Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (software)

Problemen met Partition managers

Peter Vooges
11 antwoorden
 • Nu ben ik al 1.5 dag bezig om een HDD in twee partities te verdelen.
  Naast me liggen 4 CD's met ieder een andere partitie manager.
  1. Partition Magic V8.0 van PowerQuest. Werkt al vele jaren perfect (de enige!!) maar helaas niet voor Windozen nieuwer dan WinXP. Ik moet een HD verdelen met Win 7
  2. Parted Magic. Startte de eerste keer wel op, ziet er prachtig uit, kreeg eem melding dat het beter is om een image te draaien voordat partities worden veranderd. Heb ik gedaan en sindsdien hangt het programma bij opstarten.
  3. Acronis Disk Director Suite. De volle versie heeft NOOIT gewerkt: altijd krijg ik een melding met een fout dat hij geen HD's kan vinden, met een foutnummer. Dat nummer en probleem is vele malen te vinden op Internet, behalve een oplossing. De limited versie werkte bij andere computers wel maar hier blijft hij na eerste gegevens-invoer hangen.
  4. Macrium Reflect. Daar ben ik nog het verst mee gekomen. Ik heb de C: parttitie kunnen verkleinen naar de gewenste grootte. Als ik nu op de unallocated partitie klik zou er een pop-up scherm moeten verschijnen om de partitie te activeren. Maar dat pop-up scherm komt niet, dus ik kan geen nieuwe partitie aanmaken.

  Einde verhaal. Hoe kan het dat het zó mis gaat. Met AL mijn computers en dat zijn er indertussen minstens 5. Dus dan ligt het aan mij? Ik heb ook in het verleden meer dan eenmaal in dit forum gefulmineerd tegen de gangbare partitie managers die allemaal gebreken vertonen
  De laptop die ik nu onderhanden heb is brandnieuw.

  Ik ben sinds vanmiddag bezig om Gparted te downloaden maar na 30 van de 123 MB houdt die het voor gezien. Misschien later op de avond? Ik kamp met een langzame verbinding 128Kbit en heb daarbij de hulp nodig van het onvolprezen programma FreshDownload om gebroken links te herstellen. Zonder dat programma kan ik niets downloaden dat groter is dan, zeg, 10 Mbyte (als ik geluk heb).

  Welk programma zou ik nog kunnen proberen (downloaden) welk betrouwbaar werkt?

  MVG perloc
 • Naar ik begrepen heb (ik heb zelf geen windows 7) zit er in W7 een goede partition manager.
  Waarom die niet geprobeerd? Of doet die niet wat je wilt?

  Overigens 128 kB? Zit je nog op een telefoonmodem? :lol: :lol:


  Edit:Sh…oooot zie nu pas dat je in Mozambique zit……. :lol:
 • ik heb goede ervaringen met de gratie versie van Easeus partition master
  http://www.partition-tool.com/personal.htm
 • [quote:0198e4c778="perloc"]………….. Als ik nu op de [b:0198e4c778]unallocated partitie[/b:0198e4c778] klik zou er een pop-up scherm moeten verschijnen om de partitie te activeren. Maar dat pop-up scherm komt niet, dus ik kan geen nieuwe partitie aanmaken.
  …………
  MVG perloc[/quote:0198e4c778]Kan niet… er bestaan geen unallocated partities …. dus dat kun je nooit gedaan hebben, dat actief maken
  Er bestaat wel unallocated ruimte, maw vrije ruimte die nog niet aan een partitie is toegewezen.

  Dus… met dit programma zou je dus eerst gewoon van de vrije ruimte een partitie moeten kunnen aanmaken en dan die pas formatteren en actief maken als dat nodig is.
  Als je al 4 primaire partities hebt… kun je er met veel software geen 5e bij maken… zo zijn er geloof ik ng een paar zaken.

  Bij problemen gebruik ik vaak de Ubuntu CD en de partitie manager die daar op staat (GParted toch.. effe vergeten), daar heb ik tot nu toe veel problemen mee opgelost.

  PS: Oude versies Ghost werken ook vaak niet perfect met win7, maar als je een partitie terug zet en een Repair (win 7 DVD) doet lukt het vaak wel…
 • andre@home, natuurlijk is het SPACE waar een partitie van moet worden gemaakt.
  Verder heb ik een grote vergissing gemaakt.
  Macrium reflect (welk ik ook heb gebruikt) is een image maker. Dus punt 4 moet zijn Partition Master!! (neuf) Sorry voor de wisseling.

  Verder staan er 4 partities op en allen zijn primary. Origineel!! Deze zijn (in volgorde) 1. System, 2. C:, 3. D: recovery en 4. HP_Tools (in Fat32 de rest NTFS). Dus dat betekent dat ik geen nieuwe partitie kan aanmaken! En waarom zou die HP_Tools op een aparte partitie staan? Daarmee heeft HP het verder opdelen van de HD geblokkeerd.

  helicop: bedankt voor de tip. Zal ik onthouden maar ik heb dus 4 primaire partities.

