Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (software)

Hakkelend geluid

perloc
14 antwoorden
 • Ik heb een HP (500) laptop in reparatie. Naast een aantal andere problemen, die zijn opgelost, heb ik een hakkelend geluid bij afdraaien van een CD, of ander geluid. Als er geen andere activiteit op de computer is dan is het geluid goed, maar zogauw ik b.v. Word open begint het heel erg te hakkelen, totdat Word op het scherm staat. Bij inlezen van een file hetzelfde. Het lijkt erop dat de update prioriteit veel te laag is voor geluid, of dat het geluidsbuffer niet werkt of wordt ge-update.

  De laptop is vrij oud, 3-4 jaar en niet de snelste.
  Is hier wat aan te doen?
  perloc
 • drivers voor de geluidskaart al verwijderd en de meest recente opgehaald bij hp en geïnstalleerd?
 • Ja, opgehaald en geïnstalleerd, maar helaas….
  Het is opvallend, als er geen activiteit is op de computer dat dan het geluid normaal is, dus niet hakkelt.
  Ik heb ook (tijdelijk) de Karpasky virus-wall ge-de-activeerd, maar ook geen soelaas. Die wil trouwens de virus scan niet (in redelijke tijd) afmaken: er stond voor de scan iets van 43 uur werk. Na een half uurtje scannen was die maar van 34 naar 35% gegaan.
  Ik heb met MBAM en Karparskey er een stuk of 9 virussen uitgehaald, maar er kunnen er nog best wel meer inzitten.
  Ik wacht op de eigenaar voor toestemming Karparsky (betaald) eraf te gooien en in te ruilen voor Avast (gratis: het is voor een arme student).
  Dus wat geluid betreft zoek ik het in mijn laatste stelling: prioriteit te laag en/of het buffer wordt niet (op tijd) bijgevuld.
  Maar ik wil mijn stelling graag inruilen voor een betere die een oplossing brengt.
  perloc
 • Is er nu niemand die iets verstandigs kan zeggen over dit probleem?
  perloc
 • het hakkelen wijst hoe dan ook op andere actviteiten.

  als er nog meer ellende in kan zitten, zoals je schrijft, probeer dan eens een scan met trendmicro housecall, dat moet kunnen naast die kaspersky.
  ik neem aan dat de mappen met tijdelijke bestanden zijn opgeruimd met ccleaner, en daarna(!) het register idem dito?
  scan register ook nog eens met eusing free registry cleaner; dat is een betrouwbare tool.
 • Ik heb Karparsky eraf gegooid ten gunste van Avast. Karparsky was niet te beteugelen, bleef maar aan het scannen. Het is een van de oorzaken van het hakkelen. Ik heb vanmorgen een scan (met Karp. en up-to-date) gestart en die heeft er 4 uur overgedaan om alles te scannen. Niets (meer) gevonden. Ik ga er Avast op zetten.
  Ik heb ook, zoals gemeld, in de eerste plaats met MBAM gewerkt. Die heeft 6 virus items eraf gehaald. Daarna Karp. opgestart die er nog eens 3 vond, en zoals geschreven vanmorgen Karp. opnieuw gestart, niets gevonden.
  Ik zal naast een register cleaner (PcTools Registry Mechanic) opstarten en ook de temp map schoonmaken.
  Zal terugmelden wat het resultaat is.
  (Avast is nu aan het downloaden).
  perloc
 • Om kort te gaan: het heeft allemaal niet geholpen!
  PCtools vond vele tientallen problemen: een 13tal heeft hij verwijderd, maar een groot deel, daarvoor moest worden geregistreerd. En dat kan ik niet: ik weet zelfs de naam van de eigenaar niet en hij heeft geen Email geïnstalleerd.
  De registercleaner Eusing FRC vond maar liefst 351 problemen! Allen verwijderd.
  Alle temp files verwijderd.
  Ik heb spybot geïnstalleerd en die staat nu te draaien maar verwacht niet dat die de boosdoener vindt -zo die er al is!!-.
  Dus af en toe gaat het geluid zonder, en af en toe nog steeds met haperen.
  Als ik meer nieuws heb te melden dan kom ik terug. De eigenaar zal ermee moeten leren leven….
  Ik hou me uiteraard voor suggestie's aanbevolen!
  Misschien dat het posten van een HijackThis een oplossing zou kunnen brengen?
  perloc
 • [quote:4fcf58cbfa="perloc"]HP (500) laptop [/quote:4fcf58cbfa] Als ik check bij de downloads, dan zie ik daar alleen XP drivers staan. Klopt het dat die laptop XP draait? [quote:4fcf58cbfa="perloc"]hakkelend geluid bij afdraaien van een CD, of ander geluid.[/quote:4fcf58cbfa] Dus ongeacht welk soort muziek bestand. Dus ook gewone WAV muziek bestanden? In XP zou je het geluid kunnen testen op problemen via applicatie dxdiag. Zie ook op de site van Microsoft artikel 190900 DirectX: beschrijving van het diagnostisch hulpprogramma voor DirectX. Als er echter Vista draait op die laptop, check dan deze hyperlink Tips for fixing common sound problems.
  [quote:4fcf58cbfa="perloc"]Dus wat geluid betreft zoek ik het in mijn laatste stelling: prioriteit te laag en/of het buffer wordt niet (op tijd) bijgevuld.[/quote:4fcf58cbfa] Die zou je kunnen checken in Windows Task Manager. Voor uitleg zie deze hyperlink Permanently Set Process Priority in Windows Task Manager with Prio. De meeste processen zullen waarschijnlijk op Normaal staan.

