Vraag & Antwoord

Anders (software)

CD/DVD inhoud zichtbaar in Windows, niet in mijn 2 branders.

Anoniem
Tirm
13 antwoorden
 • Mijn CD en een DVD inhoud is zichtbaar met Windows op mijn twee computers in totaal 3 drives. Maar noch mijn Sonic brander, noch de Toshiba brander software "ziet" deze disks op mijn Toshiba laptop. Sterker, mijn vorige Toshiba had hetzelfde probleem. Met de brander van de desktop, ook Sonic, geen probleem.
  Iemand dezelfde probleem gehad en wat nóg interessanter is, een oplossing gevonden?
  Nogmaals, Windows (XP SP3) van de Toshiba "leest" deze CD en DVD zonder meer. Dus het ligt niet aan de drive, maar aan de software.
  Waarom zien de branders die Cd en DVD niet?
  Iemand een idee met welke brander software ik verder kan?
  Ben benieuwd hoeveel ik er moet downloaden….. Liefst freeware!
  perloc
 • Begrijp ik uit je verhaal dat je de spelers/branders tussen de computers uitwisselt?

  Bij dit soort problemen denk ik aan de: upper en lower filters
  Doe eens een zoekopdracht in het forum hiermee.
  [img:f18d29b341]http://i53.tinypic.com/2mwavwp.png[/img:f18d29b341]

  Of Google.
  Komt een link(en) naar:
  http://support.microsoft.com/mats/cd_dvd_drive_problems/en-us
  Zelfde download van Mats_Run.dvd.exe, maar extra NL uitleg:
  http://support.microsoft.com/kb/982116
  http://support.microsoft.com/kb/270008/nl
 • De melding van 3 drives betreft 2 in een desktop en 1 in een laptop. Dus van uitwisselen is geen sprake en ik zou ook niet weten wat voor nut dat zou hebben. Ik heb in de 3 drives de CD alwel de DVD geprobeerd. Windows herkent in alle drive de inhoud van de disks.
  Het probleem zit hem in de brander software.
  Upper en lower filter nog niet helemaal uitgeprobeerd. Bii eerste site ging het al mis: Fix.exe gestart maar daarmee kom ik van de regen in de drup: Sonic kan zelfs de drive niet meer vinden en ook de Toshiba brand programma geeft een rood kruis over de CD. Dus ik zal beide programma's opnieuw moeten installeren. Dat is nou zo'n programma wat regelrecht de prullebalk in moet!! Windows herkend WEL de drive.

  Ook de andere sites geen soelaas: Fix-it is een programma van MS en MS heeft geen problemen met de disks inhoud. Desondanks getracht 3 keer fix it te downloaden maar de download eindigt telkens halfweg in een error melding bij de ATS engine install.
  In de Nederlandse versie ben ik niet geïnteresseerd: ik heb alles in Engels. Dat is veel makkelijker.

  Ik zoek nog verder met die upper en lower filter.
  perloc
 • Ik heb de site van MS gevonden over die upper/lower filter.
  Een upper filter was niet aanwezig en ik heb het lower filter verwijderd volgens instructie.
  Maar daarmee vertelde miijn Sonic brandprogramma weer dat er geen drive in de computer zat. Dus dat lower filter is nodig voor de werking van het brand programma.
  Hoe nu verder? Hij ziet alleen maar sommige CD's/DVD's niet (meer, die hij zelf heeft gerbrand notabene!!). Ook maakt hij verschil tussen hetzelfde merk en type, ook al zo vreemd, de ene wel, de andere niet.
  (Philips DVD-RW)
  perloc
 • Voordat je andere brandsoftware gaat proberen, kun je beter eerst proberen het probleem te analyseren met applicatie Nero InfoTool. Waarbij tabblad Drive info geeft over de "Supported read/write features". En tabblad Disc geeft info over de geplaatste CD/DVD-/+R(W).

  Als brand applicatie zou je kunnen proberen CDBurnerXP. Waarbij je inderdaad tijdens de installatie moet opletten dat je geen extra software installeert. Zoals bijvoorbeeld AVG 2011.
 • jolo: ik slaag er niet in om de Nero info tool te downloaden. Hij blijft hangen op "getting data size…." m.b.v. FreshDownload. Ik heb CDBurnerXP gedownload en geïnstalleerd (óók met FreshDownload) en gestart. Hij laat NIET de inhoud zien van de alreeds weggeschreven data op die CD. Verder geeft hij aan (in rood) dat het een "not writable CD" is. Ik heb de Engelse versie van CDBurnerXP download omdat ik alles in Engels heb. Het betreft een niet afgesloten data CD waar mijn (zelfgemaakte) programma's opstaan en ik wilde een en ander aanvullen.
  Nogmaals, Windows (XP SP3) laat keurig de inhoud van deze CD zien!
  Waarom Windows wel. Drie verschillende brandprogramma's hebben met sommige CD's DVD's (ook van hetzelfde merk en type) problemen! En alle drie met dezelfde CD en DVD terwijl ze toch door een (Sonic) van de drie zijn beschreven. Ik heb ook in het verleden aanvullingen gemaakt op de CD. En nu zegt hij dat ik een CD in de drive moet stoppen.
  Ik had ook hetzelfde probleem met vorige laptops. Met de desktop nooit geen probleem.
  perloc
 • Als Windows de inhoud van een gebrande CD wel laat zien, en de brandsoftware niet, dan zou het waarschijnlijk aan die CD kunnen liggen. Want CDBurnerXP zou toch altijd de inhoud daarvan moeten tonen, als je deze start met de optie Data Disc. Had je de CDBurnerXP FAQ al gecheckt?

