe ik dat?
  • met een enkel programma mag het soms wel eens lukken wat jij wilt, maar met een uitgebreide suite als office, met (duizenden?) registerverwijzingen is dat een onmogelijke zaak. zet je data veilig op een andere schijf, achterhaal het licentienummer van je office en installeer gewoon opnieuw.
  • Dat klinkt wel logisch. Maar hoe doe je het dan met een eenvoudiger programma?
  • in de basis is het dit: - zet de programmabestanden over in een gelijknamige map op een gelijkgeletterde partitie. - zoek in register de sleutels die het programma gebruikt, exporteer deze allemaal en voer ze in de andere pc in in het register. maar zoals gezegd: dat lukt slechts zelden....
  • [quote:a0bf43ecb8="derkdejong"]met een enkel programma mag het soms wel eens lukken wat jij wilt, maar met een uitgebreide suite als office, met (duizenden?) registerverwijzingen is dat een onmogelijke zaak. zet je data veilig op een andere schijf, achterhaal het licentienummer van je office en installeer gewoon opnieuw.[/quote:a0bf43ecb8] Als je een "image" maakt van de harde schijf, heb je toch alles mee ? Of vergis ik mij zo sterk ?
  • nee, dat klopt wel, maar de ts zoekt naar iets wat hem "een of enkele" programmaas laat backuppen, zoals hij het noemt.... :wink:

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.