Vraag & Antwoord

Anders (software)

folder is zoek!

Anoniem
Hans60
4 antwoorden
 • Beste pc vrienden,

  Ik heb al vaker meegemaakt dat bij computers van klanten die Windows erop hebben, een bepaalde virus onnodig snelkoppelingen maakt zodra je een geheugenstick aansluit. Snelkoppelingen zoals: Music, Pictures, Videos en Passwords. In de meeste gevallen ff een scan en alles gaat weg. Of ik moet ze daarna handmatig verwijderen. Met mijn eigen "Software" folder gebeurt er niks. Die is dan niet geïnfecteerd.

  Nu heb ik voor de 2e keer meegemaakt dat er van mijn eigen "Software" folder een snelkoppeling is gemaakt. "Software" zelf, met al mijn programma's erin, is niet te zien. Wanneer ik een scan doe met Avira dan kan ik wel aflezen dat hij in de "Software" folder scannend en ook alle programma's ziet en scannend die in de "Software" folder zitten. Alleen kan ik hem niet benaderen via My Computer>G:\ De 1e keer dat dit was gebeurt had ik mijn stick geformatteerd en moest alle software opnieuw opzoeken. Ik heb wel alle software op mijn pc staan, maar wil toch weten hoe ik 't kan oplossen zonder te gaan formatteren.

  Ook kan ik zien dat er gewoon 4 GB van de 8 GB vrij is dus hij moet er zijn. Ook via start>run>G:\Software kan ik mijn programma's niet benaderen, maar ze zijn er wel!
  Ik zie op de snelkoppeling "Software" staan de locatie: xlfeyx (E: )

  Weet iemand een oplossing?
 • UPDATE:

  Ik heb de snelkoppeling van "Software" verwijderd uit mijn geheugenstick. Vervolgens maakte ik een new folder in mijn stick "Software". Daarna werdt ik gevraagd : Do you want to merge this folder? Dus de folder samensmelten. Dat wilt zeggen dat mijn originele "Software" folder degelijk nog aanwezig is.

  Nu als ik via Run>G:\Software , dan kom ik wel in de folder terecht. Het probleem is dat ik heb gewoon niet op mijn stick kan zien. Hij is door 1 of andere vervelende malware hidden gemaakt. Show hidden files and folders is wel bij mij aangevinkt. En toch kan ik 't niet zien.
 • Is de naam van de originele map 'Software' niet toevallig gewijzigd in 'xlfeyx'? Als je deze map probeert te zoeken, vind je hem dan ook? Mogelijk is er dan een zg. 'junction' aangemaakt, een soort snelkoppeling/verwijzing zoals die ook gebruikt wordt door Vista en W7 voor de diverse mappen die in het OS niet meer aanwezig zijn maar door diverse software nog wel verwacht worden. Als een programma naar deze map probeert te schrijven wordt deze actie door de junction naar de juiste map geleid. Misschien is er bij jou een soortgelijk iets aan de hand.
 • Hey Hans60,

  Bedankt voor je antwoordt. Interessante uitleg. Search kan geen 'xlfeyx' vinden in mijn stick. Het is plots in mij opgekomen dat wanneer ik Paragon Rescue Kit 9.0 Express gebruikte om ermee te booten en een backup te maken van data op de interne schijf, dan zag ik een verborgen systeem folders op mijn externe HDD die ik normaal niet ziet in Windows. "System Volume Information" Ik ben gaan booten met deze dvd met mijn geheugenstick aangesloten, en ja hoor. Ik zag folder "Software" te voorschijn komen. Ik heb hem maar verwijderd van mijn stick.

  Ik had daarvoor wel via Run>G:\Software , alle programma's geknipt en geplakt in "Software1" . Ik kon geen "Sofware" gebruiken anders vroeg hij telkens of ik de folder wou samensmelten met de originele "Software" folder.

  Nu heb ik "Sofware1" hernoemd naar gewoon "Software" zoals het was en voila…het is weer zoals het moet zijn. Vervelend hoor deze malware. Ik heb de laptop ge-scannend van waar 't was begonnen en als ik nu mijn stick eraan sluit worden er geen snelkoppelingen gemaakt van Pictures, Videos, passwords, documents enz.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.