  Jammer dat het je niet gelukt is om Nero InfoTool te downloadewn. Omdat die applicatie wellicht bruikbare info zou kunnen geven.

  Het beste is het overigens om multisessie te vermijden. Indien mogelijk kun je een CD/DVD beter branden in één sessie.
 • Ik blijf het vreemd vinden dat Windows wel, en burner programma's niet (bepaalde) CD's/dvd's kunnen lezen.
  Ik heb de FAC doorgespit maar er staat geen enkele vraag/antwoord voor mijn probleem.

  Ik heb nogmaals 2 maal geprobeerd die info.exe van Nero te downloaden maar helaas….

  Verder heb ik nooit problemen met branden als de burner software de cd/dvd herkent.
  Ik weet niet precies wat met een multisession wordt bedoeld: meerdere files dumpen in het brand venster en op de knop branden drukken? Dat kan in mijn geval wel een erg lange brandtijd nodig hebben. Mijn programma's bestaan vaak uit vele tientallen tot soms honderden files.

  Het ziet ernaar uit dat ik ermee moet leren leven.
  Ik zou er vrede mee hebben als ook Windows de CD en DVD niet kan lezen.

  MVG perloc
 • Het ziet ernaar uit dat ik de oplossing heb gevonden.
  Het is het programma Sonic zelf dat de zaak verziekt. Hij zorgt er op een of andere manier zelf voor dat hij zijn eigen product niet meer kan lezen.
  Ik heb de files van de DVD-RW gecopieerd naar de HD, de DVD gewist en de files via CDBurnerXP weer teruggezet. Nu zijn ze wél zichtbaar in CDBurnerX.
  Dus Sonic (6 jaar gebruikt!) gaat de prullebak in en ik blijf bij CDBurnerXP.
  Dank voor meedenken.

  MVG perloc
 • Te vroeg gejuichd. Het gaat niet helemaal goed, of moet ik zeggen helemaal niet goed?
  Een schone CD-R en schone DVD-RW beschreven met vele folders en files. Dat ging goed.
  Daarna in drie folders een file ge-updated in één sessie voor beide disks. Op de DVD is dat goed gegaan, maar de CD heeft weer hetzelfde euvel: CDBurnerXP ziet de CD niet meer. In Windows wel zichtbaar maar de update is niet uitgevoerd voor de drie files.

  Dus als ik een update wil uitvoeren voor verschillende files, moet ik dat dan een voor een doen? Dat is wel erg lastig en tijdrovend.
  Het is in ieder geval nog lang niet perfect en rammelt nog aan vele kanten.

  Raar dat daar niet meer meldingen en vragen over zijn.

  Ik zal eens kwaliteits CD-R's kopen en kijken hoe het daarmee gaat.

  perloc
 • [quote:60e80ee238="perloc"]Daarna in drie folders een file ge-updated in één sessie voor beide disks. ……………….

  perloc[/quote:60e80ee238]Je werkt met sesies….. klopt dat.
  Waarom schrijf je niet meteen…. daar zijn vaker problemen mee.
  http://www.google.nl/search?q=CDBurnerXP&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:nl:official&client=firefox-a#sclient=psy&hl=nl&client=firefox-a&hs=4So&rls=org.mozilla:nl%3Aofficial&biw=1280&bih=794&source=hp&q=CDBurnerXP+session+problem&aq=f&aqi=&aql=&oq=&pbx=1&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.&fp=d10cea049196d53c

  Pas trefwoord aan voor problemen met andere software.
 • Hm, zo te zien staat in andre@home' google output perloc' één jaar oude topic, waarin hij CDBurnerXP in de prullenbak gooide.

  Ik heb hier intussen multisession uitgeprobeerd op de laptop uit mijn onderschrift, met CDBurnerXP in Windows 7 Home Premium. Ik heb deze test gedaan met een CD-RW van Verbatim. 700 MB 8-12x. In CDBurnerXP > Disc > Disk Information toont deze nu Session 1 t/m Session 7. Dus alle sessions zijn hier nog te zien door CDBurnerXP.
 • [quote:fdf5b58f9f="jolo"]Hm, zo te zien staat in andre@home' google output perloc' één jaar oude topic, waarin hij CDBurnerXP in de prullenbak gooide.

  [/quote:fdf5b58f9f]Het ging mij om het principe van multi-sessie… die CDBurnerXP kwam vaak voor… maar je kunt ook Nero invullen op die plek als trefwoord… dat schreef ik immers…. dus svp niet te selectief quoten…. :oops:

  [quote:fdf5b58f9f="andre@home"]Pas trefwoord aan voor problemen met andere software.[/quote:fdf5b58f9f]

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.