Vraag & Antwoord

Anders (software)

computer opruimen

Anoniem
None
18 antwoorden
 • Vroeger had ik norton utilities. Daarmee kon ik mijn computer een beetje opruimen. Ongebruikte snelkoppelingen, registerfouten e.d. Ik had hiervoor een NU, maar mijn computer liep steeds vast. Pas met de nieuwe Norton virusscanner ging het weer goed. Nu loopt hij steeds weer (bijna) vast. Als ik rustig blijf wachten, komt hij wel weer op gang. Kan ik iets doen om de computer, net als vroeger, weer eens op te ruimen? Bestaat er nog zo'n programma als NU, maar dan voor mijn xp desktop?
  Gerda
 • Ik gebruik CCleaner om de pc te schonen.
 • Wat ook scheelt is om eens te kijken in het Control Panel bij Software en daar alle software die je niet meer gebruikt te deinstalleren. Je kan ook nog je harde schijf defragmenteren, Windows heeft hiervoor een standaard tool maar Defraggler is ook goed. http://tweakers.net/meuktracker/25256/defraggler-203-build-282.html
  En inderdaad CCleaner is ook goed, denk er wel om dat je de sponsors niet mee installeerd. Voor CCleaner gebruik ik de portable versie. http://www.piriform.com/ccleaner/builds
  Pas ook op met de register cleaner van CCleander.
 • de nieuwste versie van ccleaner schijnt niet betrouwbaar te zijn:
  http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=212400
  en dat is bijzonder spijtig want tot nu toe deed het altijd fantastisch en betrouwbaar zijn werk….
  wellicht is er inmiddels een aangepaste versie te downloaden; let dus op het versienummer!

  een goede tweede is voor mij advanced system cleaner van iobit. heb ik veelvuldig en met succes gebruikt. let wel op dat je geen toolbars en dat soort onzin laat installeren. lees de schermpjes goed voor je op volgende klikt! (maar dat moet tegenwoordig bij zo ongeveer elk freewarepakket)
 • Ik ben zeer tevreden over onderstaand programma.

  http://dynabyte.nl/artikel/SW09626c2025/Norton_360_5.0_3_user_NL


  Insight - controleert onmiddellijk waar bestanden vandaan komen en hoelang zij al bestaan om zo crimeware sneller te identificeren en een uitmuntende detectie van online bedreigingen te bewerkstelligen.

  Pc-afstelling - maakt geheugen vrij zodat toepassingen sneller opstarten en draaien, en verwijdert onnodige bestanden zodat de harde schijf beter werkt.

  Automatische back-ups - maakt veilig en automatisch een back-up van uw foto's, video's, muziek, financiële documenten en andere belangrijke bestanden.

  Online herstel - biedt u de mogelijkheid snel en eenvoudig bestanden uit uw online back-up te downloaden, te bewerken en te delen, overal en altijd, op elke computer en via een website met wachtwoordbeveiliging waar alleen u toegang toe hebt.

  Norton Safe Web Social Media Scanner - biedt u de mogelijkheid direct vanuit uw Norton Control Center uw Facebook Wall en nieuwsfeeds op slechte links en andere bedreigingen te controleren.

  Proactieve prestatiewaarschuwingen - waarschuwt u wanneer een programma uw pc vertraagt, zodat u wijzigingen kunt aanbrengen om de prestaties te verbeteren.

  Norton Safe Web - waarschuwt u in uw zoekresultaten voor onveilige en frauduleuze websites en blokkeert deze automatisch.

  Ouderlijke controle - geeft via uw Norton Control Center de nieuwste updates over de online activiteiten van uw kinderen, zodat u hen tegen online gevaren kunt beschermen.

  Bescherming op basis van gedrag met SONAR 3 - controleert uw pc op verdacht gedrag om zo snel nieuwe aanvallen en andere crimeware te detecteren.

