Vraag & Antwoord

Anders (software)

Van interne drive naar externe, en hoe nu verder...

Anoniem
jolo
5 antwoorden
 • Voor bijv. een netbook wil ik van een interne cd/dvd-drive, een externe maken. Ik heb een externe behuizing voor de cd/dvd-drive gekocht. De interne cd/dvd-drive heb ik met succes in genoemde behuizing geplaatst. De leverancier van de behuizing heeft een cd-rom meegeleverd. Hierop staan het bestand 98se en de mappen v5097_setup + JM20339. De drive komt uit een laptop van het Engelse merk Evesham, en is een SONY DW-Q520A cd/dvd-drive.
  Genoemde externe behuizing is (natuurlijk) van Chinese makelij, en de manual is wat summier en niet 'to the point'. Wat natuurlijk begrijpelijk is.

  Vandaar mijn vraag: Hoe nu verder?

  Moet ik alle drie bestanden/mappen zondermeer installeren? Moet ik drivers van Sony installeren? Wat is het meest efficiëntst? :( [b:f2b3efe7e3][/b:f2b3efe7e3]
 • als het ding goed gemonteerd is in de behuizing behoort windows na aansluiting op de usbpoort de schijf meteen te herkennen.
  je kan dan in de verkenner ermee manipuleren wat je maar wilt.
  bijzondere software is dus niet nodig onder windows xp en hoger.
  onder w98 moet je wel eerst software installeren, en die staat dus kennelijk op die cd.
  en die andere software: zoals bij zoveel apparaten tegenwoordig wordt er via die installatiecd een hoop software ongevraagd en onnodig op je pc gezet. in dit geval wellicht een backupprogramma, maar dat is doorgaans troep; en dat merk je natuurlijk pas bij als je de backup echt nodig hebt… :?
 • Je hebt een HDD ingebouwd in een externe behuizing. Ik neem aan een USB behuizing.
  Ik zou die, als alles aangesloten is in de behuizing, gewoon aan je PC koppelen. Als je XP of hoger hebt als OS, dan werkt het.
 • Je hebt een HDD ingebouwd in een externe behuizing. Ik neem aan een USB behuizing.
  Ik zou die, als alles aangesloten is in de behuizing, gewoon aan je PC koppelen. Als je XP of hoger hebt als OS, dan werkt het.
  de ts heeft een optical drive in een externe behuizing gemonteerd .
  geen h disk :wink:
 • Oeps, idd over het hoofd gezien, maar dan nog denk ik dat een externe USB-drive gewoon herkend wordt door het OS.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.