  Hoe nu verder? Wat zou het gevolg zijn als ik deze HP partitie Logical maak?

  perloc
 • Google is je beste vriend.

  http://www.sevenforums.com/general-discussion/41178-too-many-primary-partitions.html

  Hoe simpel kan een zoekactie zijn….. :oops:


  Er zijn nog meer tips daar:

  http://www.google.nl/search?q=HP_Tools&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:nl:official&client=firefox-a

  En voor zoeken is jouw verbinding snel genoeg… het loont dan juist om goed te zoek, dat scheelt je weer download werk van allerlei programma's die toch niet doen wat jij wilt… Eerst moet je het probleem in kaart brengen, die 4 max partities en dan pas verder.
  Er zijn wel tools die met meer dan 4 partities kunnen werken, maar die willen wel eens problemen geven als je vervolgens later de Win 7 partitie manager wilt gebruiken, die kan dan niet goed overweg met de andere partitie tabel.
 • andre@home: Als ik een vraag stel op het forum geef ik expliciet aan wat mijn probleem is. Iemand die daar een oplossing voor heeft gevonden geeft de tip die nodig is om ook mijn probleem op te lossen, zoals de tip van "helicop": gebruik de interne partitie manager van Win 7. Helaas heb ik gisteren niet meer kunnen melden dat ik die tip heb gevolgd omdat de Server verder de hele dag eruit heeft gelegen.
  Natuurlijk kan ik ook zelf zoeken met mijn gebrekkige verbinding op Internet. Je krijgt een lawine van sites over je heen met vele, vele pagina's leesvoer met vaak als resutaat dat de oplossing, zoal die wordt gegeven nét niet op jouw geval van toepassing is.

  De tip van helicop heeft als resultaat gehad dat de unallocated space is veranderd in een partitie. Partition Master geeft niet aan wat het is: een primary or logical, maar zal wel de laatste zijn tenzij……

  Mijn Macrium Reflect kan niet meer overweg met deze HD en geeft wel aan dat hij bestaat, maar laat niet de indeling zien. Hij zegt dat de HD "invalid" is!! Dus images kan niet niet meer maken. Verder zie ik in Partition Master oinder de indeling staan: Dynamic Disk. Dat is waarschijnlijk de reden dat Macrium Reflect moeite heeft met deze HD. Ik heb er ook Acronis True Image en Maxblast op los gelaten en ook die geven beiden aan: does not support Win Dynamic Disks.
  Windows zelf gaat er normaal mee om.

  Wel treedt er sinds deze verandering een foutmelding op als ik de computer boot: in LXCGtime.dll: Missing entry _RunDLLEntry@16 Ik weet niet of dat er wat mee heeft te maken.

  Conclusie: ik moet een van de primaire partitie opofferen en daar de allcocated space aan toewijzen, tenzij iemand een betere oplossing heeft, b.v. een Image maker die wél met dynamische disks kan omgaan.

  En blijft nog de vraag hoe ik van die folutmelding afkom….

  Overigens andre@home, zeer bedankt voor de moeite!! In de site die je aangaf staat precies wat mijn conclusie is, waar ik allang achter was gekomen, maar rept niet over de Win7 manager en de oplossing daar.

  MVG perloc
 • Heeft HP geen forum of Helpdesk?
  Daar krijg je in prinicpe toch veel betere support dan goed bedoelde tips van ons.
  Wat Helicop adviseerde was prima, maar ik dacht dat je dat al gedaan had en dat dit niet gelukt was met de Win7 tools…
  Waarom eerst al die relatief zware externe programma's, die soms zelfs moet kopen, terwijl je niet eens de Win7 tools geprobeerd hebt… zo komt het bij mij over.
 • Ik ben absoluut nieuw op Win7 en moet dus helemaal van voor af aan het wiel uitvinden. Maar al doende leert men…. Dat kost tijd. Veel tijd. En ik ken WinXP van haver tot gort (nou ja…)

  Ken je die mop van die medewerken die ineens een computer op zijn buro vindt?
  "Wat is dat!!!!"
  "Een computer!"
  "Een wat!! En haal dat ding van mijn buro want ik moet werken!"
  perloc
 • En nu de uitslag. Eind goed, all goed.
  Het begon ermee dat ik geen images kon draaien omdat Win 7 een truuk had uitgehaald: had van een basic HD een dynamische gemaakt en dat slikken image-makers over het algemeen niet.
  Ik heb op Internet gevonden een "Dynamic Disk Converter". Door acceptatie-perikelen met mijn Credit Card heb ik dat niet gelijk kunnen oplossen maar via een omweg wel.
  Programma geïnstalleerd, gestart, en uitgevoerd en zie: ik had mijn basic HD weer terug zonder data verlies en dat binnen 1-2 seconden.
  Maar wat meer was, voorheen waren er 4 primary partitie's, nu nog maar 3, de Recovery partitie was in logical veranderd. Bovendien gaf hij aan dat de unallocatewd space óók logical was. Daarmee was deze dus in een handomdraai te veranderen in een DATA partitie.

  Wat ik dus niet wist, en ook niemand heeft geadviseerd is, dat je een primary partitie zomaar in een logical kan veranderen behalve natuurlijk de boot-partitie. Dus dat heb ik er weer mee geleerd.

  In ieder geval dank voor het meedenken. Het werkt nu prima.
  perloc
 • De meeste menu's van PM's zijn erg simpel, en daar had je zelf kunnen zien dat je een primaire in een logical kunt omzetten… :oops:
  Maw bekijk die menu's eens goed dan wordt je veel duidelijk. Plus dat er ook nog handleidingen zijn voor die software, waar dat vast in staat… RTFM dus… :wink:

  Gelukkig dit….. probleem zit er weer op….. :lol:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.