  GRATIS ONDERSTEUNING - Hulp nodig? Symantec biedt gratis en onbeperkte ondersteuning via chatsessies en de telefoon gedurende lokale kantooruren voor een periode van één jaar vanaf de eerste installatie van dit product. Hierbij gelden de normale kosten voor telefoon en internetverbinding. Voor volledige details en toegang tot ondersteuning gaat u naar http://buy.norton.com/support.
  Zorg dat uw computer optimaal blijft werken
  Snelle, complete bescherming die licht is voor uw pc, uw pc niet vertraagt en geen geheugen vreet.
  Zorgt dat de computer sneller start, zodat u snel aan de slag kunt.
  Ontdoet de harde schijf van onnodige gegevens om ruimte vrij te maken voor belangrijke bestanden en uw computer sneller te laten draaien.
  Kan met een enkele klik in minder dan een minuut worden geïnstalleerd.


  Maakt een back-up van uw foto's, muziek en andere belangrijke bestanden.
  Maakt automatisch een back-up van uw bestanden op schijf, USB-apparaat of naar onze beveiligde online datacentra.
  Met een online opslagruimte van 2 GB.
  Biedt u de mogelijkheid uw belangrijke bestanden te herstellen in geval van een vastgelopen harde schijf of andere computerramp.
  Laat u bestanden gemakkelijk met uw vrienden en familie delen door eenvoudigweg links naar uw bestanden te e-mailen.
  Werkt met zowel Mac®- en Windows®-computers, zodat u bestanden eenvoudig tussen deze computers kunt overbrengen.


  Veilig online surfen, winkelen, bankieren en met anderen contact hebben.
  Onthoudt en beveiligt gebruikersnamen en wachtwoorden en vult deze automatisch in om zo aanmeldingen te versnellen en te voorkomen dat cybercriminelen uw gegevens kunnen stelen.
  Blokkeert onveilige en kwaadaardige websites, inclusief phishingsites, die uw identiteitsgegevens of geld zouden kunnen stelen.
  Biedt u de mogelijkheid uw nieuwsfeeds op sociale netwerksites op verdachte links en andere crimeware te scannen.


  Onbezorgd e-mailen, chatten en bestanden downloaden
  Detecteert en elimineert virussen, spyware en andere bedreigingen voordat deze schade kunnen aanrichten
  Waarschuwt u als een gedownload bestand gevaarlijk is voordat u dit op uw pc installeert.
  Voorkomt dat crimeware heimelijk op uw computer wordt gedownload.
  Blokkeert vervelende en potentieel gevaarlijke spamberichten.


  Zorgt dat uw kinderen op internet veilig zijn
  Ontvang de nieuwste statusupdates van Norton Online Family direct via uw Norton Control Center.
  Houdt bij welke websites uw kinderen bezoeken en blokkeert de toegang tot ongeschikte sites.
  Volgt wat uw kinderen op sociale netwerken doen en met wie zij online chatten.
 • je moest eens weten wat ik laatst voor ellende moest opruimen op een tweetal xp-pcs met norton 360, vooral veroorzaakt door norton zelf …….. :cry:
 • [quote:2d77e3eb8a="derkdejong"]je moest eens weten wat ik laatst voor ellende moest opruimen op een tweetal xp-pcs met norton 360, vooral veroorzaakt door norton zelf …….. :cry:[/quote:2d77e3eb8a]

  Aangezien je het hebt over xp-machines zou je misschien daarin gelijk kunnen hebben . ( oudere versies van N 360 hadden best problemen)
  De hedendaagse versie van Norton 360 is tegenwoordig 1 van de allerbeste totaalpaketten.
  Het verhaal dat Norton 360 de computer zeer traag maakte en dat de software erg moeilijk te verwijderen was is al lang achterhaald.Niet voor niets scoort de beveiligingssoftware erg hoog.
  De registercleaner aan boord van dit pakket werkt ook zeer goed. Ik heb ook nooit problemen met dit programma. ;)
 • Ik heb juist mijn NU eraf gegooid omdat mijn xp steeds vastliep. Ik ga dus maar voor ccleaner. Welke versie is nog betrouwbaar? Wel iedereen bedankt. Gerda
 • Bij mij draait versie 2.24.1010 bij het opstarten van XP, nog steeds OK
 • Ik kwam onderstaand tooltje tegen waarmee het aantal op te schonen programma's in ccleaner is uit te breiden. Misschien een leuke aanvulling, ga hem zelf in ieder geval uitproberen.

