Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (software)

Java update & McAfee: bizar?

Anoniem
lion
7 antwoorden
 • Bij toeval ontdekte ik een mappenstructuur (Win7) onder ProgramData met als root "McAfee"….. :o
  Deze mappenstructuur is aangemaakt tijdens de installatie van een Java update. In deze structuur is een logfile terug te vinden: [b:74586eadb9]MsiExec000.log[/b:74586eadb9]
  De inhoud hiervan mag toch redelijk bizar genoemd worden en doet denken aan het doorsturen hiervan aan derden….
  Is er dan niets meer heilig in computerland? :(
 • Wat staat er in dat log bestand als ik vragen mag?
 • Nou…. b.v. dit:
  This is a PC in a consumer environment 02/27/2011 05:40:11 PM
  en dit:
  Criteria Check failed for reading registry entry for installed version of MSS

  Er wordt dus gesnuffeld m.i…….
  Maar alleen al het feit dat er een "McAfee" map(structuur) wordt aangemaakt is ook bedenkelijk!
 • Dus tijdens het installeren van java is McAffee ook mee geïnstalleerd?
  Is dat dan zo bijzonder?
  Ik heb zelf geen java op m'n pc, maar het gebeurt bij andere programma's ook regelmatig dat ze proberen mcaffee of andere software te installeren. bijvoorbeeld een extra werkbalk van Ask of Google.
  Tijdens iedere installatie heb je keuze uit snel of uitgebreid/geavanceerd. Ik kies altijd de geavanceerde optie zodat ik altijd de kans krijg dat soort extra software te blokkeren.
 • [quote:65cd8a3825="PepijnG"]Dus tijdens het installeren van java is McAffee ook mee geïnstalleerd?
  [/quote:65cd8a3825]

  Nee…., uiteraard niet! Ik ben nog wel een beetje van deze wereld! Bij de update van Java kom je overigens geen optionele ongein tegen om aan te vinken, laat staan McAfee. Ik heb een beter AV progje draaien…. :)

  Maar, to the point, vreemd is het wel dat er een mappenstructuur achter blijft onder de naam "McAfee"…. :roll:
 • Ok. Het is dus niet met java meegekomen. Bewust of onbewust, maar iemand moet het toch geïnstalleerd hebben. Het verschijnt niet vanuit het niets op je pc. Misschien een ander programma waar het is meegelift.
 • [quote:1787fc545c="PepijnG"]Het is dus niet met java meegekomen. Bewust of onbewust, maar iemand moet het toch geïnstalleerd hebben.[/quote:1787fc545c]

  't Is wel degelijk met Java meegekomen! En ook "bewust"! Maar er is niets geïnstalleerd. Ik denk dat die mappenstructuur is blijven staan en dat er meer in heeft gestaan.
  Verder heb een idee dat-ie gebruikt is [u:1787fc545c]tijdens[/u:1787fc545c] die update (door Java/Sun). Bij een volgende update zal ik het eens scherp in de gaten houden!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.