  //Edit Als je in je andere topic over dezelfde laptop hebt, dan draait deze blijkbaar Windows XP SP2. Het installeren van SP3 is dan wel aan te raden. Zie voor info deze hyperlink Nederlandse Service Pack 3 (SP3) voor Windows XP officieel beschikbaar.

  //Edit2
  Ofschoon 512 MB bij aanschaf voldoende werkgeheugen was voor Windows XP, is dit nu wellicht niet meer toereikend. Tegenwoordig is voor XP 1 GB werkgeheugen aanbevolen. Had je het geheugengebruik al gecheckt in Windows Taakbeheer?
 • jolo: Inderdaad WinXP Home
  De verwijzing naar dxdiag en de site van Windows over dxdiag behandelen hetzelfde item. Tests gedaan, geen foutmeldingen.
  Het prio verhaal is dan wel bruikbaar -misschien- maar welk item moet ik hebben in de list voor Sound?
  Ik heb SP3 (op CD staan) en zal dit installeren, maar het zal het probleem zeer waarschijnlijk niet oplossen.
  Dank voor antwoord.
  perloc
 • [quote:aae45f42fd="perloc"]Het prio verhaal is dan wel bruikbaar -misschien- maar welk item moet ik hebben in de list voor Sound? [/quote:aae45f42fd] Dat hangt af met welke applicatie je de muziek afspeelt. Als je dit doet met Windows Media Speler, dan check je wmplayer.exe. Voor wordpad wordpad.exe. Check in Windows Taakbeheer ook nog tabblad Prestaties, zodat je kunt zien of het wisselbestand wordt aangesproken, bij het starten van applicaties. Als het wisselbestand veel wordt aangesproken, check dan ook nog of er niet te veel software automatisch wordt opgestart. Check hierover op de site van computer!totaal dit artikel Absolute StartUp, MSConfig en AutoRuns.
 • Het geluid is algemeen slecht! Het begint er al mee met de openingstune. Die is al hakkelend. Ik wist niet dat Wordpad geluid kan voortbrengen.
  Verder heb ik al in het verleden in Msconfig ALLE startups uitgeschakeld. Geen soelaas, er was geen verschil.
  Ik zoek verder.
  Dank je
  perloc
 • Bedoel je alleen op de interne speakers? Of ook via hoofdtelefoon en externe PC speakers? Die Wordpad gaf ik alleen als voorbeeld, voor de applicaties die je kunt checken op prioriteit. Maar ik verwacht eigenlijk, dat het daaraan niet ligt. Als je geen verschil merkt met het uitschakelen van applicaties via MSConfig, is dat dan zonder dat het wisselbestand wordt aangesproken?
 • Ik heb het ook met de hoofdtelefoon getest: hetzelfde.
  Oei, nu ben ik de weg kwijt.
  Wat is een wisselbestand? En hoe zou dat in het Engels heten? En wat kan ik ermee? (Ik heb alles in het Engels, mijn vouw en zoon spreken geen Nederlands dus vandaar)
  Ik heb gewoon MSConfig opgestart en alle startups ge-disabled, reboot en gekeken. Gelijk bij de opstart-tune hakkelt het al..

  Inmiddels is de laptop nét de deur uit. De eigenaar is dik tevreden want start nu weer normaal op en de CD/DVD drive werkt weer. Bovendien veel virus problemen geëlimineerd en beter beveiligd tegen aanvallen.
  Hij heeft die computer nodig want is bezig aan een master proefschrift.
  Afspraak gemaakt om eventueel bij antwoord op mijn andere thread met de HijackThis file veranderingen aan te brengen.

  perloc
 • [quote:04125191de="perloc"]Wat is een wisselbestand? En hoe zou dat in het Engels heten? [/quote:04125191de] Over het wisselbestand staat enig uitleg op Windows Help Central Windows XP sneller maken. In Windows Task Manager Tabblad Performance is dat waarschijnlijk Page File. Zoals op de onderstaande afbeelding

  [img:04125191de]http://www.updatexp.com/images/taskmanagerlge.gif[/img:04125191de]


  [quote:04125191de="perloc"]En wat kan ik ermee?[/quote:04125191de] Voorlopig alleen checken in hoeverre die Page File wordt gebruikt. Als dat het geval is, is dat wellicht te horen aan de harddisk activiteit. Of anders is dat wellicht te zien aan het harddisk ledje. Waarschijnlijk kun je inderdaad verder beter de reacties afwachten in je andere topic.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.