Vraag & Antwoord

Anders (software)

Schijven, USB half/niet zichtbaar

Anoniem
mkoeling
7 antwoorden
 • Hallo,

  Voor een schoolproject heb ik een harde schijf van iemand anders meegekregen. De schijf heeft de naam 'WD SES Device Usb Device'. Wanneer ik deze in mijn computer plug (Vista) geeft hij een melding dat hij een apparaat gevonden heeft en daarvoor een stuurprogramma nodig heeft om te installeren. Die heb ik niet, maar het rare is dat op alle computers op mijn school (Mac's) hij die niet nodig heeft. De schijf heeft 2 partitie's: Windows en Mac. Natuurlijk heb ik mijn bestanden die ik nodig heb op de windows gezet.

  Het enigste wat hij 'laat zien' is een soort CD Rom met de naam WD Smartware. Ik heb geen idee wat dit is, ik heb beide optie's geprobeerd in het programma : Back-up files & Set up drive maar dan geeft hij een melding: 'No writable WD SmartWare partition found on your My Passport Studio drive'. (zie printscreen –> http://imageshack.us/photo/my-images/90/probleemr.jpg/)

  Ik heb heel wat afgezocht op internet voor dit probleem maar de oplossing blijft weg. Ik heb hierbij nog een ander probleem wat ook heel raar is. Ik heb een normale USB stick (Kingston) van 8 GB. Die heb ik in tweeën gesplitst, een NTFS en de ander FAT (dit al enige tijd terug gedaan). De FAT partitie die ik juist nodig hebt laat hij nu ineens niet meer zien, de NTFS partitie wel. Ook hierover veel informatie voor gezocht. Ben zelfs op dit forum uitgekomen.
  Wat ik geprobeerd heb: Ik ben naar Computerbeheer - Schijfbeheer - toen naar de partitie gegaan. In beide gevallen heb ik ze gevonden, de hoeveelheid GB staat erop maar geen stationsletter. Hier moest ik een stationsletter en paden wijziging aanbrengen maar dan kreeg ik de melding 'De bewerking is mislukt omdat de consoleweergave van schijfbeheer niet bijgewerkt is'. In het geval van de Mac-Windows schijf staat er 'Niet toegewezen' en heb ik alleen de optie 'Nieuw eenvoudig volume'.

  Wie mij kan helpen ben ik eeuwig dankbaar. Ik heb de bestanden die op beide schijven staan hard nodig. Ik heb dit trouwens ook op een Windows 7 laptop geprobeerd. Die heeft vanaf het begin de USB stick van Kingston nooit laten zien dus daar heb ik niet veel aan. De harde schijf heeft hetzelfde verhaal als op Vista maar misschien pakt de oplossing tot die schijf beter uit op een Windows 7 laptop.
 • Zijn niet gewoon alle mappen en bestanden verborgen? Ik heb verder ook geen idee, ik zeg maar iets wat het zou kunnen zijn…
 • Wat je kan doen is het volgende:

  controleer in Apparaatbeheer of de "WD SES Device Usb Device" bij Schijven staat aangemeld!

  Zoja, klik dan met rechts op die HD en kies dan voor "Installatie ongedaan maken".

  Vervolgens hertstart jij jouw PC opnieuw en de HD zal daarbij opnieuw herkend en geïnstalleerd gaan worden.

  Hopelijk kan je daarna de HD normaal gebruiken.
 • [quote:3053f61ec4="Abraham54"]Wat je kan doen is het volgende:

  controleer in Apparaatbeheer of de "WD SES Device Usb Device" bij Schijven staat aangemeld!

  Zoja, klik dan met rechts op die HD en kies dan voor "Installatie ongedaan maken".

  Vervolgens hertstart jij jouw PC opnieuw en de HD zal daarbij opnieuw herkend en geïnstalleerd gaan worden.

  Hopelijk kan je daarna de HD normaal gebruiken.[/quote:3053f61ec4]

  Na verwijderen/opnieuw opstarten geeft hij aan dat een stuurprogramma geïnstalleerd moet worden, ik klik wederom op 'ja'. Dan komt er weer deze melding:
  http://imageshack.us/photo/my-images/848/tets.jpg/
  ik klik deze keer gewoon op volgende waarnaar hij daarna voltooid is met installeren. WD SES Device Usb Device is dus geïnstalleerd maar alsnog verschijnt mijn schijf niet. Bij schijfbeheer staat nog steeds: Niet toegewezen.

  Behalve dan het 'cd-rom' icon van SmartWare waar ik aldus uitgelegd niet verder mee kom. Hij blijft dezelfde melding geven als ik deze uitvoer.

  Dat de mappen verborgen zijn.. denk het niet.
  USB stick is op dit moment niet echt belangrijk, zolang mijn harde schijf maar terug komt!
 • ik krijg de idee dat de interface in de externe hd wel wordt geïnstalleerd, maar dat de hd in het kastje geen contact maakt; kan zijn losgetrild, kan op zich ook kaduuk zijn…
  wordt de hd wel zichtbaar als je het geheel op een andere pc aansluit?
 • Het is nu heel raar. Want ik heb namelijk een programma om MAC partitie's te lezen genaamd HFSexplorer, die heb ik al op begin geprobeerd te gebruiken maar toen vond hij de partitie niet. Nu het stuurprogramma wel is geïnstaleerd probeerde ik het nog eens en deed hij het wel! Dus ik heb het belangrijkste er al afgehaald maar er staat nog iets op maar dat staat op de Windows partitie. Ik heb geprobeerd de windows partitie te lezen door het pad te wijzigen, did lukt hij vind hem maar kan hem niet openen want dan krijg ik een foutmelding: 'Can't find handler for partition UNKNOWN'. Het is ook onlogisch dat je met een MAC-partitie lezer een Windows partitie wil lezen, terwijl je zelf op een windows zit.

  @derkdejong: Ik denk dus niet dat hij losgetrild is. Als ik hem op mijn laptop aansluit (Windows 7) doet hij het ook niet. Op alle MAC computers op school doet hij het wel. Hij is trouwens wel een soort van zichtbaar, via computerbeheer - schijfbeheer. Daar word hij aangegeven als een 'lege' schijf. Niet geïntialiseerd, Niet toegewezen. Alleen maar de hoeveelheid GB staat aangegeven.

  Nu word er op internet geadviseerd om allerlei programma's te gebruiken om de data te lezen. Alleen vaak komt het woord formateren er in voor en het is heel belangrijk dat de bestanden er gewoon op blijven staan!
 • En als we van jouw laptop nou eens een Mac maken?
  Heb je een torrent tracker? Zo nee, downloaden! (Link 1)
  Heb je virtualbox? Zo nee, downloaden! (Link 2)
  En regel ook even een Installatie CD van Mac OS X Leopard of lager.
  Dan maak je een nieuwe virtuele machine, allemaal blablabla, en selecteer je
  link 3 als opstart ISO (wel eerst de iso downloaden door de torrent te openen). Dan krijg je een duidelijk menu waarin je met iDeneb Mac OS X kunt installeren. Probeer het dan eens met je virtuele mac.  Link 1http://www.utorrent.com/intl/nl/downloads/complete?os=win
  Link 2:http://download.virtualbox.org/virtualbox/4.0.10/VirtualBox-4.0.10-72479-Win.exe
  Link 3: http://torrents.thepiratebay.org/4416216/iDeneb_v1.3_(Mac_OS_X_Leopard_10.5.5).4416216.TPB.torrent

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.