  http://tweakers.net/meuktracker/24542/ccenhancer-21.html
 • dan kom ik bij de melding"404: Page Not Found
  We are terribly sorry, but the URL you typed no longer exists. It might have been moved or deleted, or perhaps you mistyped it. We suggest searching the site: etc etc
  Wel te vinden bv. bij: http://ccleaner-enhancer.nl.softonic.com/ en vele andere sites.
 • [quote:a11214eb4d="PS"]Ik kwam onderstaand tooltje tegen waarmee het aantal op te schonen programma's in ccleaner is uit te breiden. Misschien een leuke aanvulling, ga hem zelf in ieder geval uitproberen.

  http://tweakers.net/meuktracker/24542/ccenhancer-21.html[/quote:a11214eb4d]

  Linkje werkt hier gewoon hoor. :o
 • ja, wel naar tweakersnet, maar niet naar de download (bij mij). Niet echt belangrijk.fjs
 • [quote:da5596a259="derkdejong"]de nieuwste versie van ccleaner schijnt niet betrouwbaar te zijn:
  [/quote:da5596a259]

  Dit is op de Windows 7 64 bit versie. Met elke register cleaner moet je overigens voorzichtig zijn. Ze kunnen meer kwaad dan goed doen.
 • @The Dragon, ik vraag me af of het zinvol is dergelijke lappen tekst te plaatsen als het in enkele zinnen ook kan.

  [quote:214ce220ef]Vroeger had ik norton utilities. Daarmee kon ik mijn computer een beetje opruimen. Ongebruikte snelkoppelingen, registerfouten e.d. Ik had hiervoor een NU, maar mijn computer liep steeds vast. Pas met de nieuwe Norton virusscanner ging het weer goed. Nu loopt hij steeds weer (bijna) vast.[/quote:214ce220ef]

  Het is inderdaad waar dat NU de de pc ernstig kan verzieken. Ik heb hetzelf meegemaakt en NU vond 1160 registerfouten en 'repareerde' deze en het heeft me een week gekost om de pc weer goed te laten opstarten.

  [quote:214ce220ef]Pas met de nieuwe Norton virusscanner ging het weer goed.[/quote:214ce220ef]
  Dit begrijp ik niet goed, aangezien NU niets met een virusscanner te maken heeft. Over welk programma gaat het hier?

  Met Norton 360 en NIS Norton Internet Security is inderdaad niets mis en ik gebruik beide afwisselend al vanaf 2002 en heb vrijwel nooit problemen met de beveiliging.
 • Ik had een virusscanner van Norton en Norton utilities. Mijn computer liep steeds vast en ik merkte dat NU op de achtergrond meedraaide. Als ik die uitschakelde ging het weer beter. Ik vertrouwde de zaak niet meer en ik had ook al van anderen dezelfde klachten gehoord. Ik heb toen een nieuwe virusscanner van Norton gekocht. Geen Utitlities dus meer. Nu doet de computer (XP) het weer goed, maar ik heb dus geen utilities meer. Daarover ging mijn vraag. CCleaner lijkt het goed te doen. Gerda
 • In principe heb je Norton Utilities ook niet nodig. Windows heeft zelf een aantal tools in huis en CCleaner biedt ook goede mogelijkheden.

  Ik hoop wel dat je NIS Norton Internet Security 2011 hebt aangeschaft, aangezien deze een totale Internet security is. Virussen, websitecontrole, e-mailscanning, Firewall, antiphishing etc. etc.

  Norton 360 is gelijk aan NIS maar 360 heeft wat extra tools aan boord (o.a. back-up maken).
  Let op: als je een abonnement hebt, dan mag je altijd gratis updaten naar de laatste versie. Deze optie zit onder > Help en ondersteuning.
 • Dank je, daar ga ik ook nog even naar kijken. Wat ik ook altijd nog kan doen is systeemherstel toepassen. Dan heb ik weer de toestand waarbij de computer helemaal in orde was met alles wat ik nodig heb. Mijn bestanden heb ik altijd op aparte partities staan. (Bovendien geback-upt)Als er wat aan de hand is, is dat altijd op de c:\-partitie. Gerda

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.